Zaloguj się do konta

Nocka - staw hodowlany

utworzono: 2013/08/03 11:31

Cześć ;) 
Dziś wybieram sie na nocke na staw hodowlany dominuje tam Karp,Karaś,Szczupak ale nastawiam się na karpia ostatniej nocki było 0brań tylko karasie coś poskubały wgl od jakiegoś tygodnia 0 brań karpia ale widać ze spławia się i chodzi po górze i otóz pytanie mam zamiar łowic na kukurydze + białe robaki  z gruntu i na spławik jak zawsze ale jaki smak kukurydzy najlepiej . Anyż ? , truskawka ? , wanilia ? żeby zwabić miejsce mam nęcone od 2 dni kukurydza . ? czekam na waszą porade w tym roku od 20czerwca mam tam juz wyciągnietych 10karpi od 2kg-4kg.
[2013-08-03 11:31]

Rumcojs

Kolego Koganesi nikt nie doradzi Ci co będzie skuteczne bo to rybki zweryfikują:) Łów na co nęciłeś i eksperymentuj bo tak to jest , że raz sprawdzi się scopex a raz sprawdzi się krab. Małe karpie nie są wybredne, smaki które podałeś są uniwersalne także próbuj i napisz co było skuteczniejsze:) [2013-08-03 12:08]

pawelkonin99

Cześć
Też często chodzę do kolegi na stawy hodowlane na karpie i powiem Ci , że najlepszą przynętą jest zwykła kukurydza z Carrefoura z 2 zł . Próbowałem na różne sposoby i krab , anyż , truskawka , miód i nic nie było skuteczniejsze od prostej kukurydzy z marketu . Spróbuj na czerwone robaki mi się sprawdzały , lecz tak jak napisane wyżej inne łowisko , inne zwyczaje .
Pozdrawiam i życzę sukcesów. [2013-08-03 14:20]

Marcin0end

załóż na haczyk pęczek kopanych robaków lub 3 pinki + kukurydza [2013-08-03 15:35]