Nadchodzi nowe- Dragon i Strike Pro

/ 13 odpowiedzi / 3 zdjęć
Znany światowy producent przynęt, tajwańska firma Evergrass International, właściciel marki Strike Pro, podpisał nową umowę dystrybucyjną w Polsce.
Uzgodniono, że Design-Fishing Sp. z o.o., właściciel marki Dragon zajmie się dystrybucją produktów Strike Pro na terenie Polski od stycznia 2020.
Obie firmy utrzymywały przyjacielskie stosunki od ponad piętnastu lat, a obecna umowa jest rozszerzeniem tej współpracy.
„Jesteśmy podekscytowani tym krokiem naprzód i możliwością zapewnienia klientom lepszego i szerszego dostępu do produktów Strike Pro w Polsce” - powiedział przedstawiciel firmy Evergrass.
Strike Pro zostało wyróżnione w kategori twardych przynęt na Targach Efttex 2019 w Brukseli za przynętę „Miuras Mouse”.

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Sith

Ciekawe jakie będą ceny. (2019/08/06 06:38)

ryukon1975

Nadchodzi też czas na szczupaka i inne twarde drapieżniki. Powiedziałbym że wręcz pędzi dużymi krokami więc wszystko przed nami. (2019/08/06 21:27)

TymonPB

Czekam na update w tym wątku, kiedy pojawią się ceny (2019/08/07 16:25)

Jakub Woś

Nadchodzi też czas na szczupaka i inne twarde drapieżniki. Powiedziałbym że wręcz pędzi dużymi krokami więc wszystko przed nami.

Nadchodzi i to szybko. Ja już robię zapasy. (2019/08/07 18:13)

barrakuda81

Zazdroszczę Wam optymizmu i entuzjazmu:-) Ja wątpię żebym na PZW trafił choćby wymiarowego.Chyba że Wisła obdarzy - to jedyna opcja.Stojące wody mojego okręgu proponuję władzom związku wsadzić sobie tam gdzie słońce nie dochodzi wraz z dobrodziejstwem ( raczej złodziejstwem ) inwentarza...Gdzie nie "zarybiajo" jeszcze coś pływa a tam gdzie łapy umoczą zanika życie biologiczne.Ale przynety zawsze chętnie obejrzę choćby ze względów kolekcjonerskich:-) (2019/08/07 19:33)

Jakub Woś

barrakuda81 teraz jest niżówka. Nie powinieneś z mikro przynętami obławiać jakichś dołków? Ja już się weekendu nie mogę doczekać (2019/08/07 20:09)

barrakuda81

Jakub teraz to raczej na płyciznach, bynajmniej u mnie na bocznych korytach.Owszem dłubię ale efekty niegodne obiektywu.Klenie, okonie, szczupaczki max po 6 dych w przyłowie, czasem ledwo wymiarowy bolo....Generalnie jak są kamienie i metr wody to tam zawsze coś siedzi ale to jeszcze nie to.Trochę żółci wylałem bo jest mi po ludzku przykro że w wodach na których wędkuję najczęściej jest taka bieda.Niestety niczego to nie zmieni jak zwykle:-( (2019/08/07 20:29)

Sith

Piotrze, zapraszam do mnie, dopiero będziesz miał powody do narzekania... ;(( (2019/08/08 06:49)

barrakuda81

Aleksandrze u mnie też jest słabo.Nie mówię o tym okresie bo wiadomo że upały z reguły rybom nie służą natomiast cały rok jest kiepski.Wisła zawiodła tylko w tym roku więc O.K. -miała prawo.Przynajmniej w kwestii boleni.Taki rok choć może jeszcze jesienią zaskoczy.Wody stojące typu jeziora, starorzecza i wszystko na czym łapy trzyma PZW i co bezmyślnie i nieudolnie zarybia to nędza jakiej świat nie widział.Jest takie jezioro gdzie uwielbiałem łowić okonie ( zresztą niejedno ).Październik to było święto.Łowiłem i małe dwudziestaki, i średnie trzydziestaki aż po ryby ponadczterdziestocentymetrowe.Rzadko ale się trafiały.Fioletowy twister czy małe kopytko i zabawa pewna.Dziś trudno w tym okresie złowić tu JAKIEGOKOLWIEK okonia! Zaprosiłbym chętnie któregoś mądralę z zarządu PZW i zaproponował powiedzmy tysiąc złotych jeśli przez cały dzień złowi i pokaże mi wymiarową rybę typu okoń ,szczupak,sandacz.Uwierz mi - nie będzie tego w stanie dokonać...Wisła jest całą moją nadzieją na realizację swojej pasji.Ona i jej starorzecza, boczne koryta.Tu ci szubrawcy jeszcze łap nie wsadzili i jeszcze ryba jest.Może chociaż okoni połowię, może kleni ale to raczej późną jesienią.Stojące wody nadają się tylko do rekultywacji...Takie to jest zarządzanie wodami w tym kraju bo nie zgadzam się na całkowite obwinianie wędkarzy.Owszem mają niejedno na sumieniu ale nie takie spustoszenie.Zaznaczam że żadnych rybaków tu nie ma i kłusowników nie widziałem co nie znaczy że ich całkiem nie ma. (2019/08/08 18:19)

luxxxis

Nadchodzi też czas na szczupaka i inne twarde drapieżniki. Powiedziałbym że wręcz pędzi dużymi krokami więc wszystko przed nami.

No raczy ...:) Zapierd...la aż huczy,bez przygotowania ktoś migiem wisienkę z tortu zapyli.

Barrakuda--więcej optymizmu i samozaparcia,sto wypadów bez ryby? trudno,sto pierwszy musi więc dać i to grubo.
Skoro coś tam jeszcze pływa w dolnej wiśle tam gdzie łowię to i u ciebiemusi jeszcze coś pływać.
A Strike Pro? -wabiki legenda,porsche wśród syrenek. (2019/08/08 19:08)

luxxxis

I apropo tytułowego Strike Pro--ładuję szczupca co zasmakował w tej marce.
Sto dwa cm wycholowany na plećce 006 invisible braid coś tam coś tam ,kijku do 8g ,i na florocarbonowej nitce na 2,5 kg.
Cała akcja pośród chcszczy,badyli i zasieków przeróżnych.
Oby wlazł bo waży ciut ponad 5mb Ps.nie wlazł,widzę że nic tu się nie zmienia (2019/08/08 19:16)

barrakuda81

Piękny zedzik...100 wypadów bez ryby? Nie ,aż tak źle nie jest ale na tyle gorzej że musze się troche mazac;-) (2019/08/08 20:21)

luxxxis

Piękny zedzik...100 wypadów bez ryby? Nie ,aż tak źle nie jest ale na tyle gorzej że musze się troche mazac;-)

No fakt ,szału ni ma,Wisła jednak ma taką moc i magię w sobie że nie mozna się poddawać.
A zedzik taki se,z 85+,muszę się nauczyć że nie robi się zdjęć przy włączonej latarce czołowej bo nie wyjdą.
(2019/08/08 21:16)