Przepis 3 (pellet):
17% mąka kukurydziana (lub ziemniaczana),
21% mąka pszenna,
12% mleko w proszku,
17% cukier,
3% olej roślinny,
8% drobne ziarno (lub płatki kukurydziane albo owsiane - zmielone),
8% bułka tarta,
Przepis 1:
30% mąki kukurydzianej,
20% mąki pszennej,
20% kaszy manny
10% kaszy kukurydzianej,
10% mąki ziemniaczanej,
10% mleka w proszku,
2-3 łyżeczki cukru na 1 kg mieszanki,
2 jajka na 1 kg mieszanki,
olej rzepakowy
5% ziarna,
5% bułka tarta,
W pierwszej chwili może wydawać się wszystko OK ale jak dodamy procenty;-) wychodzi że w przepisie nr 3 łączna ilość składników wynosi 86%. Jeszcze "lepiej" w przepisie nr1. Tu składniki mają AŻ 110%!!! Ciekawe???
Artykuł naszej "gwiazdy"-zbieracza punktów Kamila:
http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,kulki-proteinowe-przepis,73390 (2014/03/13 19:50)