Co dawać na haczyk w porcie ? Lepiej się łowi na grunt czy na spławik?
Co dawać na haczyk w porcie ? Lepiej się łowi na grunt czy na spławik?
Cześć :) Mnie zawsze sprawdzały się czerwone i rosówki .... można tez na filecika , można też "na choinkę" ...
(wędkowanie wakacyjne)
To jest kołobrzeski port. Owszem można łowić tam przy wpłypie (oczywiście trzeba posiadać karte wędkarską na morze- oczywiście ja mam ) . Ryby jakie inetresują mnie tam do złowienia to głównie leszcz i okoń.
"Na morze" nie trzeba mieć Karty Wędkarskiej, a jedynie zezwolenie na amatorski połów ryb w wodach morskich. Nie ma takiego dokumentu jak "Karta Wędkarska- Na Morze". "Na choinkę", to zestaw uzbrojony w kilka haczyków jeden pod drugim. W tym porcie próbuj i na spławik i na grunt, obie metody zdają egzamin. Ja w porcie Świnoujście, albo na Kanale Pisatowskim łowiłem obiema metodami i wyniki miałem.(2012/11/13 16:07)
To jest kołobrzeski port. Owszem można łowić tam przy wpłypie (oczywiście trzeba posiadać karte wędkarską na morze- oczywiście ja mam ) . Ryby jakie inetresują mnie tam do złowienia to głównie leszcz i okoń."Na morze" nie trzeba mieć Karty Wędkarskiej, a jedynie zezwolenie na amatorski połów ryb w wodach morskich. Nie ma takiego dokumentu jak "Karta Wędkarska- Na Morze". "Na choinkę", to zestaw uzbrojony w kilka haczyków jeden pod drugim. W tym porcie próbuj i na spławik i na grunt, obie metody zdają egzamin. Ja w porcie Świnoujście, albo na Kanale Pisatowskim łowiłem obiema metodami i wyniki miałem.