Idzie wiosna i szykuje się na karpiowanie w tym sezonie. W związku z tym chcę zainwestować (do 400zł) w sygnalizatory z centralką (3+1 lub 4+1). Czytałem bardzo dużo dobrych opinii o Monster Fishing MF-109C i chciałbym zapytać szanownych Kolegów i Koleżanki czy te sygnalizatory mają pamięc ustawień? Czy każdoraowo po ich wyłączeniu trzeba na nowo ustawiać głośność, czułość i ton dźwięku? O tych sygnałkach jest w sieci bardzo dużo ale nie znalazłem tej informacji.
Jeżeli ktoś zna jakś ciekawą altrnatywę do tego sprzętu to oczywiście będę wdzięczny za wszelkie informacje.
https://forum.wedkuje.pl/f/sygnalizatory-monsterfishing/680872 Trochę można poczytać o sygnałach Monstera we wcześniejszych tematach. Ja i moi koledzy" jedziemy " na sprzęcie Monstera i jesteśmy zadowoleni-żadnych problemów. Nie 109 co prawda tylko MF-312C v1 , 312C V3 RGB oraz 212 jak dobrze pamiętam. Ze swoich doświadczeń mogę polecić. Monster Fishing w cenie jaka Cię interesuje ma obecnie trzy centralki. Sprawdź na ich stronie. (2017/03/02 13:28)
Informacyjnie, bo może komuś taka informacja się przyda i podobnie jak ja będzie jej szukał. Otrzymałem informacje bezpośrednio od producenta i tu muszę podkreślić bardzo szybką odpowiedź. MF-109C utrzymuje pamięć ustawień tak długo jak ma sprawną baterię. Trzeba przyjąć, że przy wymianie baterii ustawienia trzeba robić od nowa. Część ustawień może się zachować ale nie gwarantują tego. Moim zdaniem nie jest to duży problem aby po wymianie baterii ponowić ustawienia.
Witam , Mam problem z w/w sygnałkami . Mianowicie przy mocnej roli mój synalizator milczy a dopiero po kilku sekundach jest jedni pi i tyle. Drugim problemem jesr gubienie zasięgu jednego z sygnalizatora. Jest coś takiego ja restart sygnalizatora lub ponowne połączenie ich ze sobą? Jestem laikiem w tych sprawach więc raczej nie będę brał sie za rozkręcanie ponieważ są na gwarancji (2018/01/13 20:21)
Racja, w przyapdku jeżeli masz je na gwarancji- oddajesz do serwisu i po problemie, tutaj nie ma się nad czym zastanawiać. Co do samego sprzętu Monstera- generalnie poelcam, do 400zł znajdziesz z 3 centralkami, do 4 musiałbyś nieco dołożyć. (2018/01/15 12:23)