Nasze przygotowanie do nadchodzącego sezonu

/ 32 odpowiedzi
Koledzy po kiju ciekawi mnie  jak wasze przygotowanie do sezonu co już zakupiliście opłaciliście  itd ???

. Ja już kupiłem kilka woblerków sprzęt poukładany wymyty ładnie , zabieram sie jutro za smarowanie kołowrotka , karte opłace pod koniec tego miesiąca ;>
kargul

ja juz mam wszystko planuje jeszcze kupno torby na zanętę no i robaki i samej zanęty mi brakuje takie rzeczy jak kulki to kupię w marcu kwietniu jak się ociepli i bd chodził na rybska:D co do karty to zmieniam koło i opłacę w tym msc:D (2012/02/10 21:10)

Dawid1346

Nowa spławikówka dzisiaj dotarła, kołowrotek karpiowy też dzisiaj :)

Jest jeszcze feeder zakupiony ponad miesiąc temu ale inny mi się bardziej podoba i sprzedaję tego więc nie ruszam,stoi spakowany. W sumie ten feederek co mi się podoba jest już zamówiony tylko w sklepie za dostawą czekają. Trochę dodatków do zanęt i dipów też przez zimę kupiłem, nowy pokrowiec do wędek, czujniki brań i kilka innych akcesoriów przydatnych wędkarzowi.

Jeszcze jakaś żyłka i chyba będę przygotowany. A zezwolenie muszę opłacić.

(2012/02/10 21:32)

wedkarz

A ja kupilem 3 dni temu 2 wiadra do zanet , kilka zanet i atraktorow ;] (2012/02/10 21:38)

u?ytkownik91748

Ja kupiłem 3 wstążki brokatowe, deskę lipową od kloszarda za 2 browce, drut na necie, oczy  czerwone, kotwiczki , klej do drewna i lakier bezbarwny.

A na deser kołowrotek dragon destiny 1130 ;)

(2012/02/10 22:35)

xxxczokxxx

O właśnie czegoś mi w sprzecie brakowała a konkretnie właśnie nie kupiłem zanęt i atraktorów

a tak na marginesie to zauważcie że w zimie zanęty kosztują dużo mniej czasami nawet o 30% mniej a więc warto już kupować

zresztą chyba najlepszą uciechą dla wędkarza jest jak zamiast kupować co chwile zanętę czy spławi czek wsiąść z półki z domu czy tam piwnicy sprzęt i iść po swoje rekordy (2012/02/10 22:53)

u?ytkownik65689

O właśnie czegoś mi w sprzecie brakowała a konkretnie właśnie nie kupiłem zanęt i atraktorów

a tak na marginesie to zauważcie że w zimie zanęty kosztują dużo mniej czasami nawet o 30% mniej a więc warto już kupować

zresztą chyba najlepszą uciechą dla wędkarza jest jak zamiast kupować co chwile zanętę czy spławi czek wsiąść z półki z domu czy tam piwnicy sprzęt i iść po swoje rekordy

…a czy podczas zimy, ktoś próbował samemu coś „zmieszać”, a nie kupować „gotowców”, szukając promocji!!!??? Polecam, bo to wielka sztuka i przysparza wiele emocji!
Pozdrawiam!!!

(2012/02/10 23:43)

gtsphinx

Ja jak co roku mam nie kończącą się liste zakupów :D

Musze dokupić ciężarki gruntowe, koszyczki, dzwoneczki, ciężarki łezki, jakieś spławiki i oczywiście nowe żyłki na cały sezon:). Do tego planuje kupić 1szy samochód ale to już po egzaminach oczywiście zaliczonych :P...  znalazło by się jeszcze dużo rzeczy ale budżet nie pozwala...

(2012/02/11 00:16)

89krzysztof

co do samochodu - mam na sprzedaż seicento 2001 rok, 80tyś przebiegu, w prawie idealnym stanie ;-) 

co do zakupów koniecznych - to już chyba wszystko mam poza otrębami pszennymi do zanęty i krzesłem, które nie chce mi się naprawiać.  (2012/02/11 07:23)

mariuszxxl4

ja zimę przeznaczam dla rodziny to nie znaczy że w ciągu roku ją zaniedbuje.Moje wędki są jak niedźwiedź zapadają w sen zimowy!Aby na wiosnę wypoczęte i gotowe do boju,oczywiście przed wcześniejszym sprawdzeniem i konserwacją.
(2012/02/11 08:02)

FLO92

Ja na razie kupiłem 2 sygnalizatorki bran i świetliki po okazyjnej cenie 10 zł za 120 szt beda na nocne zasiadki :) teraz zbieram na nowego spina i spro red arca (2012/02/11 10:26)

ryukon1975

Z droższych rzeczy typu wędziska,kołowrotki mam wszystko.
Jednak to nie znaczy że nie mam wydatków.:)

Trzeba uzupełnić przynęty spinningowe woblery,gumki,blachy,główki jigowe.
Pokrowiec do transportu spinningu nad wodę by się przydał.
Zauważyłem też pewne braki w ubraniach nad wodę też trzeba uzupełnić.
I oczywiście drobne akcesoria typu żyłki,plecionki,ciężarki,haki i tym podobne. (2012/02/11 11:03)

JKarp

I oczywiście drobne akcesoria typu żyłki,plecionki,ciężarki,haki i tym podobne.

CześćMuszę wymienić żyłkę, dokupić ciężarków, klipsów i innej galanterii zestwowej.Kulek już trochę mam. Muszę kupić pellety.Krzysztof te drobne akcesoria to jakoś grubo kosztują ;-)JK (2012/02/11 11:53)

lobowk

Przygotowania pełną parą do sezonu;
Choinka rozebrana-rozebrana
Jajeczka są- są
Ale poświęcone-poświęcone
Słoninka dla sikorek jest-jest
Marzanna utopiona -utopiona
Wędeczki gotowe- gotowe
Sprzęt  gotowy - gotowy
Karta opłacona -opłacona
Weekend Majowy zorganizowany-zorganizowany
To jeszcze flaga na 1Maj i ...............
Doczekać się nie mogę na ten wyjazd.
Serce i Rozum tęsknią za WIOSNĄ (2012/02/11 12:08)

ryukon1975

I oczywiście drobne akcesoria typu żyłki,plecionki,ciężarki,haki i tym podobne.

CześćMuszę wymienić żyłkę, dokupić ciężarków, klipsów i innej galanterii zestwowej.Kulek już trochę mam. Muszę kupić pellety.Krzysztof te drobne akcesoria to jakoś grubo kosztują ;-)JK

Prawda Janusz kosztują.Dlatego nie odkładam wszystkiego na ostatnią chwilę ale co miesiąc coś kupuję a lista się kurczy.
Mam nadzieję że zdążę.:)) (2012/02/11 12:22)

cienki002

Nowe żyłki, spinning, bolonka, kołowrotek, pokrowiec na wędki i wciąż mało.. ; ) (2012/02/11 12:29)

Dawid1346

A i jeszcze wiadra kupiłem. Nie kupiłem oryginalnego wędkarskiego, bo to chyba strata pieniędzy.

Kupiłem takie ładne zielone, budowlane, różni się od wędkarskiego tym że nie ma napisu, ja dokupiłem naklejki wędkarskie na samochód i nakleiłem na wiadra, wygląda chyba nawet lepiej niż nie jedno firmowe wiadro. Do sita zanętowego pasuje wiadro 16 L.

http://allegro.pl/wiadro-budowlane-raczka-16-l-gospodarcze-wiaderko-i2060902519.html

Przy zakupie 5 wiader koszt jednego z przesyłką wynosi 7,7zł

(2012/02/11 17:59)

u?ytkownik37642

Haha Dawid a po co Ci te naklejki-czy mają one jakąś magiczną moc?-Hahaha... (2012/02/11 18:05)

Ajwory13

Ja póki co zakupiłem mate, krzesło, kołowrotek, torbę na szpargały i żyłkę ale jeszcze sporo przede mną. :D   (2012/02/11 18:24)

Dawid1346

Chyba magicznej mocy nie mają ;) Ale jak na ryby to trochę wyglądać jak na ryby musi :) (2012/02/11 20:07)

luxxxis

A ja to mam przerąbane jak widzę...:) dla mnie sezon trwa 365 dni w roku....Kije nie zdążą nigdy być wypieszczone i na cacy,nigdy też nie stygną..:) Zima to dla mnie czas pstrągowo-trociowych podchodów,zdradzam je tylko czasem w marcu i kwietniu na rzecz potężnych głębinowych okonisk podchodzących w ten czas pod litoral.Od maja na wabikach zatrzaskują się szczupacze zęby,w czerwcu dołączają do nich sandacze i ponownie okonie które lubią się trzymać ich stad.Natomiast od magicznego 1.06 to już istna katorga aż do pierwszych lodów,ganiam wszystko i wszędzie,wciskam spina w każdą kałużę a do wymienionych wyżej drapieżców dobija sum,kleń,lipień...:) Ja to mam przerąbane,bez urlopu od 20-kilku lat :)) (2012/02/11 20:24)

bluehornet

Daniel - zlituj się nad sobą - odpocznij chociaż trochę - na urlop bez wędki .
Co ja gadam - aż tak źle ci nie mogę życzyć - przecież wędkarstwo jest dla ciebie wszystkim . (2012/02/11 20:28)

luxxxis

NEWERRRRRRRRR,w testamencie zrobię zapis żeby mnie razem z trumną utopili w jakiejś fajnej górskiej rzece  :) W niebieskim ci do twarzy Blue,pozdrawiam. (2012/02/11 20:34)