Najsmaczniejsza rybka.

/ 88 odpowiedzi / 4 zdjęć
Arcymisiek


Co wy tam o smakach godocie, przeca najsmaczniejszy jest skarłowaciały leszcz w occie, lub płoc z tasiemcem - dyżurne ryby zaporówek... A tak poważnie to Sandacz jest number one (2014/08/05 08:31)

xemit


Ślimak zwany winniczkiem jest  niezły. (2014/08/05 11:11)

jacenty75


Ślimak zwany winniczkiem jest  niezły.


....... jako ryba ma się rozumieć:) (2014/08/05 11:21)

bar7064


Najlepszy wędzony pstrąg lub węgorz. (2014/08/28 21:17)

berthold


a ja was podziwiam za to że wam smakują ryby słodkowodne bo mnie one zawsze jakoś zalatują mułem czy czymś takim co innego morskie jakoś tam idzie je od biedy zjeść ale najlepszą rybą dla mnie to kabanos dobrze podsuszony . a ryby łowię już 40 lat sam nie wiem po co hehe (2014/08/28 22:47)

ogtw


sumik karłowaty, kiełb, jazgarz, sandacz, miętus to najsmaczniejsze ryby pod warunkiem że są z dobrej wody. Ze śmierdzącej mułem wody dobre są tylko świeżo wpuszczone ryby. Do smaku dodaje się tylko sól i trochę pieprzu, żadne zioła i gotowe przyprawy nie poprawią smaku niesmacznej ryby. (2015/01/06 13:40)

ogtw


Jedzenie ryb jest zdrowe a na forum www.spławik.com samo przyznanie się do zjadania złowionych ryb wychodzi na zdrowie (dla ludzi z nadwagą). (2015/01/06 13:59)

użytkownik167078


W ub. roku nałapałem sie do woli płotek takich 20+ z małej rzeczki o szerokości ok. 7-8 m ludzie niebo w gębie cóż to był za smak słodkowodnej ryby (2015/01/06 16:20)

Lipkor


Sandacz i okoń, szczupak to tylko koperkowy. (2015/01/06 20:47)

Bernard51


Najbardziej smakują młode rybki słodko-wolne. (2015/01/06 21:10)

panhenio


Wędzony miętus - miód w gębie. (2015/01/06 22:02)

pstrag222


No kill panowie:) (2015/01/06 22:03)

Iras1975


No kill panowie:)

To trzeba jeść te, które same zdechły. ;)) Bez zabijania. :) (2015/01/06 22:39)

Merkusz


Zupa z jazgarzy :) (2015/01/06 23:00)

WLAD666


1. SANDACZ SMAŻONY W PANIERCE NA MAŚLE,PODANY Z MŁODYMI ZIEMNIAKAMI I ZIELONĄ SAŁATA ZE ŚMIETANĄ.                                                                                                   2 WĘGORZ WĘDZONY LUB Z PIEKARNIKA Z CEBULĄ, CZOSNKIEM I ZIOŁAMI.                       3.SUM Z GRILLA ZAMARYNOWANY WCZEŚNIEJ W OLEJU Z CEBULĄ, CZOSNKIEM, ZIOŁAMI . (2015/01/06 23:50)

SZUWARdragon2


Do wglodu co jest w polskiej widze i rybach.         http://joannaroga.pl/wp-content/uploads/2013/06/uklad-okresowy-1024x752.jpg (2015/01/07 01:47)

pstrag222


No kill panowie:)

To trzeba jeść te, które same zdechły. ;)) Bez zabijania. :)

Wiem robie tak od lat:)

A tak na serio to sandacz,szczupak.
Filecik bez ości w sosie z koperkowym pycha.
Sum i duży lechol wędzony (2015/01/07 15:22)

ogtw


Oprócz smacznych ryb są jeszcze dobre, takie sobie, niejadalne i jelec, który nie pasuje do żadnej grupy bo nie ma żadnego smaku. Niejadalne to: rozpiór, samiec karasia srebrzystego i tołpyga. Ryba, która robi zieloną kupę na rękę wędkarza przy odhaczaniu, smakuje podobnie jak ta kupa, drapieżniki zjadające te ryby też mają podobny smak.    (2015/01/07 16:16)

zbyszek73


najlepszy jest Sum zwany olimpijczykiem (2015/01/07 20:33)

Diablo


makrela wędzona (2015/01/07 20:55)

niutek40


Polecam polędwicę z tuńczyka. (2015/01/07 21:08)

niutek40


Polecam polędwicę z tuńczyka. (2015/01/07 21:08)

tonyrebeliant1


Popierając w całej rozciągłości ;-P politykę UE i postępowanie ministra Sikorskiego : z ryb najbardziej lubię MULE w białym winie i sałatke z OŚMIORNICZKAMI. (2015/01/07 21:11)

Jędrula


makrela wędzona








Do obranej makrelki dodajemy zmielony twaróg ( blenderem go można załatwić ) , siekany ogórek kiszony i papryka konserwową , szczypiorek , cebula , łycha keczupu i dużo pieprzu . Zamieszać czternaście razy w prawo , osiem w lewo i można smarować na świeżą paryską .

Tak , bez wątpienia najlepsza... (2015/01/07 21:20)

mariospin


makrela wędzona








Do obranej makrelki dodajemy zmielony twaróg ( blenderem go można załatwić ) , siekany ogórek kiszony i papryka konserwową , szczypiorek , cebula , łycha keczupu i dużo pieprzu . Zamieszać czternaście razy w prawo , osiem w lewo i można smarować na świeżą paryską .

Tak , bez wątpienia najlepsza...

Smaczniejsza jest zdecydowanie jak zamiesza się osiem razy w prawo, a czternaście w lewo.

(2015/01/07 21:29)