Nasza rzeka Radunia - relacje

/ 296 odpowiedzi / 56 zdjęć
ziut

Witam , stan wody wydaje mi się że średni bo tak jak pisałem byłem pierwszy raz na Raduni więc rzeczki nie znam , ale jest spory kawałek bez lodu można śmiało łowic rybki. Pozdr. (2012/02/14 20:04)

rapia

Byłem dzisiaj nad Radunią.Przeszliśmy z kolegą od faktori aż poniżej cukrowni i obławialiśmy każdy kawałek wolnej od lodu wody niestety bez żadnego brania i nawet wyjścia ryby.Trzeba chyba poczekać na ustabilizowanie pogody i poziomu wody.PZDR Piotrek (2012/02/18 13:40)

rapia

Witam.
Wczoraj byłem nad Radunią niestety płynie wysoka brudna,pośniegowa woda praktycznie uniemożliwiająca normalne łowienie.
Mam nadzieje,że za tydzień max dwa wszystko dojdzie do normy i będzie można spokojnie łowić. (2012/02/25 10:16)

rafalski06

Witam wszystkich jestem z Żukowa dzisiaj byłem na Raduni od mostu koło cmentarza w góre i nic kompletna pustka woda ponad stan mętna i brudna widać że trzeba jeszcze poczekać. (2012/02/25 17:26)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

ziut

Witam dzisiaj też byłem na Raduni od Juszkowa w stronę Pruszcza , zero kontaktu z rybą . Byłem również na rzece ( Styna i Kłodawa) niestety żadnych brań , wysoki stan wody i mętna woda . Pozdrawiam. (2012/02/25 20:44)

rapia

Też lubię Radunię w Żukowie ale najczęściej schodzę w dół do Lnisk.
Radunia od Juszkowa do faktorii wygląda bardzo ciekawie i pobudza wędkarską wyobrażnię ale  jestem ciekawy jak będzie z rybostanem.Mam nadzieje w najbliższym czasie to sprawdzić.Mam prośbę czy któryś z kolegów mógłby napisać jak woda trochę opadnie i się wyklaruje.Bardzo proszę bo do Raduni mam kawałek i nie jestem na bieżąco. (2012/02/26 19:07)

rafalski06

Też lubię Radunię w Żukowie ale najczęściej schodzę w dół do Lnisk.
Radunia od Juszkowa do faktorii wygląda bardzo ciekawie i pobudza wędkarską wyobrażnię ale  jestem ciekawy jak będzie z rybostanem.Mam nadzieje w najbliższym czasie to sprawdzić.Mam prośbę czy któryś z kolegów mógłby napisać jak woda trochę opadnie i się wyklaruje.Bardzo proszę bo do Raduni mam kawałek i nie jestem na bieżąco.

Witam.

Mam zamiar być w przyszłą niedziele w Pruszczu, pochodze od Faktori do cukrowni. Dam cynk. Pozdrawiam.

(2012/02/26 21:38)

u?ytkownik65655

I do chuja admina kasującego wątki spierdalaj...ACTa nie weszło w życie i nie wejdzie podaj chuju adres to ja ciebie skasuje!!! (2012/02/26 21:42)

rapia

Jak nie wytrzymam i pogoda będzie w miarę to się wybiorę nad Raduni i opowiem co i jak. (2012/02/28 19:42)

rafalski06

Jak nie wytrzymam i pogoda będzie w miarę to się wybiorę nad Raduni i opowiem co i jak.

POŁAMANIA KIJA.

(2012/02/29 17:54)

sunrise933

Witam!! Dziś byliśmy z kolegą Nad Starą Radunią tuż za mostem kolejowym w górę rzeki! Pogoda śliczna lecz wiaterek rozwiał nasze oczekiwania! Nieprzyjemnie sie łowiło rybka niewspółpracowała ! Spotkaliśmy miejscowego to powiedział że jeszcze zawczesnie na Jazie,mówił ze dopiero jak wiaderkarze zaczną chodzić z chlebem i jak się pojawi ukleja,to wtedy można liczyc na coś!! Także ja się wstrzymam chyba na ten miesiąc ,chyba że byłyby jakies nowe wiesci że już sie cos pokazało!! Trzcina troszkę jeszcze spływa z nurtem lecz ogólnie juz woda bardziej przejrzysta!! Czekam na jakies nowe info ;p (2012/03/03 16:17)

rafalski06

Cześć.

Dzisiaj byliśmy z kolegą w Żukowie od miejsca grilowego do Rutek faktycznie wiało ale woda już się klaruje niestety kontaktu z rybą nie było ,nawet podejścia. Jutro jade do Pruszcza.

(2012/03/03 16:48)

rafalski06

Dzisiaj od godz.13 do 14.30 w Pruszczu zero kontaktu z rybą. zimno jak cholera brrrr. (2012/03/04 19:41)

rapia

Witam.Ja byłem z kolegą w niedziele.Odcinek od faktorii do mostu na obwodnicy bez jakiegokolwiek kontaktu z rybą nawet wzrokowego,totalna studnia.Następnie poniżej Pruszcza od mostu bodajże na ulicy przemysłowej do następnego mosty bezrybie i wielka padaka.Woda jakby martwa.Mam nadzieje,że już za tydzień może dwa da rade coś złowić.   (2012/03/05 22:00)

boblo1974

Dzisiejszy kropek 35cm z naszej rzeczki  , złowiony w Pruszczu Gd. ! A jak tam u was panie i panowie , czy są już jakieś wyniki na Raduni poniżej Św Wojciecha , czy biała ryba już się ruszyła ???????? (2012/03/09 15:25)

sunrise933

Witam!! Ostatnio niemam czasu pojechać na rybki nad Radunię w okolice Pruszcza,ale jak ktoś sie dowie czy Jaż czy kleń sie ruszył to proszę o jakieś info!! Myślę że następny ciepły tydzien dużo pomoże,temu żeby nasze kochane rybki wychodziły częsciej do powierzchni;p (2012/03/10 17:48)

kefir20

siemanko powiedzcie mi czy jest szansa złapania pstrąga na odcinku Raduni od lipiec do Krępca?? (2012/03/10 23:27)

rafalski06

Chej.

Dzisiaj rano na Raduni w Żukowie poniżej młyna w kierunku Lnisk dwa pukniecia trzeci się zachaczył miał około 30 ale niestety spadł. A pod wieczór od miejsca grilowego do mostu na kościerskiej kompletna pustka, ale w zamian za to pogoda piękana zachód słońca jak się patrzy.

Pozdrowienia z Żukowa.

(2012/03/11 19:05)

ziut

Witam , dzisiaj obławiałem moje miejscówki na rzece Styna (Kłodawa) , pogoda ładna ale jeszcze płynie brudna woda i niestety zero brań. Pozdrawiam . (2012/03/11 21:23)

ziut

Witam , dzisiaj obławiałem moje miejscówki na rzece Styna (Kłodawa) , pogoda ładna ale jeszcze płynie brudna woda i niestety zero brań. Pozdrawiam .

(2012/03/11 21:28)

julek302

Dzisiejszy wypad nad Radunię, trasa Żukowo-Lniska i kropki po 32 cm nic wielkiego ale i tak cieszy zwłaszcza że na przynęty własnej produkcji. (2012/03/13 13:03)

rapia

Witam.
Dzisiaj na Raduni koło cukrowni kilka wyjść małych pstrągów jeden wyjęty 27cm u kolegi podobnie i jeszcze mniejszy na brzegu.PZDR (2012/03/17 17:51)