Nasza rzeka Radunia - relacje

/ 296 odpowiedzi / 56 zdjęć
kacper1992

Dzieki za odpowiedź :)
a do pruszcza to faktycznie daleko nie mam, ale to już jest rzeka nizinna...więc chyba w sumie tam nie ma pstrąga czy jest? (2013/02/06 13:34)

rafalski06

Dzieki za odpowiedź :)
a do pruszcza to faktycznie daleko nie mam, ale to już jest rzeka nizinna...więc chyba w sumie tam nie ma pstrąga czy jest?

Jest jest. (2013/02/06 17:04)

kacper1992

o no proszę ale spodziewam się że nie wiele ? a na co najlepiej je się tam łowi ? małe woblerki ? chciałbym się z nimi troszkę pobawić i wypuszczać ;) więc się tak dopytuje ;) (2013/02/06 19:18)

rafalski06

o no proszę ale spodziewam się że nie wiele ? a na co najlepiej je się tam łowi ? małe woblerki ? chciałbym się z nimi troszkę pobawić i wypuszczać ;) więc się tak dopytuje ;)

Sprawdz. wiadomości prywatne. (2013/02/10 09:15)

rafalski06

Witam wszystkich. Wczoraj pochodziłem nad Radunia na górnym odcinku koło Kiełpina pogoda przepiękna aż miło, woda podniesiona ale nie zmącona, dobra widoczność. Tylko pstrąga zabrakło. A jak na innych odcinkach ? piszcie coś.

Pozdrawiam Rafał.

(2013/02/10 09:26)

byk04

Witam, to mój pierwszy wpis na tym forum, ja dziś byłem poniżej niestępowa. bez kontaku z rybą (2013/02/10 19:00)

julek302

Wczorajszy wypad nad Radunie i życiówka 54 cm, były jeszcze dwa krótkie hole niestety przegrane. Wypad jak najbardziej udany zwłaszcza po długiej nieobecności nad rzeką.
(2013/02/13 17:46)

julek302

Miało być zdjęcie ale mam jakiś dziki problem z formatem pliku, nie chce mi przyjąć zdjęcia. (2013/02/13 18:03)

rafalski06

Witam kolegów. A ja dzisiaj 3 godz. biczowania ''Raduni'' w okolicy Rutek i na zero zimno i wietrznie.  (2013/02/13 18:51)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

julek302

Nareszcie udało mi się zwalczyć problem z załadowaniem zdjęcia. Oto efekt wtorkowego spaceru nad rzeką. (2013/02/14 12:44)

rafalski06

Brawo piękna ryba. (2013/02/14 14:57)

kacper1992

wow piękna rybka, brawo ! :)
to mój 35 cm z dzisiejszej wyprawy jest niczym w porównaniu do tego....=0
Ale i tak było fajnie, pogoda w sam raz, a był to mój pierwszy wypad nad ten odcinek rzeki. W sumie miałem 3 pobicia i jedną rybę, która od razu po strzeleniu fotki wróciła do wody :)
zdjęcie załaduje później ;) (2013/02/15 13:37)

kacper1992

@ julek302 można wiedzieć na którym odcinku złapałeś to cudo? poniżej Żukowa czy to już za Lniskiem ? (2013/02/15 13:50)

julek302

@ julek302 można wiedzieć na którym odcinku złapałeś to cudo? poniżej Żukowa czy to już za Lniskiem ?

Tego pięknego pstrąga dostałem w Żukowie.

W sobotę odwiedziliśmy z kolegą odcinek w Lniskach niestety bez efektu. Szybki przejazd do Żukowo na dwie godzinki gdzie dostałem jednego 33 i miałem jeszcze jeden krótki hol ciut większego. Tego pstrąga poniżej miałem już na wędce na poprzedniej wyprawie, siedział w tym samym dołku i tym razem zaciął się pewnie, choć tylko na jedną kotwice. (2013/02/18 11:05)

kacper1992

piękne są te cudowne rybki :) z tego co piszesz to rozumiem że nadal pływają? :) (2013/02/18 23:48)

julek302

piękne są te cudowne rybki :) z tego co piszesz to rozumiem że nadal pływają? :)

Niestety ale tego pięćdziesiątaka nie udało mi się odreanimować po długiej walce, pewnie też dlatego że bardzo głęboko połkną woblera, pozostałe moje pstrągi wróciły do swoich kryjówek. (2013/02/19 18:58)

kacper1992

piękne są te cudowne rybki :) z tego co piszesz to rozumiem że nadal pływają? :)

Niestety ale tego pięćdziesiątaka nie udało mi się odreanimować po długiej walce, pewnie też dlatego że bardzo głęboko połkną woblera, pozostałe moje pstrągi wróciły do swoich kryjówek.

Hmm...no cóż zdarza się i tak....ale tak czy owak gratulacje ! i miejmy nadzieje aby takich rybek było w tym sezonie więcej :)
(2013/02/21 15:13)

kacper1992

Witam kolegów :)
byłem dzisiaj na odcinku Raduni Żukowo-Lnisk....to co mnie dzisiaj spotkało jest wręcz nie do opowiedzenia. Było to krótkie ale straszne dla mnie przeżycie. Jadąc do Żukowa zatrzymałem się jeszcze chwilkę w Lnisku na mostku, który prowadzi do Kolbud, Łapina itp...moją uwagę przykuł niestety nie piękny widok na Rzekę a jakiś typ z wędką, który łowił na zabronionym odcinku rzeki ( czyli przy elektrowni ) gdy to zobaczyłem, od razu do niego pobiegłem, iż nie jest zbytnio mały lecz wysoki i potężny, pomyślałem więc że go przepędzę i będzie spokój. Podchodząc do niego spytałem z ciekawości jak ryby, a on na to powiedział czy jestem strażnikiem ja odparłem że nie, to wtedy on że ryby bardzo dobrze dzisiaj biorą...(oczywiście gościu łapał na spławik i robaka ). Ja mu na to odpowiedziałem że to odcinek ochronny i że tu nie wolno łapać i to na pewno nie na spławik, on na to jednak, że tu mieszka niedaleko i codziennie to robi i nikt się jeszcze nie przypier****l....oczywiście złapał przy mnie okaz który miał ze 55 cm tęczak. ja na to powiedziałem że ma go wypuścić i z tąd iść. a on mi na to powiedział że nie mam być zły na niego, bo jeżeli chcę to za dwie godziny może mi 4 takie ryby dać. a ja na to że zaraz zadzwonie na policję, ten jednak nic nie powiedział i łowił dalej. Gdy czekałem na ojca bo zamierzaliśmy razem się wybrać, podjechało 6 facetów dorosłych po 40 lat na rowerach i mnie sklepali brzydko mówiąc...powiedzieli również że jak zadzwonie na policję to mi podpalą samochód i wyrzucą mnie do rzeki....po tych przeżyciach miałem dosyć Lnisk i pojechałem do Żukowa...gdzie mój tato złapał jednego 40taka a mi się spiął pod samymi nogami piękny duży tęczak....i to by było na tyle. oprócz tego przeżycia w Lniskach było nawet fajnie :) ładna pogoda, słońce i rybki też brały. (2013/02/27 16:00)

rapia

JEBANI BANDYCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ja bym zebrał ekipę i pojechał ich poszukać.To kolejny przykład,że płaca tylko głupcy a reszta cwaniaków łowi i to duże ryby na co i gdzie im się podoba.Policja ma to w dupie,a gdzie są strażnicy i czemu koło pzw z Żukowa nie interweniuje? (2013/02/27 19:59)

rafalski06

Rzeczywiście zajebi... chamstwo i bandyctwo!!! Moim zdaniem jednak Piotr tu główną winę ma zarząd okręgu Gdańskiego moim zdaniem za te pieniądze które płacimy powinni bardziej się postarać jeżeli chodzi o zarybienia i o dopilnowanie tych wód. Ostatnio byłem na zebraniu koła 'Gryf' Żukowo był poruszony temat straży społecznej i te kontrole się odbywają lecz na pewno za rzadko niż by ta woda tego wymagała a po drugie kontrole są przeważnie w dni wolne od pracy a w te dni ci skurw.... i łowcy mięsa się nie pokazują bo doskonale wiedzą że mogą spotkać straż lub więcej wędkarzy którzy by im pościągali te przydeptane filcaki i puścili do chatki na boso. Kacper a ty kolego jednak trochę źle zrobiłeś wchodząc w dyskusje z tym debilem trzeba było zaraz dzwonić na Policję a najlepiej do Państwowej Straży Rybackiej w Gdańsku. nr masz na odwrocie twojego zezwolenia.     

(2013/02/28 18:19)

kacper1992

Dzięki Rafał,....masz rację mogłem od razu tak zrobić...ale myślałem że się wystraszy i sam sobie pójdzie...ale nie, po prostu cham i prostak i tyle, drugi raz tak nie postąpię tylko od razu zadzwonie po pomoc...tylko nie chcę ryzykować mojego auta i samego siebie na kolejne niebezpieczeństwo, rozumiesz? pierwszy raz wykupiłem karte na wody górskie i chciałbym tam spędzać jak najwięcej czasu a jak narobie sobie wrogów to nie mam po co tam jechać...taka jest prawda, bo tam na tym zadupiu każdy każdego zna. Nie wiem na prawdę co mam robić w takiej sytuacji...jak dla mnie powinien każdego dnia stac tam jeden strażnik i ten przynajmniej odcinek obserwować. Ale na to nie ma co liczyć raczej, więc ogólnie lipa i tyle wam powiem, taka jest właśnie polska rzeczywistość, zero szacunku dla innych, i zero jakiego kolwiek zachowania społecznego...
No nic a wracając do rybek to jak tam? dzieję się u was coś ? były jakieś wypady w tym tygodniu i efekty? :) (2013/03/02 11:27)