Zaloguj się do konta

Narew w okolicach Pułtuska-jaki stan wody?

utworzono: 2010/05/26 11:11
herman00

Wiem, że Narew cała jest wysoka, ale czy rozlana i nie da się dojść do brzegu w dół od Pułtuska? Może ktoś był na rybkach. [2010-05-26 11:11]

Na chwilę obecną tylko łódka. Byłem na Narwi za Pułtuskiem w zeszły weekend i łąki pozalewane.

Pozdrawiam

[2010-05-26 13:22]

sebek_k

To prawda woda na Narwi nadal wysoka, łąki zalane, ciężkie warunki do połowu. Z prognoz wynika, że woda w Narwi już opada, w tym roku będzie ciężko z połowami. Na dodatek otrzymałem informacje, że  przy śluzie w Pułtusku pływają śnięte ryby. Co może być tego powodem nie wiem.
[2010-05-26 15:11]

kapitanmajtus

Jak teraz wygląda woda na Narwi? [2010-06-19 22:44]

v1sua1

Na dzień dzisiejszy woda szybko spada przez ostatnie kilka dni spadła 0,5 m jak nie więcej. Ryba biała zaczyna żerować i właśnie brania są lepsze. 18,20 czerwca pomachałem trochę to blacha to guma niestety szczubła nie trafiłem ale za to parę ładnych okonków. Jest kilka ładnych miejsc gdzie jest drapieżnik ale tam tylko z łódki, puki woda jeszcze nie spadnie. Spokojnie można z federkiem na brzegu posiedzieć i w końcu coś złapać. Ładnie biorą płotki, leszcze ale częściej krompie sie czepiają nawet do 0,5 kg.Tak wygląda w okolicach Łomży.
[2010-06-22 21:05]

Z tego, co słyszałem od kolegów z Pułtuska no to juz w niektórych  miejscach nad brzegiem z feederkiem można posiedzieć. Problem natomiast jest z dojazdem pod sama Narew, a na zasiadkę weekendową przydałoby się mieć samochód z całym majdanem pod ręką:)

Miejmy nadzieję, że pogada dopisze i Narew za około tydzień będzie miała poziom wody jak na lato przystało.

W ten weekend jadę nad Narew w okolice Pułtuska na zwiady, to zdam relację co i jak.

W pierwszy weekend lipca wybieramy się na cały weekend nad Narew i mam nadzieję, że w końcu da rade połowić.

Zazwyczaj nocne wędkowanie nad Narwią zaczynaliśmy na początku maja, a w tym roku to porażka:(

Jak bym zapomniał napisać relacje na forum, to zainteresowani stanem Narwi w okolicach Pułtuska niech się przypominają na maila;)

Pozdrawiam wszystkich miłośników tej pięknej rzeki

[2010-06-22 21:27]

Jeszcze jedno, jesli ktos planuje jechac na Narew w okolice Pułtuska w ten weekend, to proponuje miejscowosci przed Pułtuskiem od strony Warszawy, Kacice, Łubienica.

Tam jest brzeg dość wysoki i woda juz pewnie nie wylewa sie z koryta rzeki.

Pozdr

[2010-06-22 21:30]

herman00

Witam, Pojechałem w niedzielę 27 czerwca na zwiady w okolice Borsuków i nic z tego. Bez woderów nie da sie dojść do Narwi. Woda płynie między dołkami 30-40 metrów od wału. To jeszcze potrwa, bo woda na Narwi schodzi tylko 1-2 cm na dobę - dane IMGW. Moze za 2 tygodnie da się wejśc nad rzekę, ale o dojeździe z całym majdanem nie ma co marzyć. [2010-06-29 13:43]