MŚ Brazylia-komentarze!
utworzono: 2014/06/14 18:24
Kostaryka stawiała czoła dość solidnie Holendrom ale w karnych zabrakło szczęścia, czyli do historii Mistrzostwa przejadą bez większych niespodzianek, poza wyeliminowaniem Anglii, Hiszpanii i Włoch.
[2014-07-06 04:58]
Holandia- Kostaryka....jedyny mecz, przy którym nie usnąlem:-) ale grali...Robben latał jak śmigło..Kiedyś tak latał na prawym skrzydle Grzegorz Lato. Aż trudno mu było wyhamować, jak się rozbujał:-)... to były czasy....Mam nadzieję, że Niemcy poradzą sobie z Brazylią. Jakoś nie potrafię Brazylii kibicować. Chciałbym, by zagrał Łukasz Podolski i strzelił gola dającego Niemcom finał. Poldi jest super. Nie wyparł się polskich korzeni, jest często w Polsce, a ostatnio słyszałem, że buduje dla dzieciaków polskich szkołę piłki nożnej, którą finansuje z własnych funduszy .
No....to obstawiam z Brasil 2:1 dla Poldiego, a w finale z Holland 1:0 dla Poldiego :-) Pozdrawiam!
[2014-07-07 14:22]
tego się nie spodziewałem
tego ale nie takiej masakry 30 minut meczu i 5:0
nie wierze, a Brazylia płacze...
[2014-07-08 22:49]
Kibicuje Niemcom na tym mundialu ale nie wierzę własnym oczom:/
[2014-07-08 22:57]
Teraz wróciłem z ryb , gówno brało , podłamałem się lekko ale jak zobaczyłem ten wynik to oniemiałem . Niemiaszki poprawili mi humor , BRAWO !
A tak na marginesie , tak blisko nas mieszkają , normalnie za miedzą a my mamy trampkarzy a oni Piłkarzy przez duże P , o co chodzi ?
Teraz wróciłem z ryb , gówno brało , podłamałem się lekko ale jak zobaczyłem ten wynik to oniemiałem . Niemiaszki poprawili mi humor , BRAWO !
A tak na marginesie , tak blisko nas mieszkają , normalnie za miedzą a my mamy trampkarzy a oni Piłkarzy przez duże P , o co chodzi ?
może o kase zarabiana w reprezentacji, nic innego nie przychodzi mi do głowy,
fascynuje mnie to, że nasza reprezentacja to też zbitek osób grających "za miedza" tylko jak zbiera ich sie do kupy to jakoś im "nie idzie"...
6:0 załozyłem sie z kumplem na 8:0 ....
[2014-07-08 23:33]
7:0
SZok ! Jak strzelą jeszcze jedną to normalnie pęknie mi odległosciówka w pokrowcu na balkonie :0
Na końcowy gwizdek czekać od 25 minuty to dość przykra sprawa...
Ale i tak Holendrzy wygrają MŚ!
[2014-07-08 23:55]
Na końcowy gwizdek czekać od 25 minuty to dość przykra sprawa...
Ale i tak Holendrzy wygrają MŚ!
Amen
Ośmieszyli brazylijskie piłkarstwo...ktoś w komentach na necie napisał: " to będzie noc samobójców". Na koniec dali im strzelić honorowego gola. Upokorzenie, to mało powiedziane!
Jeśli Holandia odrobi lekcje i pokryje Niemców jak to robili Algierczycy, to Niemcy będą mieli ciężko i nie pograją!
[2014-07-09 00:28]
Stalowy walec wrzucił 7 bieg w walce o finał i obnażył słabość defensywy jak i samej organizacji gry gospodarzy. Był to zlepek zawodników w porównaniu do "drużyny"Niemieckiej. Dobrze rozumiejący się i zgrany zespół udzielił lekcji gry w piłkę Brazylijczykom.
[2014-07-09 06:01]
Ośmieszyli brazylijskie piłkarstwo...ktoś w komentach na necie napisał: " to będzie noc samobójców". Na koniec dali im strzelić honorowego gola. Upokorzenie, to mało powiedziane!
Jeśli Holandia odrobi lekcje i pokryje Niemców jak to robili Algierczycy, to Niemcy będą mieli ciężko i nie pograją!
Holandia najpierw musi ograć Argentynę żeby później myśleć o kryci Niemców..
[2014-07-09 06:49]
Niemiecka "supermaszyna" zdeklasowała to nieporozumienie jakim w półfinale była Brazylia:-)Wreszcie pokazali canarinhos gdzie ich miejsce!Nareszcie ktoś im skopał tyłki bez cienia watpliwości tak że nawet sędzia nie mógł w żaden sposób pomóc...Niemcy sprawili mi wczoraj niebywałą satysfkcję i czekam na finał zeby mogli potwierdzic swoją absolutną dominację chociaż kurtuazyjnie mozna by powiedzieć :"...Łatwo nie będzie.." :-) [2014-07-09 09:44]
Brazylia juz miała szczęście z Chile ,dobrze jednak pisalem ze Niemcy będą w finale, juz będzie ten pociąg trudno zatrzymać.Podejrzewam ze Holandia zagra o 3 miejsce z Brazylią.Grając hymny ,trzymali koszulkę Neymara odebrałem to jakby umarł i go pochowali.Więc brazylia też umarła.Wstyd że po meczu zaczeli demolować São Paulo nic godności nie mieli.Ten tytuł z przebiegu turnieju im się nie należał.Dostali łomot jak dzieci.Wyszło wszystko na jaw że nie była to druzyna z klasą tylko ich ślepa wiara w mistrza świata.Tej klasy druzyna nie przegrywa 7-1.Niemcy mają dość walki o trzecie miejsca w MŚ i tego tytułu już z rąk nie wypuszczą.Będzie gwóźdź dobity w trumnie jak Brazylia nawet tego trzeciego miejsca nie będzie miała.Za te wymuszanie karnych przez Brazylię niech tak się stanie.Amen. [2014-07-09 09:55]
Brazylia juz miała szczęście z Chile ,dobrze jednak pisalem ze Niemcy będą w finale, juz będzie ten pociąg trudno zatrzymać.Podejrzewam ze Holandia zagra o 3 miejsce z Brazylią.Grając hymny ,trzymali koszulkę Neymara odebrałem to jakby umarł i go pochowali.Więc brazylia też umarła.Wstyd że po meczu zaczeli demolować São Paulo nic godności nie mieli.Ten tytuł z przebiegu turnieju im się nie należał.Dostali łomot jak dzieci.Wyszło wszystko na jaw że nie była to druzyna z klasą tylko ich ślepa wiara w mistrza świata.Tej klasy druzyna nie przegrywa 7-1.Niemcy mają dość walki o trzecie miejsca w MŚ i tego tytułu już z rąk nie wypuszczą.Będzie gwóźdź dobity w trumnie jak Brazylia nawet tego trzeciego miejsca nie będzie miała.Za te wymuszanie karnych przez Brazylię niech tak się stanie.Amen.
Dobrze pisałeś?? dużo piszesz, bez zastanowienia i większość tego co piszesz się wyklucza. Najpierw pisałeś że Kostaryka bedzie mistrzem później że w finale bedą Niemcy i Brazylia ( niemożliwe z powodu drabinki) pisałeś że mecz między nimi bedzie nudny i zakończy się dogrywką
Koszulka Neymara to symbol wsparcia dla ich najlepszego zawodnika który doznał groźnej kontuzji. Kontuzja kręgosłupa w każdym momencie może okazać się końcem kariery.
Brazylia miała szczęście z Chile? Może i miała ale to samo można powiedzieć o Niemcach z Ghaną czy Algierią.
Brazylia zagrała słabo w przodzie i tragicznie w obronie - zdarza sie najlepszym nawet Mistrzom.
[2014-07-09 11:45]
Brazylia miała szczęście z Chile? Może i miała ale to samo można powiedzieć o Niemcach z Ghaną czy Algierią.
Brazylia zagrała słabo w przodzie i tragicznie w obronie - zdarza sie najlepszym nawet Mistrzom.
Niemcy po meczu z Ghaną nie byli dla mnie faworytem w tych mistrzostwach, zagrali bardzo przeciętnie, teraz to tłumaczę sobie że jednak piłka Europejska i południowo Amerykańska są prawie podobne (b. dużo zawodników gra w europejskich ligach) natomiast futbol Afrykański jakoś nie leży zespołom z Europy, chociaż w przypadku Ghany 13 zawodników też gra w europejskich klubach, ale żywiołowość Afrykańska plus dobre przygotowanie piłkarskie (ogranie w Europie) sprawiają kłopoty zespołom z naszego kontynentu.
Masz Rację Wiesław że Brazylia b. słabo zagrała w obronie, ale też mecz ułożył się wspaniale dla Niemców strata bramki w pierwszych min. a póżniej błąd szkolny ,odebrano piłkę na 30 m kiedy Brazylijczycy konstruowali atak i następna bramka, to był szok i nadal musieli się odkryć aby marzyc o remisie przynajmniej, co niemieccy zawodnicy bezlitośnie wykorzystali, a kiedy się prowadzi 3-4 do zera to się gra na luzie i wtenczas wszystko się klei, wychodzi, jak na treningach.
Kopanie leżącego to nie powód do dumy
"Dostali łomot jak dzieci.Wyszło wszystko na jaw że nie była to druzyna z klasą tylko ich ślepa wiara w mistrza świata"
Taka ocena po fakcie to mistrzostwo świata!!
[2014-07-09 16:56]