Witam serdecznie wszystkich forumowiczow. Przyznam szczerze, ze moj problem moze okazac sie kuriozalny dla wielu z Was(mam taka nadzieje przynajmniej...), natomiast ja zupelnie nie wiem co mam z nim poczac. Nabylem nowa wedke spinnigowa z przeznaczeniem na polow morski. Po rozpakowaniu wzialem sie od razu za jej zlozenie, to 5 segmentowy model shimano beastamster s.t.c. shore - boat. No i tu pojawily sie problemy. Otoz zaden ze segmentow nie chce wpelni wejsc na bolec poprzedniego. Zaczynajac od rekojesci po szczytowki(ten model posiada dwie). Miedzy kazdym z nich brakuje ok centymetra do pelnego "osadzenia" bolca w otworze kolejnego. Rozumiem, ze to nowy kij i niewyrobiony ale proba silowa zakonczyla sie fiaskiem, musze teraz chlodzic spojenie zgodnie z zaleceniami znalezionymi w sieci zeby je napowrot "rozszczepic". Nie wedkowalem od wielu lat wiec przyznam, ze brak mi doswiadczenia. Spotkaliscie sie z czyms takim? Czy to normalne czy moze wada fabryczna? Jak temu zaradzic? Sprawdzalem zdjecia tego modelu w internecie i wyglada na to, ze bolce laczace kolejne segmenty powinny w pelni sie "schowac" w otworach kolejnych. Zalaczam zdjecia.
PS. Wiem jak to brzmi... ;D
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.