Witam mam pytanie kilka lat temu kupiłem sobie wędkę spinningową. Część szczytowa pękła i tu moje pytanie w jaki sposób mogę ją naprawić.? Czy w sklepie można dokupić samą część sczytową spinningu ?
W sklepie dostaniesz szczytówki z włókna szklanego jak i węglowe, ale one soą raczej tylko do batów i tyczek. Może coś dopasujesz. Weź cały kij do sklepu, i zapytaj się sprzedawcy czy coś ci sprowadzi do tego kija, lub wyśle do serwisu. Możesz też pokombinować, wykonać jakoś łącznik. Szkoda że nie zrobiłeś fotki z uszkodzeniem. Wtedy byśmy wiedzieli co to za pęknięcie i w którym miejscu. Kij węglowy, kompozyt czy zwykły szklaniak? Jest grupa poświęcona tematyce samodzielnych napraw, tam trzeba było umieścić swój wątek, szybciej i więcej odpowiedzi byś dostał. (2012/02/29 10:07)
ja w bardzo prosty sposób zrobiłem wklejankę okoniową, też przewalał się kilka lat stary spin dobrałem odpowiedni skok kąta w szcztówce dokupiłem dwie przelotki zrobiłem omotkę i jazda okoniówka jak ta lala (2012/02/29 12:39)