mocarna ryba,chyba kazdy to przyzna co mial okazje z nia walczyc.kto ma mozliwosc łowienia własnie na Dunajcu,szczerze proponuje wybrac sie wiosenną porą i poprobowac oblawiac rynienki wobkami a jak brzana uderzy to nikt nie bedzia mial wątpliwosci ze ma do czynienia z królową:)porownywalne jest do chulu suma na wisle tylko ze tu mamy delikatniejszy zestaw.Pozdrawiam
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Kolego goryl25,brzany po 6kg oczywiscie pływaja w naszych wodach...ale patrzac na Twojego leszcza 2 kg mam małe wątpliwosci co do tych 6 kg :)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Wędkarz z mego koła w zeszłym roku złowił brzanę widoczną na zdjęciu, ważyła prawdopodobnie 7.62 kg. Zgłoszona została jako rekordowa do WW, ale chyba nie zostało zgłoszenie uznane. Ryba prawdopodobnie została wypuszczona, jak twierdzi szczęśliwy łowca więc jest szansa na ponowne złowienie.
Pozdr.
dobre,dobre ;-)
nie chcę wyrokować, ale dla mnie zdjęcie jest podpadające, jeżeli dobrze zrozumiałem to brzana ze zdjęcia została wypuszczona ( ! ) no graruluję pomysłowości jeżeli tak jest, najpierw do domu po fotkę a potem spowrotem nad wodę wypuścić...
Przy założeniu, że tak było w co niestety wątpię..
(2012/02/15 11:13)
Wędkarz z mego koła w zeszłym roku złowił brzanę widoczną na zdjęciu, ważyła prawdopodobnie 7.62 kg. Zgłoszona została jako rekordowa do WW, ale chyba nie zostało zgłoszenie uznane. Ryba prawdopodobnie została wypuszczona, jak twierdzi szczęśliwy łowca więc jest szansa na ponowne złowienie.
Pozdr.
Ja łowię głównie w dolnej Wiśle i o brzanach tylko słyszałem. Przy okazji, czy ktos chwycił brzanę poniżej Kwidzyna?
(2012/02/15 11:21)