Niedługo na ryby!
utworzono: 2013/02/01 17:44
Witam kolegów po kiju.W Polsce coraz cieplej,lodu na zbiornikach ubywa,więc niedługo będzie można wybrać się na rybki!:)Czynicie jakieś przygotowania?Jakie macie plany na ten sezon?Ja już wędki mam uszykowane jakieś 3 tygodnie,zezwolenie kupione teraz tylko czekać....W tym roku moje plany to więcej wyjazdów;) i więcej większych rybek. [2013-02-01 17:44]
o fajne masz plany ja chce tylko jezdzic na ryby i jak coś złapię to będzie fajne ;d
[2013-02-01 17:53]
Na spławik dopiero bd się wybierał jak lodu nie będzie . Ale sezon zaczełem od początku roku w poszukiwaniu srebrniaków ale narazie małe efekty .Połamania
[2013-02-01 18:03]
Jeszcze trzeba pewnie poczekac..... (niestety)dzisiaj jest ładna pogoda, ale od przyszłego tygodnia zima podobną zaś ma się odezwac,ja zbieram zapasy ;) kupuje pellety,zanęty,kulki,koszyki a kartę opłacam za tydzień, teraz tylko czekac [2013-02-01 18:07]
Ja już około 30 % sprzętu na nowy sezon mam :) jeszcze tylko kilkanaście wypadów do wedkarskiego i zaczynamy nowy sezon karpiowy :) [2013-02-01 18:28]
Ja niestety oprócz opłaconych składek nic nie mam:( Ale już się doczekać nie mogę kiedy w tym roku na ryby w końcu pojadę. [2013-02-01 18:39]
Się tak nie ciesz bo od poniedziałku zapowiadają powrót mrozów. Ja już zezwolenie mam kupione i sprzęt gotowy, tylko czekam jeszcze na 2paczki z przynętami no i na targach może coś się uda fajnego upolować.
[2013-02-01 19:32]
Mnie nosi że za przeproszeniem dostaje jobla czytam te sameb gazetki wędkarskie po raz setny i patrze na spina w szafie , przyponki na cały rok zrobione i klepie sobie blaszki i strugam woblerki.powiem Wam że niema nic lepszego jak dorwać coś konkretnego na własnoręcznie zrobiony sprzęt a jak mam więcej luzu to kończę książke pt. opowieści około wędkarskie
[2013-02-01 20:05]
Witam kolegów po kiju.W Polsce coraz cieplej,lodu na zbiornikach ubywa,więc niedługo będzie można wybrać się na rybki!:)Czynicie jakieś przygotowania?Jakie macie plany na ten sezon?Ja już wędki mam uszykowane jakieś 3 tygodnie,zezwolenie kupione teraz tylko czekać....W tym roku moje plany to więcej wyjazdów;) i więcej większych rybek.
Tak czynie przygotowania na jutro . Jednak tak jak kilkudziesięciu tysięcy wędkarzy w Polsce ,tak i mnie szlak trafia że luty to nie luty i nie ma konkretnych mrozów ...
Kto nie łowi w zimie niech żałuje ...
[2013-02-01 20:33]
Ja zestawy do tyczki mam powiązane. Pozakładałem nowe gumy i tylko czekam aż lód na bugu stopnieje
[2013-02-01 21:56]
Mnie nosi że za przeproszeniem dostaje jobla czytam te sameb gazetki wędkarskie po raz setny i patrze na spina w szafie , przyponki na cały rok zrobione i klepie sobie blaszki i strugam woblerki.powiem Wam że niema nic lepszego jak dorwać coś konkretnego na własnoręcznie zrobiony sprzęt a jak mam więcej luzu to kończę książke pt. opowieści około wędkarskie
Kolego,miałem to samo przez kilka lat,wertowanie gazet,przegląd sprzętu,plany zakupowe aż przekonałem się do podlodówki-ciut na siłę i dla zabicia czasu -nie żałuję ,jak nic nie bierze lub zmarznę konkretnie to palę ogień i smażę giętą, mały ułamek letnich zasiadek a sezonu nigdy nie kończę (bo i tak wędkuje się cały rok)
[2013-02-01 23:28]
W marcu już się pewnie gdzieś ruszy za plotką i karasiem, chociaż często na przedwiośniu wraca się o kiju można uspokoić swoje żądze ;)przy odrobinie szczęścia coś się uwiesi na splawiczek.
[2013-02-02 10:23]
Ja tez lowię z pod lodu (zerknijcie na mojego starszego bloga) ale spin to dla mnie esensja,niewiem moze jutro wyjdę na lód
[2013-02-02 18:49]
No pewnie, że nie długo - ja jutro na rybki ze świdrem śmigam i na pewno będzie jak zawsze super nawet jak mało co złapie. A Wy jak chcecie "czekaj tatka latka":)
[2013-02-02 18:57]
ja już dziś byłem z pickerkiem na starorzeczy, łowiłem w małym (ok 20m) obszarze bez lodu i uwiesiła mi się jedna płotka ok. 30cm [2013-02-02 19:45]
Gratki dla tej ploci na pickerka:)a może spróbuj kolego na spalawiczek, być może z toni będzie więcej brań:)jakiej zanęty użyleś?
Już za parę dni, za dni parę, wezmę wędkę swą i robale:D
[2013-02-03 10:19]