Nalot na kabłąku kołowrotka.

/ 7 odpowiedzi
Witajcie. Mam pilne pytanko: czym czyścić kabłąk z nalotu, osadu itp? Kiedyś odbywało się to przy pomocy... popiołu z papierosa - obawiam się jednak, że będę potrzebował mocniejszych środków, więc...Polećcie mi jakąś pastę polerską, czyścik - ewentualnie nikiel  lub chrom w sprayu - dzięki, któremu nadam połysk świeżości - drutowi kabłąka.Papier ścierny - tak popularny przy wszelkich zabiegach renowacyjnych - jak mniemam odpada... Pozdrawiam.
Piotr 100574

w sklepach motoryzacyjnych jest wiele past do polerowania metali ,na wystawę się kolega wybiera????? (2014/05/18 21:19)

u?ytkownik149822

w sklepach motoryzacyjnych jest wiele past do polerowania metali ,na wystawę się kolega wybiera?????

Witam. Nic z tych rzeczy, po prostu wpadł mi w ręce fajny, metalowy  kołowrotek z dawnych lat (Daiwa NO300 Anodized Spool) - niestety ma on kabłąk poczerniały i nie wiem co z  tym zrobić?Ząb czasu, rozumiem - ale nie  pójdę z  tym zębem do dentysty:). (2014/05/18 21:35)

Artur z Ketrzyna

Tak jak kolega wskazał, są pasty polerskie w motoryzacyjnych.
Można też domowym sposobem pasta do zębów i popiół z pieca (z papierosa to nie wiem do czego... Za delikatny) (2014/05/18 22:26)

u?ytkownik149822

w sklepach motoryzacyjnych jest wiele past do polerowania metali ,na wystawę się kolega wybiera?????

Witam. Nic z tych rzeczy, po prostu wpadł mi w ręce fajny, metalowy  kołowrotek z dawnych lat (Daiwa NO300 Anodized Spool) - niestety ma on kabłąk poczerniały i nie wiem co z  tym zrobić?Ząb czasu, rozumiem - ale nie  pójdę z  tym zębem do dentysty:).

DAIWA NO.7300 (2014/05/19 06:38)

aldente

Mogę polecić Tobie trzy sprawdzone sposoby:
- Pasta do polerowania drobnych rysek lakieru samochodowego:
nazywa się TEMPO, pasta woskowa, lekkościerna, firma Inter-Global.
-Pasta do zębów, obojętnie jaka. Jest baaardzo lekkościerna :-)
-Udać się do laboratorium techniki dentystycznej ( technika protetyczna) i poprosić technika o wypolerowanie kabłąka pastą do polerowania koronek i mostów.
Pozdrawiam! (2014/05/19 08:40)

u?ytkownik149822

Dziękuję Wam Koledzy za pomoc - a Kolega aldente  to chyba rozwiązał mój problem absolutnie, jestem pod wrażeniem. Pozdrawiam. (2014/05/19 15:43)

notaki

Jesli nic nie pomoże - możesz sprobowac miejscowo  na poczatek zwykłego CIF, tylko delikatnie. (2014/05/19 16:40)