Mormyszka -jakie kolory i kształty?
utworzono: 2010/02/09 19:22
Mam zamiar kupić jutro kilka mormyszek i nie wiem jakie wybrać kolory lub kształty co polecicie ,, na okonia,płoć,leszcz"
[2010-02-09 19:22]
klasykie wedlog mnie srebro,zloto,mosiad i ich poloczenia ksztalty(kropla,romb,trojkont,romb,lezka)powodzenia
[2010-02-09 20:16]
Kolor i kształt mormyszki to rzecz gustu. Jakie Tobie będą się podobały takie kup. W zależności od głębokości łowiska możesz kupić wolframowe bądż z cyny i ołowiu. Te pierwsze są lepsze na głębsze łowiska. Zwróć uwagę na haczyk przy mormyszce powinien być cienki i nie za mały bo często będą Ci schodziły ryby. [2010-02-10 11:47]
Bylem w sobotę i żeby nie złota mormyszka to bym nawet nie złowił tych kilku drobnych okonków.Dlatego polecam złotą, ponieważ na lodzie leży dużo śniegu i do wody nie dociera światło a okoń należy do wzrokowców.Połamania!!!!
[2010-02-10 18:31]
jesli jest standardowa to przewlekasz zylkie przez otwor od gory iwiarzesz jak zwykly hak,jesli ma oczko to przez oczko.Poszukaj w starszych postach koledzy opisywali,byly zdieca
[2010-02-11 08:28]
ostatnio łapałem na różne mormychy,ale najbardziej przypadła mi i oczywiście okonkom mormycha dosyć mała z czerwoną główką-zwykła ołowiana ale musiała być czerwona-pozdrawiam [2010-02-11 18:41]
czesc
ostatnio dobre efekty na mormyszke czarna w zielony brokat , brat kilka krotkich okoni i tyle na srebno ołowiana , ja 5 sztuk w okolicach 22 25 cm i tez kila malych, sasiad z lowiska nic nie zlapal , ale lapal na lenia. jade w niedziele zobaczymy na zielona jaskrawa plus kamyczek , szukac leszcza czas nadszedl.
powodzonka
[2010-02-11 22:15]
Duże znaczenie ma ciężar mormyszki np. na głębokie łowiska powinno stosować się wolframowe są niewielkie a mają duża wagę, kolor i kształt na 12-15 metrach jest sprawawą drugorzędną ważne aby na ostrym haku była ochotka. Duże znaczenie ma sposób prowadzenia mormyszki w zależności od charakteru zerowania ryb.
[2010-02-13 21:49]
Jest kilka wątków poświęconych mormyszkom. Między innymi z fotkami moich mormyszek i ich opisem. Wystarczy poszukać wpisując w wyszukiwarce mormyszka, albo w poradach. Nie powielajcie pytań, bo to jest irytujące !
[2010-02-14 18:13]