Najsmaczniejsza rybka.

/ 88 odpowiedzi / 4 zdjęć
Bardzo lubię od czasu do czasu przekąsić rybkę z patelni czy z grila. Niestety kilka razy się nadziałem na rybkę która była nie do zjedzenia. Moim zdaniem najlepszy jest okoń, zdecydowanie odradzam jazia. Jakie jest wasze zdanie?
Zipero


Lin, Karaś, Karp, Sandacz, Szczupak przepyszne rybki (2014/05/29 12:00)

Grzesiek75


węgorz, sandacz, okoń. (2014/05/29 12:07)

89krzysztof


Wg mnie dużo zależy od przyrządzenia ryby. Jeśli ma to być rybka z grilla posypana solą i pieprzem to tylko okoń i sandacz, jeśli bardziej skomplikowane danie to i karp może być smaczny, pstrąg itd. Ale generalnie nie przepadam za rybami z dużą ilością ości. (2014/05/29 12:26)

osa12


Szczupak, nadziany czosnkiem, powoli (prawie wędzony) na grillu (3-4 godziny).Ząbki czosnku "powtykane" pod skórę znikają.Szczupak wspaniale przechodzi aromatem czosnku.Pycha.
A na patelnię - sandacz. (2014/05/29 12:41)

asz86


Dla mnie nr 1 to sandacz. O węgorzu nie mogę się wypowiedzieć, gdyż nie próbowałem. Szczupak również jest bardzo smaczny. (2014/05/29 12:53)

waski310


Polecam wędzonego jesiotra (2014/05/29 13:25)

użytkownik32263


Sandacz, sum i węgorz. Obojętne jak przyrządzone (smażone, grillowane czy wędzone). I wędzone łososiowate:) (2014/05/29 14:01)

tstaros


Pstrąg i łosoś - pieczony w folii z ziołami prowansalskimi i masełkiem, mniammm.

No i oczywiście sandacz.

Pyszne są też byczki.

(2014/05/29 14:05)

SVT


1.Śledzik marynowany w occie na słodko kwaśno.2.Makrela lub inne ryby w sosie pomidorowym z puszki.3.Tuńczyk w sosie własnym.4.Szprot w oleju.5.Flądra smażona. (2014/05/29 14:27)

sebaworoch


1.Śledzik marynowany w occie na słodko kwaśno.2.Makrela lub inne ryby w sosie pomidorowym z puszki.3.Tuńczyk w sosie własnym.4.Szprot w oleju.5.Flądra smażona.


Możesz mi jeszcze napisać gdzie na śląsku mogę złowić te ryby. (2014/05/29 14:47)

Zipero


W sklepie rybnym he he prowokacja żeby słodkowodnych ryb nie jeść (2014/05/29 15:12)

piotrcarp


Sandacz, okon, szczupak obojętne jak przyrządzone zawsze mi smakuja:) (2014/05/29 15:42)

marmota


miętus, okoń,uklejka w occie, sandał, szczupak, pstrag, lin, karas, karp. Nie koniecznie  w tej kolejności (2014/05/29 17:25)

darek-salamon


Około pół kilowego leszcza po oczyszczeniu nacinam w poprzek jego ciala co dwa milimetry az do kregoslupa solę odstawiam na pol godz.Biore olej rzepakowy nie przypala sie tak szybko i jest zdrowszy od slonecznikowego lepiej wchlania przyprawy.Dwie łyzki oleju do tego daje trzy -pięć ząbków  wycisnietego czosnku-lyzeczke cytryny-i siekany seler naciowy( duzo natki tego selera) Rosnie taki na dzialkach ardzydziegiel litwor ,do tego wkladam rybe starannie ja w tym obtaczam i w tym samym naczyniu zostawiam na godzine,potem w makę i smazymy.Zapach i smak zajebisty .Polecam leszcze wędzone.Zycze smacznego. (2014/05/29 19:15)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Bawolini


gril tylko pstrąg
wędzony tylko węgorz
smażony tylko dorsz (2014/05/29 19:35)

Lujski


z jeziora raz, dwa razy do roku jadam tylko okonia
i nierozumiem zachwytu nad wedzonym węgorzem - akurat dla mnie jest to niezjadliwa ryba, podobnie jak karp, ale wiem wiem o gustach sie nie dyskutuje ...

Pozdrawiam (2014/05/29 20:58)

użytkownik178710


Karp w pierwszej kolejności ,a potem szczupak,sandacz,pstrąg leszcz (2014/05/29 21:02)

cierpliwy1


okoń ,sandacz,lin,miętus . (2014/05/29 22:17)

sauber


Ja stawiam na lina w każdej postaci-pycha :))) (2014/05/29 23:04)

lynx


Miętus. (2014/05/30 00:49)

Piotr 53


jestem za każdą rybką za wyjątkiem (Kleń i Boleń) te dwie nie są w moim guście, chociaż lubie je łowić, to bardzo sportowe ryby, a teraz coś pod smaczek, dziś na obiad Lin i Jaź pozdrawiam. (2014/05/30 09:04)

krisbeer


Co prawda to nie ryba tylko zakąska ale najlepszy jest zdecydowanie sledź (2014/05/30 10:02)

cyprinus m


wszystkie wędzone łososiowate są bardzo smaczne. (2014/05/30 16:11)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.