luxxxis
Dolina Wierzycy--wcielona do programu Natura 2000,jedna z najmniej dostępnych i poznanych rzek pomorza.Z rybami łososiowatymi,z gatunkami objetymi całkowitą ochroną,z endemicznymi gatunkami brzanek które spotkać można tylko tu i nigdzie więcej...Jej flagowy odcinek pełen tarlisk lipienia,pstrąga zniknął pod 6-metrową warstwą wody gdy zbudowano tu kolejna elektrownię,powstało jezioro...Jakim cudem wydano na to pozwolenie? tego nie wie nikt...Wszystko poniżej uległo degradacji-nurt zwolnił,termika się zmieniła ,znikają łososiowate...
Włodarze miasta w dupie wszystko mają,burzówki trują wodę podpiętymi do nich szambami i woda niesie śmierć...Odcinki gdzie jeszcze w zeszłym roku łowiłem potokowce-Barchnowy,Owidz,Kolincz--teraz są MARTWE...
Taka to zasrana Natura 2000,wam tylko ryby odławiają,u mnie sprawiają że znika całe wodne życie..Poniżej sweet focie z odcinka "miejskiego",bulwar Diepholz-duma miast partnerskich,od 20 lat obserwowałem na nim widowiskowe tarła łososiowatych-teraz widuję tylko to co na zdjęciach. (2017/03/26 20:02)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.