Zaloguj się do konta

Nieznany Staw

utworzono: 2011/10/27 19:36
wedkujem

Witam, witam. Sprawa jest dość trudna. Wybieram się z przyjacielem na rybki nad staw na którym byliśmy tylko 3 razy.
W tech trzech razach złapaliśmy trochę płoteczek i dosłownie kilka okonków.

Plotki mówią że w tym stawie siedzą inne ryby takie jak :
- Karaś
- Lin
- Szczupak ( mówiła mi tak jedna osoba, którą każdy wyśmiał )
- Kiełbiki
To teraz takie pytanie, a mianowicie na co próbować łowić ? Jaka zanęta , Jaka przynęta
Jaka metoda ? ??
Chciałbym złapać karasia albo lina. Proszę o wasze rady

DZIĘKUJĘ :)
[2011-10-27 19:36]

dario35

Witam, witam. Sprawa jest dość trudna. Wybieram się z przyjacielem na rybki nad staw na którym byliśmy tylko 3 razy.
W tech trzech razach złapaliśmy trochę płoteczek i dosłownie kilka okonków.

Plotki mówią że w tym stawie siedzą inne ryby takie jak :
- Karaś
- Lin
- Szczupak ( mówiła mi tak jedna osoba, którą każdy wyśmiał )
- Kiełbiki
To teraz takie pytanie, a mianowicie na co próbować łowić ? Jaka zanęta , Jaka przynęta
Jaka metoda ? ??
Chciałbym złapać karasia albo lina. Proszę o wasze rady

DZIĘKUJĘ :)

na karasia i lina to juz troszke puzno ale nie wykluczone ze ci wezmie ,ja osobiscie dalbym sobie z nimi spokoj i poczekal do wiosny ,a wiosna necic necic i lowic jesli karas i lin tam jest to napewno zlapiesz jesli bedziesz konsekfentny i cierpliwy [2011-10-27 19:58]

89krzysztof

Załamują mnie niektóre tematy...
Jedziesz do sklepu, kupujesz zanętę na ryby jakie chcesz łowić, do tego czerwone robaki i próbujesz.
[2011-10-27 20:20]

wedkujem

Jedziesz do sklepu, kupujesz zanętę na ryby jakie chcesz łowić, do tego czerwone robaki i próbujesz.

Człowieku to ty mnie załamujesz... Myślisz że jak pisze na opakowaniu Zanęta na Lina to wystarczy ? Nie trzeba sposób ! W każdym innym łowisku bierze na co innego. Nie pojedziesz na 4 różne łowiska z tą samą zanętą. Więc pierw Ci radzę poczytać trochę o wędkarstwie gruntowo-spławikowym. Nie którzy wędkarze gruntowi bądź "spławikowce" biorą cały arsenał przynęt i zanęt na jedno łowisko.
[2011-10-27 21:18]

wedkujem

To może jak złowić dużą płoć ?? Jakieś rady ? Z czego robić zanętę ? Na co łowić ? Słyszałem że czosnek jest dobry na płoć ?
[2011-10-27 21:20]

dario35

To może jak złowić dużą płoć ?? Jakieś rady ? Z czego robić zanętę ? Na co łowić ? Słyszałem że czosnek jest dobry na płoć ?

czosnek owszem ploc i leszcz sprawdzil mi sie na goczalkowicach i na lace w pszczynie [2011-10-27 22:46]

Odpowiedź bystra jak woda w toalecie :)

A wracając do tematu jesienią polecam mięsko mięsko i jeszcze raz mięsko. Szczypta pinki do wody i pineczka lub czerwony na haczyk.

[2011-10-28 12:04]

wedkujem

a mógł by być mały Gnojaczek ?
[2011-10-28 14:33]

Qoorchuck

Zostało tam pewnie wpuszczonych kilka sztuk szczupaka, by trzebił słabe ryby. Jeśli chcesz zapolować na karasia i lina to żyłka 0,16 mm haczyk 12-16 z przyponem 0,12mm-0,14mm. Najlepszą przynętą będzie gnojak. W środku lata możesz spróbować na kukurydzę.
[2011-10-28 21:15]

wedkujem

wyśmienicie :) będę próbował Dziękuje !
[2011-10-29 11:54]