Drodzy, nie rozumiecie kolegi:) wyraźnie użył słowa "prawdopodobnie" dwukrotnie w swoim tekście. Ja prawodopobnie złowiłem rekina na Wiśle i to tego z filmu "Szczęki" - prawdopodobnie podobnie jak "prawie" robi wielką różnicę:)
pozdr
(2012/02/25 13:12)Nie widziałem tej ryby ani jak została wypuszczona, dlatego napisałem prawdopodobnie. Fotka została mi przesłana na telefon komórkowy, jak i tez wykonana telefonem komórkowym. Nie miałem możliwości obejrzenia ryby na żywo, opieram się tylko na tym co przedstawił mi ten wędkarz, który widnieje na zdjęciu i nie jest to ułomek. Dla mnie także dziwne jest te trzymanie na wyciągniętych rękach takiej ryby, ale ja tej fotki nie robiłem. Ryba miała o ile pamiętam 84 cm długości. Fotka nie była przerabiana, w żadnym programie prócz obcięcia głowy łowcy i to ja zrobiłem przed wstawieniem fotki. Poprawiam także swój błąd ryba miała nie 7.62 tylko 7.2 kg a w sumie i tak to niewiele zmienia.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Krzychu, to dziadek na zdjęciu trzyma brzanę? Podobny tylko wędzisko i kołowrotek jakieś nowoczesne takie.:)
Jak na tamte czasy to niezła jakość zdjęcia.;)
(2012/06/25 21:46)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Dziadku Krzyśku,po tarle będą szukały wartościowego żarła,u mnie też się mają ku sobie,ale o wiele mniej pływa tych ryb u mnie niż u Ciebie.Spróbuj na spinning,na pewno coś złowisz w tym temacie.Wczoraj mój kompan najechał(często się zdarza) barwanka ale się spiął.jedną taką złowiłem która miała poharataną płetwę grzbietową od przypadkowych podhaczeń przez spinningistów.Wzięła w pół wody,jak by nie brzana;-)
chłopaki a czy w Bugu są brzany odcinek Wyszków Zegrze?
chłopaki a czy w Bugu są brzany odcinek Wyszków Zegrze?(2012/06/26 10:20)
Witam szanownych kolegów . Łowię brzany już kilkanaście lat tylko na Dunajcu ,znam miejsca gdzie przebywają w różnych porach dnie i roku. Za sezon potrafię złowić kilkadziesiąt sztuk takich z przedziału wielkości od 60-80 cm. oczywiście 90 procent wraca do wody. Łowię bolonką 6 m. żyłka gł.0.20 przypon 0.14-0.16 spławik 4-8 gram w zależności od uciągu a przynęta którą uważam za uniwersalną są małe pijaweczki które zbieram z pod kamieni rzecznych .Polecam .
(2014/01/17 14:32)Próbowałem je łowić na rosówki, białe i czerwone robale oraz inne przynęty ale według moich doświadczeń najbardziej selektywny jest żółty ser. Co ciekawe w przyłowie zdarza się również sum i kleń. Prawie cały odcinek Wisły w Warszawie obfituje w te piękne ryby.
Tą dla odmiany złowiłem na spinning w zeszłym roku (jeszcze byłem wtedy gruby :))