Karasia łowi się na robaka,ciasto,kukurydze,i na sztuczne robaki! Okonia łowi się na mały błysk . Płotka też na robaka. Szczupaka na błysk,rzywca!(2011/03/09 17:59)
no i .... ? Oj niech prędzej zostaną wybrani nowi,dodatkowi moderatorzy :)
Karasia łowi się na robaka,ciasto,kukurydze,i na sztuczne robaki! Okonia łowi się na mały błysk . Płotka też na robaka. Szczupaka na błysk,rzywca!
no i .... ? Oj niech prędzej zostaną wybrani nowi,dodatkowi moderatorzy :)
Amen :)
(2011/03/09 19:31)a okonia to jaki kolor tych blach?? i jakie kolory blach uzyc na szczypaka chodzi o numer i kolor lub jak ktoś może to jakieś fotki
Nie ma reguły odnośnie koloru blach,wszystko zależy od "wody",warunków pogodowych jak i upodobań "lokalnych"...Nie ma złotego środka,wszystko trzeba przetestować samemu,metodą prób i błędów....oczywiście wysnuwając wnioski...
Wiadomo-okoń-mniejsza blacha,szczupły-większa(albo naprawdę ładny garbus).
Płoć,karaś,lin,karp-przynęty zarówno roślinne jak i zwierzęce,w zależności od pory roku...Zresztą pobaw się sam,wypróbuj różne przynęty a będziesz miał tym większą satysfakcję przy holu "taaakiej ryby"... ;)
Pozdrawiam.
(2011/03/10 00:18)Nie ma reguły odnośnie koloru blach,wszystko zależy od "wody",warunków pogodowych jak i upodobań "lokalnych"...Nie ma złotego środka,wszystko trzeba przetestować samemu,metodą prób i błędów....oczywiście wysnuwając wnioski...
Wiadomo-okoń-mniejsza blacha,szczupły-większa(albo naprawdę ładny garbus).
Płoć,karaś,lin,karp-przynęty zarówno roślinne jak i zwierzęce,w zależności od pory roku...Zresztą pobaw się sam,wypróbuj różne przynęty a będziesz miał tym większą satysfakcję przy holu "taaakiej ryby"... ;)
Pozdrawiam.
Z tym że na robaka lipienia to raczejw prywatnych łowiskach - bo chyba nigdzie nie dopuszcza się odłowu lipienia na naturalne przynety.
Ale mogę się mylić ... bo co ludzkie nie jest mi obce
jakich blach używacie do połowu szczupaka i okonia (kolor i rozmiar blachy ) jeśli możecie mi podać