Witam. Waszym zdaniem jaką najlepiej kupić plecionke na szczupaka? Pozdrawiam.KAMATSU Techron Olive Green - stosunkowo tania, mocna, niemal nie traci koloru. Używam jej w trzech rozmiarach (0,04, 0,10 i 0,18) w multiplikatorach, a moja Partnerka w tradycyjnym spinningu, nie plączą się, umożliwiają dalekie rzuty.
Troche lipa z tym supełkiem na środku jakoś do mnie to nie przemawia.Nie przesadzaj, żadna "lipa". Nie powiesz chyba, że rzucasz przynętą na odległości większe niż 50m (przeciętne rzuty nie osiągają więcej niż 20-40m) więc węzełek nie będzie w niczym przeszkadzał. Przy holu ryby, ktora wyciągnie Ci więcej niż 50m też nie będzie problemu, bo węzeł zderzakowy łatwo prześlizguje się przez przelotki i w bardzo niewielkim stopniu osłabia zestaw. Za to o szumach na przelotkach możesz zapomnieć.
BERKLEY WHIPLASH CRYSTALJeśli ktoś próbuje mi wmówić, że plecionka 0,08mm ma wytrzymałość 12,3kg, to od razu skreślam ją z kręgu moich zainteresowań ;>
Ja z plecionek polecam do bardzo ciężkiego orania : dragon hm80.. Mam 3 te plecionki każda o średnicy jakieś 0,21-0,22 i około 25kg wytrzymałości. (...)Według mojej skromnej wiedzy, symbolem HM80 sygnowana jest żyłka ;)
Jest chyba dość mocno przegrubiona 0.08 ma wytrzymałość 12.3 kg . A jak jest z tym kolorem jest on biały czy przezroczysty chce plecionkę aby była dobrze widoczna.Dla dobrej widoczności ktoś kiedyś wymyślił plecionki fluo i to właśnie je najlepiej widać. (2018/11/18 17:13)