Bo jak nikt nie zareaguje to sam zakopie ten rów osobisiie go widziałem i jest duży w odniesieniu do zdjęcia !!!!
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Jestem zażenowany !!!! Na mej wiosce każdy boi się powiedzieć ,że pewien sąsiad ma staw obok domu i wykopał sobie rów do zbiornika PZW z gromnym spadkiem ( odławia tym sposobem spore ilości ryb ) Z tego co się dowiedziałem nawet odgradza opływ od jeziora by wszystko spływało do niego. Dzwonie do PSR a pan nawet nie potrafi mi odpowiedzieć na podstawowe pytanie czy to legalne tak odławiać ???? i wodzi mi innym tematem ( nie no mam skonczoną ochornę środowiska i na pewno bym na taką interwencję zareagował ) A tu zero konkretnej reakcji .... Ręce opadają!!! załączam plik z rażącym łamaniem przepisów !!!! CO WY NA TO ???On myśli i umie. Wlaściciela zbiornika czyli PZW nie stać wydatek 50 PLN czyli zakup siatki + dwóch słupków by odgrodzić rów uniemożliwiając rybom migrację z zbiornika? Czy też nie stać ich na myślenie? Jaki gospodarz takie i "gospodarstwo".
Bo jak nikt nie zareaguje to sam zakopie ten rów osobisiie go widziałem i jest duży w odniesieniu do zdjęcia !!!!