Na co łowić w porcie ?

/ 8 odpowiedzi
Co dawać na haczyk w porcie ? Lepiej się łowi na grunt czy na spławik?
bobus86

dopisz jeszcze jaka rybe chcesz lowic moze kto ci w czymkolwiek pomorze. (2012/11/12 21:23)

u?ytkownik32263

W portach z tego co wiem generalnie nie wolno łowić. Chyba że kapitanat/bosmanat na to pozwala. Ale mogło coś sie pozmieniać bo dawno nie łowiłem nad morzem. PS Na co się lepiej łowi nie jest dobrym pytaniem bo to zależy od tego co chcesz złowić:) (2012/11/12 21:48)

CZzesio

Cześć :) Mnie zawsze sprawdzały się czerwone i rosówki .... można tez na filecika , można też "na choinkę" ...

(wędkowanie  wakacyjne) (2012/11/12 21:55)

Artur z Ketrzyna

Zależy od wędkarza jaka preferuje technikę, i na jaką rybkę się zastawia.O jaki port chodzi.
No i rzecz jasna, czy wogóle w tym akurat porcie można wędkować?

No i najważniejsza reguła. Każde nowe łowisko warto obejrzeć samemu. I zasięgnąć informacji od tubylców jak też ich podpatrzeć...

Do samego pytania co dawać na haczyk?
To co jest naturalnym pokarmem w danym łowisku, uniwersalną przynętę; czerwony robak lub dzikun, i tą przynętę która się najbardziej sprawdza w danym łowisku (wywiad środowiskowy)... (2012/11/13 10:32)

zygardz

To jest kołobrzeski port. Owszem można łowić tam przy wpłypie (oczywiście trzeba posiadać karte wędkarską na morze- oczywiście ja mam ) . Ryby jakie inetresują mnie tam do złowienia to głównie leszcz i okoń. (2012/11/13 14:58)

zygardz

Cześć :) Mnie zawsze sprawdzały się czerwone i rosówki .... można tez na filecika , można też "na choinkę" ...

(wędkowanie  wakacyjne)

Nie mogę zrozumieć  "na choinkę" mógł byś bardziej mi to wyjaśnić  ? Dopiero zaczynam moją przygodę wędkarską. (2012/11/13 15:01)

MASTINO

To jest kołobrzeski port. Owszem można łowić tam przy wpłypie (oczywiście trzeba posiadać karte wędkarską na morze- oczywiście ja mam ) . Ryby jakie inetresują mnie tam do złowienia to głównie leszcz i okoń.

"Na morze" nie trzeba mieć Karty Wędkarskiej, a jedynie zezwolenie na amatorski połów ryb w wodach morskich. Nie ma takiego dokumentu jak "Karta Wędkarska- Na Morze". "Na choinkę", to zestaw uzbrojony w kilka haczyków jeden pod drugim. W tym porcie próbuj i na spławik i na grunt, obie metody zdają egzamin. Ja w porcie Świnoujście, albo na Kanale Pisatowskim łowiłem obiema metodami i wyniki miałem.

(2012/11/13 16:07)

zygardz

To jest kołobrzeski port. Owszem można łowić tam przy wpłypie (oczywiście trzeba posiadać karte wędkarską na morze- oczywiście ja mam ) . Ryby jakie inetresują mnie tam do złowienia to głównie leszcz i okoń.

"Na morze" nie trzeba mieć Karty Wędkarskiej, a jedynie zezwolenie na amatorski połów ryb w wodach morskich. Nie ma takiego dokumentu jak "Karta Wędkarska- Na Morze". "Na choinkę", to zestaw uzbrojony w kilka haczyków jeden pod drugim. W tym porcie próbuj i na spławik i na grunt, obie metody zdają egzamin. Ja w porcie Świnoujście, albo na Kanale Pisatowskim łowiłem obiema metodami i wyniki miałem.

Sorka. Poprostu źle się wyraźiłem z tą kartą .  A co do tematu to jakie ryby łowiłeś i na jaką przynęte. (2012/11/13 16:26)