Najsmaczniejsza rybka.
utworzono: 2014/05/29 11:40
makrela wędzona
Do obranej makrelki dodajemy zmielony twaróg ( blenderem go można załatwić ) , siekany ogórek kiszony i papryka konserwową , szczypiorek , cebula , łycha keczupu i dużo pieprzu . Zamieszać czternaście razy w prawo , osiem w lewo i można smarować na świeżą paryską .
Tak , bez wątpienia najlepsza...
Smaczniejsza jest zdecydowanie jak zamiesza się osiem razy w prawo, a czternaście w lewo.
Widzę , że znasz się na chińskiej kuchni :)
[2015-01-07 21:32]
makrela wędzona
Do obranej makrelki dodajemy zmielony twaróg ( blenderem go można załatwić ) , siekany ogórek kiszony i papryka konserwową , szczypiorek , cebula , łycha keczupu i dużo pieprzu . Zamieszać czternaście razy w prawo , osiem w lewo i można smarować na świeżą paryską .
Tak , bez wątpienia najlepsza...
Ja dodaję jeszcze jajko gotowane
[2015-01-07 21:33]
makrela wędzona
Do obranej makrelki dodajemy zmielony twaróg ( blenderem go można załatwić ) , siekany ogórek kiszony i papryka konserwową , szczypiorek , cebula , łycha keczupu i dużo pieprzu . Zamieszać czternaście razy w prawo , osiem w lewo i można smarować na świeżą paryską .
Tak , bez wątpienia najlepsza...
Ja dodaję jeszcze jajko gotowane
Jasny gwint , jutro skoczę sobie do biedronki po makrelę :)
[2015-01-07 21:36]
Jędrzej czemu piszesz na marginesie? Nie możesz jak wszyscy?
no właśnie czasem mi te posty tak rzuca na wszystkie strony świata jak cytuję .
[2015-01-07 21:43]
makrela wędzona
Do obranej makrelki dodajemy zmielony twaróg ( blenderem go można załatwić ) , siekany ogórek kiszony i papryka konserwową , szczypiorek , cebula , łycha keczupu i dużo pieprzu . Zamieszać czternaście razy w prawo , osiem w lewo i można smarować na świeżą paryską .
Tak , bez wątpienia najlepsza...
Ja dodaję jeszcze jajko gotowane
Jasny gwint , jutro skoczę sobie do biedronki po makrelę :)
ha ha a ja dziś kupiłem bo wczoraj ostatnią zjadłem. A teraz takie fajne oddzielnie pakowane w taka plastikową wytłaczankę :) Dzięki tej makreli jestem nieprzeciętnie mądry :)
[2015-01-07 21:48]
Jędrzej czemu piszesz na marginesie? Nie możesz jak wszyscy?
no właśnie czasem mi te posty tak rzuca na wszystkie strony świata jak cytuję .
Mi czasem pomaga jak kilka "enterów" wklepię pod cytowanym tekstem
[2015-01-07 21:49]
zapomniałbym o Pandze:) pysznoscipanga jest bez smaku. mintaj 30% glazury ma w rzeczywistości około 80% wody ale przy smażeniu przynajmniej śmierdzi rybą.
[2015-01-08 08:36]
makrela wędzona
Makrela wędzona na zimno była smaczna, ale halibut jest najlepszy.(można powspominać przed sezonem) [2015-03-13 11:37]
Hi Hi Halibut to jest pychotka, takiej ryby nie trzeba reklamować, kiedyś w smażalniach kargulenę też smakowałem z przyjemnością z frytkami i surówką. Ale to byli czasy ryby taniej mnóstwo i smażalni też.
[2015-03-13 12:48]
Halibut z makro rozpuścił mi grubą bawełnianą koszulkę z usa :) Smaczny był, ale co on w sobie miał... wolę nie wiedzieć [2015-03-13 12:54]