Czy chodziło Ci, by osoby łowiące ma multiplikatory podzieliły się swoimi spostrzeżeniami? Jak tak to powiem iż to są super kołowrotki, najlepiej do metody kastingowej lub morskiej. Z tym że wymagają do wędkarza naprawdę precyzyjnej obsługi, ale za to potrafią się odwdzięczyć swoją pracą. (2012/01/04 08:42)
Dokładnie o to właśnie mi chodziło żeby użytkownicy podzielili się swoimi spostrzeżeniami. O zastosowaniu w wędkarstwie morskim multiplikatora wszyscy pewnie słyszeli o kastingu pewnie też, ale chciałem aby rozwinęła sie dyskusja o szerszym zastosowaniu multików tych do lekkiego i super lekkiego spiningu. Ja do tej metody stosuję Shimano Calcutta Conquest 51 z szpulkami Avail i hamulcem magnetycznym. Multiplikatorek ten daje rady wyrzucać bezpiecznie małe pstrągowe woblerki o wadze 2,3,5 gramów. Czy ktoś z Was eksperymentował z innymi multikami łowiąc lekkimi przynętami?? (2012/01/08 02:25)
Shimano Bantam 100 + avail + kijek na blanku muchowym, głębokoładujący się... bez dobrego kijka nawet avail nie pomoże w posyłaniu 2-3g woblerków na przyzwoite odległości (2012/01/11 18:58)
ja Calcuttę zakładam do wędki o CW do 10 gr tyle, że to kombinacja dolinka z wędki z pazurkiem i reszta z muchówki trewal więc tak sobie to spasowane przelotki nie przezbrojone .... ale jakoś daje rady. A masz może kogoś kto potrafi poskładać wędkę najlepiej z spiralnym ustawieniem przelotek? (2012/01/14 01:58)