kolego, witam , ja jeśli juz chcesz wiedzieć łowię karpie i to wiele ładnych sztuk , własnie na bułkę , na wytłoczkę , możesz przeczytać o tej metodzie na moim blogu , tam własnie masz wszystko dokładnie napisane , wczoraj wyciągnąłem tą metodą na zbiorniku Nakło Chechło ładnego i zdrowego karpia, 45 cm długości i prawie 2 kg , i jak wybieram sie na rybki to podstawową przynętą dla mnie jest własnie bułka , druga sprawa to musisz sobie rybę przynęcić, i utrzymać w łowisku , to jest trudniejsza sprawa , musisz sam do tego dojść próbując różnych zanęt , a to czy weżmie ona na kukutydzę o róznych smakach to akurat łut szczęścia , podstawowa kukurydza też się nieżle spisuje , jeśli ryba jest na braniu , wszystko zależy od szczęścia i kaprysu , natomiast bułka to uniwersalna przynęta i nie doceniana , trudno , ja ją bardzo cenię i bez niej nie wybieram się na ryby , a czy podana metodą spławikową , czy gruntową , nie ma znaczenia, spławikową podasz ją cicho , a gruntówka jednak chałasuje to znaczy robi = plusk = a wiedz ze karp to ryba płochliwa i łatwo ja spłoszyć , natomiast sztuką jest ją przyciągnąć, wybieraj sam według swojego uznania , to że w upalne dni można złowić kulą wodną , zgoda , ale nie zawsze, a jak widzę jesteś młodym wędkarzem dlatego polecam ci spławikówką , lub lekki zestaw gruntowy , ale delikatnie podany, , w nawiasie głupich rad nawet nie czytaj są tyle warte co ten , który je pisze , pozdrowienia
witam ja polecam kuku pellety roznego rodzaju kulki proteinowe (roznej wyornosci)
makarok kolanka zakladasz na hak i do srodka strzykawka wstrzukujesz dip polecam pozdrawiam:>P
(2011/01/02 12:50)