Zaloguj się do konta

Najsmaczniejsza rybka.

utworzono: 2014/05/29 11:40
sebaworoch

Bardzo lubię od czasu do czasu przekąsić rybkę z patelni czy z grila. Niestety kilka razy się nadziałem na rybkę która była nie do zjedzenia. Moim zdaniem najlepszy jest okoń, zdecydowanie odradzam jazia. Jakie jest wasze zdanie? [2014-05-29 11:40]

Zipero

Lin, Karaś, Karp, Sandacz, Szczupak przepyszne rybki
[2014-05-29 12:00]

Grzesiek75

węgorz, sandacz, okoń. [2014-05-29 12:07]

89krzysztof

Wg mnie dużo zależy od przyrządzenia ryby. Jeśli ma to być rybka z grilla posypana solą i pieprzem to tylko okoń i sandacz, jeśli bardziej skomplikowane danie to i karp może być smaczny, pstrąg itd. Ale generalnie nie przepadam za rybami z dużą ilością ości.
[2014-05-29 12:26]

osa12

Szczupak, nadziany czosnkiem, powoli (prawie wędzony) na grillu (3-4 godziny).Ząbki czosnku "powtykane" pod skórę znikają.Szczupak wspaniale przechodzi aromatem czosnku.Pycha.
A na patelnię - sandacz.

[2014-05-29 12:41]

asz86

Dla mnie nr 1 to sandacz. O węgorzu nie mogę się wypowiedzieć, gdyż nie próbowałem. Szczupak również jest bardzo smaczny. [2014-05-29 12:53]

waski310

Polecam wędzonego jesiotra [2014-05-29 13:25]

Sandacz, sum i węgorz. Obojętne jak przyrządzone (smażone, grillowane czy wędzone). I wędzone łososiowate:)
[2014-05-29 14:01]

tstaros

Pstrąg i łosoś - pieczony w folii z ziołami prowansalskimi i masełkiem, mniammm.

No i oczywiście sandacz.

Pyszne są też byczki.

[2014-05-29 14:05]

SVT

1.Śledzik marynowany w occie na słodko kwaśno.2.Makrela lub inne ryby w sosie pomidorowym z puszki.3.Tuńczyk w sosie własnym.4.Szprot w oleju.5.Flądra smażona. [2014-05-29 14:27]

sebaworoch

1.Śledzik marynowany w occie na słodko kwaśno.2.Makrela lub inne ryby w sosie pomidorowym z puszki.3.Tuńczyk w sosie własnym.4.Szprot w oleju.5.Flądra smażona.


Możesz mi jeszcze napisać gdzie na śląsku mogę złowić te ryby. [2014-05-29 14:47]

Zipero

W sklepie rybnym he he prowokacja żeby słodkowodnych ryb nie jeść
[2014-05-29 15:12]

piotrcarp

Sandacz, okon, szczupak obojętne jak przyrządzone zawsze mi smakuja:)
[2014-05-29 15:42]

cyprinus m

dodał bym jeszcze wędzone certy [2014-05-29 17:16]

marmota

miętus, okoń,uklejka w occie, sandał, szczupak, pstrag, lin, karas, karp. Nie koniecznie  w tej kolejności
[2014-05-29 17:25]

darek-salamon

Około pół kilowego leszcza po oczyszczeniu nacinam w poprzek jego ciala co dwa milimetry az do kregoslupa solę odstawiam na pol godz.Biore olej rzepakowy nie przypala sie tak szybko i jest zdrowszy od slonecznikowego lepiej wchlania przyprawy.Dwie łyzki oleju do tego daje trzy -pięć ząbków  wycisnietego czosnku-lyzeczke cytryny-i siekany seler naciowy( duzo natki tego selera) Rosnie taki na dzialkach ardzydziegiel litwor ,do tego wkladam rybe starannie ja w tym obtaczam i w tym samym naczyniu zostawiam na godzine,potem w makę i smazymy.Zapach i smak zajebisty .Polecam leszcze wędzone.Zycze smacznego. [2014-05-29 19:15]

Bawolini

gril tylko pstrąg
wędzony tylko węgorz
smażony tylko dorsz
[2014-05-29 19:35]

Lujski

z jeziora raz, dwa razy do roku jadam tylko okonia
i nierozumiem zachwytu nad wedzonym węgorzem - akurat dla mnie jest to niezjadliwa ryba, podobnie jak karp, ale wiem wiem o gustach sie nie dyskutuje ...

Pozdrawiam
[2014-05-29 20:58]

Karp w pierwszej kolejności ,a potem szczupak,sandacz,pstrąg leszcz
[2014-05-29 21:02]

o i Okoń też super jest
[2014-05-29 21:04]

cierpliwy1

okoń ,sandacz,lin,miętus . [2014-05-29 22:17]

sauber

Ja stawiam na lina w każdej postaci-pycha :)))
[2014-05-29 23:04]

lynx

Miętus. [2014-05-30 00:49]

Piotr 53

jestem za każdą rybką za wyjątkiem (Kleń i Boleń) te dwie nie są w moim guście, chociaż lubie je łowić, to bardzo sportowe ryby, a teraz coś pod smaczek, dziś na obiad Lin i Jaź pozdrawiam. [2014-05-30 09:04]

krisbeer

Co prawda to nie ryba tylko zakąska ale najlepszy jest zdecydowanie sledź
[2014-05-30 10:02]

cyprinus m

wszystkie wędzone łososiowate są bardzo smaczne. [2014-05-30 16:11]