Zaloguj się do konta

Mój rekordowy jaź

utworzono: 2012/04/07 09:31
JOPEK1971

Śliczny Jaź.

I nie zwracaj uwagi na tych co gadają Ci jak powinno sie postepować ze złowioną przez Ciebie ryba , bo zapominają tu o najważniejszej rzeczy a mianowicie jeżeli Ty ją złowiłeś to tylko i wyłącznie sam decydujesz co z nią zrobić.

Ja sam przeważnie wypuszczam rybki choć zdaży mi sie też zabrać do domu ,ale ni w pień nie rozumiem tej ,,nowoczesnej'' mody zwracania uwagi i krytyki przez innych.

Pozdrawiam

Dla jasności...

Jeżeli fotka umieszczona jest na forum, więc wiadome jest, że będzie komentowana...

Jaki może być inny cel umieszczenia jej ? Komentarze są zarówno pozytywne jak też negatywne... normalne.

Jeżeli posiadamy odrobinę odwagi to wskazane jest pisanie prawdy, bez względu na panującą modę.

Bo przyznam szczerze moda na idiotyczne komentarze jest na innym portalu, a mianowicie na "Naszej klasie"

gdzie widzimy na zdjęciu nieuczesane czupiradło z nienaturalnie wykrzywioną twarzą, a poniżej czytamy komentarze..

"ślicznie wyglądasz" "nic się nie zmieniłaś" .....itp. niedobrze się robi..

Czy o takie wedkuje.pl nam chodzi?

Autor powinien zwrócić uwagę na szczere komentarze, w których nikt Jego nie obraża, a jedynie kieruje

uwagę na to, że ...to był zły pomysł. Kolejne zdjęcia tego autora będziemy podziwiać w naturalnej scenerii. Oby...

Pozdrawiam również

Ha ha ha ha ha ha...

[2012-04-07 13:22]

Arcio

Śliczny Jaź.

I nie zwracaj uwagi na tych co gadają Ci jak powinno sie postepować ze złowioną przez Ciebie ryba , bo zapominają tu o najważniejszej rzeczy a mianowicie jeżeli Ty ją złowiłeś to tylko i wyłącznie sam decydujesz co z nią zrobić.

Ja sam przeważnie wypuszczam rybki choć zdaży mi sie też zabrać do domu ,ale ni w pień nie rozumiem tej ,,nowoczesnej'' mody zwracania uwagi i krytyki przez innych.

Pozdrawiam

dzięki od razu lepiej 

[2012-04-07 13:23]

cytryn74

Wlaśnie kolezanko zdaje sie że wędkuje pl powoli zaczyna sie zmieniac w naszą klasę, przynajmniej takie coraz cześciej odnosze wrazenie.Niestety nie o to tu chodzi.oczywiście można wypowiedzieć swoje zdanie bo to przeciez forum ale takie natarczywe zwracanie uwagi na jakie coraz częściej napotykam na forum to juz lekka przesada.A spotykałem już nawet obraźliwe opinie pod adresem innych kolegów typu;cytat:

oskrobana porażka,mam nadzieje że twój syn nie bedzie taki głupi jak ty itp ,itd

To tylko 2 przykłady które przedsawiam a wierz mi jest ich tutaj zdecydowanie wiecej,dlatego napisałem aby kolega nie zwracał na to uwagi.

Podkreślam jeszcze raz to tylko i wyłącznie jego decyzja co zrobi ze zlowiona przez siebie rybą.

[2012-04-07 13:25]

Arcio

Śliczny Jaź.

Pozdrawiam

dzięki od razu lepiej cytryn74

[2012-04-07 13:26]

JOPEK1971

Wlaśnie kolezanko zdaje sie że wędkuje pl powoli zaczyna sie zmieniac w naszą klasę, przynajmniej takie coraz cześciej odnosze wrazenie.Niestety nie o to tu chodzi.oczywiście można wypowiedzieć swoje zdanie bo to przeciez forum ale takie natarczywe zwracanie uwagi na jakie coraz częściej napotykam na forum to juz lekka przesada.A spotykałem już nawet obraźliwe opinie pod adresem innych kolegów typu;cytat:

oskrobana porażka,mam nadzieje że twój syn nie bedzie taki głupi jak ty itp ,itd

To tylko 2 przykłady które przedsawiam a wierz mi jest ich tutaj zdecydowanie wiecej,dlatego napisałem aby kolega nie zwracał na to uwagi.

Podkreślam jeszcze raz to tylko i wyłącznie jego decyzja co zrobi ze zlowiona przez siebie rybą.

Ale przecież nikt nie broni szczęśliwemu łowcy zasmakować w tym wspaniałym smakołyku jakim jest ta ryba ;-))),chodzi tylko i wyłącznie o niesmaczną fotkę na tle płytek,bo co to jest za uwiecznienie rekordu?Niedługo będą filety fotografowac. :-D

[2012-04-07 13:36]

cytryn74

jesli tak myslisz kolego JOPEK1971 że chodzi tu o kafelki i jeśli rzeczywiście tak jest   no to git.Ja jednak sądze że właśnie chodzi tutaj o cos innego,jesli ja się mylę to sory bo chodziło mi o zupełnie co innego a mianowicie właśnie o obraźliwe uwagi których mam juz dosyć na tym forum. [2012-04-07 13:40]

Kurrrr... jak samkuje ta ryba, a łazienkę olać :)

Jak masz wroga to poczęstuj go jaziem ;-)))

Taki nie dobry? ehhh ale bardzo ładnie wygląda :)

[2012-04-07 13:47]

Roxola

Spokojnie Kolego cytryn74...

Dlaczego umieszczona fotka ma nas poróżnić, tylko dlatego, że mamy inny gust...
Zarówno ja i przypuszczam, że JOPEK również życzymy smacznego... przecież ryby są jadalne :)
Sam złowił, miał do tego prawo i naprawdę nie jestem przeciwnikiem jedzenia ryb, więc wyluzujmy.

Tylko fotka w złym miejscu jest i ryba straciła na swoim uroku, bo ja nie zachwycam się takimi zdjęciami.
Ale to jest tylko mój gust... i forum, gdzie wypowiadamy opinię na dany temat.
[2012-04-07 13:48]

Każdy człowiek powinien jeść minimum raz w tygodniu rybę. A jak jest pozyskana czy z hodowli, czy zródeł naturalnych to inna sprawa. Dzięki hodowlą jeszcze istniejemy, to na wypadek gościa od kormoranów.... :) [2012-04-07 13:57]

Bernard51

Ale przecież nikt nie broni szczęśliwemu łowcy zasmakować w tym wspaniałym smakołyku jakim jest ta ryba ;-))),chodzi tylko i wyłącznie o niesmaczną fotkę na tle płytek,bo co to jest za uwiecznienie rekordu?Niedługo będą filety fotografowac. :-D
 Nie przesadzajmy w ocenach lub w odbiorze pewnych zachowan nie jestesmy z jednej gliny sa odmiennosci i bardzo dobrze ze nie daja sie wcisnac do szeregu z glupoty aby nie odstawac od reszty a to jest norma nie do podwazenia??
Czy o ta norme chodzi, dlatego zabieramy glos i prubujemy narzucic wszem wlasne zdanie i reguly obowiazujace. Ktos jest stworzony aby byc trybem w maszynie to jego sprawa ale inni nie musza powielac tych wspanialych trybek, moze maja ochote byc czyms innym ale nie mniej pozytecznym!
A oceniac nasze poczynania bedzie Ten ktory jest nad nami
[2012-04-07 13:59]

Zander51

Jaź  na pewno jest smaczniejszy od klenia czy bolenia, ale gdzie mu do sandacza, czy okonia...:)
[2012-04-07 14:01]

Jaź  na pewno jest smaczniejszy od klenia czy bolenia, ale gdzie mu do sandacza, czy okonia...:)

Eeee jak to tak daleka droga smaków kulinarnych, to chyba teraz autor przedstawi nam sposób jak tą rybkę przyrządzi żona :) Czekamy na jakiś fajny przepis :)

I wesołych świąt :) 

[2012-04-07 14:14]

JOPEK1971

Z mojej strony tylko jest wskazówką dla łowcy by robic foty na łonie natury,bo uwiecznienie czegoś co nieczęsto się zdarza warto przedstawic w innym tle,moim zdaniem w tym przypadku jest naturalny plener a nie łazienka,kuchnia,pokój,przedpokój itd.W tym momencie los ryby mnie nie interesuje,tylko "smak" fotografii,ale jak dla autora to nie ma różnicy to niech zaniecha demonstracji bo mnie jak i innych to razi brakiem estetyki. [2012-04-07 14:15]

Z mojej strony tylko jest wskazówką dla łowcy by robic foty na łonie natury,bo uwiecznienie czegoś co nieczęsto się zdarza warto przedstawic w innym tle,moim zdaniem w tym przypadku jest naturalny plener a nie łazienka,kuchnia,pokój,przedpokój itd.W tym momencie los ryby mnie nie interesuje,tylko "smak" fotografii,ale jak dla autora to nie ma różnicy to niech zaniecha demonstracji bo mnie jak i innych to razi brakiem estetyki.

Dokładnie i pamiątka bardziej treściwa i fajna będzie. Smacznego, jajka i rybki :)

[2012-04-07 14:30]

JOPEK1971

Naprawdę Ci podchodzi ta ryba?Na rzeczce gdzie wiosną trudno o jazia miejscowe chłopki łowią bardzo duże jazie,często się wypytuję ich w jakim odcinku rzeki przyjaziło,info dają z pierwszej ręki,za co im dziękuję.Nikt z nich jazi nie uważa za w miarę dobrą rybkę ;-) Mówią że to nie jadalne,tylko do octu się nadaje.Jak rozmawiałem z gościem nad tą rzeczką to twierdził że jazik to fajna rybka ale tylko na wędce.

[2012-04-07 14:32]

Majster 81

...Bo przyznam szczerze moda na idiotyczne komentarze jest na innym portalu, a mianowicie na "Naszej klasie"

gdzie widzimy na zdjęciu nieuczesane czupiradło z nienaturalnie wykrzywioną twarzą, a poniżej czytamy komentarze..

"ślicznie wyglądasz" "nic się nie zmieniłaś" .....itp. niedobrze się robi..

Czy o takie wedkuje.pl nam chodzi?...

...Wydaje mi się, że autor jest zbyt duży na to, aby brać kąpiel z rybką, więc dlaczego łazienka?...

Czyż nie jest to jeden z tych komentarzy ?    Więcej powagi

[2012-04-07 15:34]

cytryn74

Jeśli tu chodzi tylko i wyłącznie o estetyke zdjęcia a nie o wypominanie tego że zabrał on rybę ze sobą to wszystkim którym się naraziłem zwracam honor i zgadzam się ze fotka o wiele lepiej wygląda np. na tle pięknej rzeki.Po prostu dobijają  mnie strasznie głupie komentarze na ten drażliwy dla mnie temat.pozdrawiam wszystkich w tym wątku. [2012-04-07 15:57]

Arcio

Na Wielkanoc od króliczka, niech wam wpadnie do koszyczka niezła kasa i kiełbasa, radość życia, coś do picia i na miłość chęci tyle, byście mieli wszystko w tyle. Dzięki za komentarze [2012-04-07 16:40]

nie jadłem jeszcze leży w lodówce mam wymagającą żone jak nie zobaczy to nie uwierzy i powie że na darmo wydaje kase a tak to jest inna gadka jak jej pare razy do roku przyniose rybke  więc nie wymagajcie za dużo a kafelki jak kupywałem były na topie ale wszystko sie zmienia tak jak z kupionym najnowszym telefonem i pewnie o tym wierz chyba że dopiero od wielu lat przeszłeś z wychodka na dworze na łazienke dron66

Interesujący cytat : "   mam wymagającą żone jak nie zobaczy to nie uwierzy i powie że na darmo wydaje kase "  Piękny portret polskiego wędkarstwa . Nie ma co . Po ryby nad wodę jak do sklepu...Jak po towar.  Dziwię się ,że nikogo ten cytat nie zbulwersował ( bo mnie np: bardzo ). Dziwię się też ,że takim dają w ogóle możliwość posiadania karty wędkarskiej. To nie jest wędkarstwo . To już tylko pozyskiwanie ryb ,żeby karta się zwróciła. Wyraźnie daje o tym do zrozumienia zwłaszcza ta fraza : "  to nie uwierzy i powie że na darmo wydaje kase " . Doprawdy niesmaczne . Wędkarze - jeśli macie choć trochę w sobie naturalności , rozsądku , może czegoś co zwie się etyką wędkarską : proponuję nie gratulować , nie winszować , nie dzielić radości z tego typu "wędkarzami ", którzy piszą "   "   mam wymagającą żone jak nie zobaczy to nie uwierzy i powie że na darmo wydaje kase " . Szlg by to trafił , nawet w święta można się natknąć na tę "polską etykę " inaczej . Chwalmy się nią na cały świat , rozpropagujmy ją jak chwytliwy towar . Wyślijmy innym wizytówki polskich : "wędkarzy " , zarybiaczy , działaczy , hydrotechników od regulacji rzek a nawet kłusowników. Naprawdę mamy się czym pochwalić . Tytułem końca podkreślę rz jeszcze powód , dla którego ów wpis mnie tak zbulwersował : "   mam wymagającą żone jak nie zobaczy to nie uwierzy i powie że na darmo wydaje kase " .Rodzi się w tym momencie pytanie : czy wędkowanie , zawsze musi przynosić wymierne korzyści ? Czy każde wędkowanie musi skutkować eksplozją brań i kończyć się spektakularnym sukcesem ? I wreszcie : czy wędkuje się po to dla rekompensaty zezwoleń i wydatków na sprzęt ?               [2012-04-08 16:35]

JOPEK1971

Napisz troszkę zwiężlej,nie idzie tego chaosu czytac.Jak kobieta Ci nie ufa to zmień kobietę lub zrób jej dobrze przy nodze.;-) [2012-04-08 17:27]

Napisz troszkę zwiężlej,nie idzie tego chaosu czytac.Jak kobieta Ci nie ufa to zmień kobietę lub zrób jej dobrze przy nodze.;-)

Interesujący cytat : "   mam wymagającą żone jak nie zobaczy to nie uwierzy i powie że na darmo wydaje kase "  Piękny portret polskiego wędkarstwa . Nie ma co . Po ryby nad wodę jak do sklepu...Jak po towar.  Dziwię się ,że nikogo ten cytat nie zbulwersował ( bo mnie np: bardzo ). Dziwię się też ,że takim dają w ogóle możliwość posiadania karty wędkarskiej. To nie jest wędkarstwo . To już tylko pozyskiwanie ryb ,żeby karta się zwróciła. Wyraźnie daje o tym do zrozumienia zwłaszcza ta fraza : "  to nie uwierzy i powie że na darmo wydaje kase " . Doprawdy niesmaczne . Wędkarze - jeśli macie choć trochę w sobie naturalności , rozsądku , może czegoś co zwie się etyką wędkarską : proponuję nie gratulować , nie winszować , nie dzielić radości z tego typu "wędkarzami ", którzy piszą "   "   mam wymagającą żone jak nie zobaczy to nie uwierzy i powie że na darmo wydaje kase " . Szlg by to trafił , nawet w święta można się natknąć na tę "polską etykę " inaczej . Chwalmy się nią na cały świat , rozpropagujmy ją jak chwytliwy towar . Wyślijmy innym wizytówki polskich : "wędkarzy " , zarybiaczy , działaczy , hydrotechników od regulacji rzek a nawet kłusowników. Naprawdę mamy się czym pochwalić . Tytułem końca podkreślę rz jeszcze powód , dla którego ów wpis mnie tak zbulwersował : "   mam wymagającą żone jak nie zobaczy to nie uwierzy i powie że na darmo wydaje kase " .Rodzi się w tym momencie pytanie : czy wędkowanie , zawsze musi przynosić wymierne korzyści ? Czy każde wędkowanie musi skutkować eksplozją brań i kończyć się spektakularnym sukcesem ? I wreszcie : czy wędkuje się  dla rekompensaty zezwoleń i wydatków na sprzęt ?              
[2012-04-08 18:05]

Napisz troszkę zwiężlej,nie idzie tego chaosu czytac.Jak kobieta Ci nie ufa to zmień kobietę lub zrób jej dobrze przy nodze.;-)

Nie wiem dlaczego się tak burzysz ? Przecież napisałem tylko prawdę . Jak można określić w inny sposób takie oto podejście do wędkarstwa ? Moja wypowiedź nie jest wcale chaotyczna i przysięgam ,że  jestem w stanie odeprzeć także , każdy zarzut - jakobym próbował tutaj  prowokacji i nieuzasadnionych zaczepek . Wprawdzie są Święta Wielkanocne i w związku z tym : zarówno  wśród ludzi jak i na tym forum powinno zapanować pojednanie ,ale .... Przecież napisałem tylko prawdę , wydając zarazem moją  opinię na temat takiego a nie innego podejścia do tematyki wędkarstwa .
[2012-04-08 18:15]

JOPEK1971

Nie wiem dlaczego się tak burzysz ? Przecież napisałem tylko prawdę . Jak można określić w inny sposób takie oto podejście do wędkarstwa ? Moja wypowiedź nie jest wcale chaotyczna i przysięgam ,że  jestem w stanie odeprzeć także , każdy zarzut - jakobym próbował tutaj  prowokacji i nieuzasadnionych zaczepek . Wprawdzie są Święta Wielkanocne i w związku z tym : zarówno  wśród ludzi jak i na tym forum powinno zapanować pojednanie ,ale .... Przecież napisałem tylko prawdę , wydając zarazem moją  opinię na temat takiego a nie innego podejścia do tematyki wędkarstwa.

Przecież ja do Ciebie nic nie mam,post skierowany był do innej osoby,Ty całkiem nie głupio piszesz,więc nie cisnę w twoim kierunku.Wesołych i zdrowych świąt życzę.

[2012-04-08 18:50]

Nie wiem dlaczego się tak burzysz ? Przecież napisałem tylko prawdę . Jak można określić w inny sposób takie oto podejście do wędkarstwa ? Moja wypowiedź nie jest wcale chaotyczna i przysięgam ,że  jestem w stanie odeprzeć także , każdy zarzut - jakobym próbował tutaj  prowokacji i nieuzasadnionych zaczepek . Wprawdzie są Święta Wielkanocne i w związku z tym : zarówno  wśród ludzi jak i na tym forum powinno zapanować pojednanie ,ale .... Przecież napisałem tylko prawdę , wydając zarazem moją  opinię na temat takiego a nie innego podejścia do tematyki wędkarstwa.

Przecież ja do Ciebie nic nie mam,post skierowany był do innej osoby,Ty całkiem nie głupio piszesz,więc nie cisnę w twoim kierunku.Wesołych i zdrowych świąt życzę.

I ja również , nie "ciskałem w Twoją stronę . Od pewnego czasu , napotykam  na Twoje wypowiedzi i powiem ,że mądrze gadasz. Dlatego zdziwiłbym się , gdybyś oburzał się za prawdę. Ja wiem ,że są święta. Dlatego od siebie , również życzę wszystkim : Wesołych Świąt. Pozdrawiam.
[2012-04-08 19:10]

Roxola

nie jadłem jeszcze leży w lodówce mam wymagającą żone jak nie zobaczy to nie uwierzy i powie że na darmo wydaje kase a tak to jest inna gadka jak jej pare razy do roku przyniose rybke  więc nie wymagajcie za dużo a kafelki jak kupywałem były na topie ale wszystko sie zmienia tak jak z kupionym najnowszym telefonem i pewnie o tym wierz chyba że dopiero od wielu lat przeszłeś z wychodka na dworze na łazienke dron66

Interesujący cytat : "   mam wymagającą żone jak nie zobaczy to nie uwierzy i powie że na darmo wydaje kase "  Piękny portret polskiego wędkarstwa . Nie ma co . Po ryby nad wodę jak do sklepu...Jak po towar.  Dziwię się ,że nikogo ten cytat nie zbulwersował ( bo mnie np: bardzo ). Dziwię się też ,że takim dają w ogóle możliwość posiadania karty wędkarskiej. To nie jest wędkarstwo . To już tylko pozyskiwanie ryb ,żeby karta się zwróciła. Wyraźnie daje o tym do zrozumienia zwłaszcza ta fraza : "  to nie uwierzy i powie że na darmo wydaje kase " . Doprawdy niesmaczne . Wędkarze - jeśli macie choć trochę w sobie naturalności , rozsądku , może czegoś co zwie się etyką wędkarską : proponuję nie gratulować , nie winszować , nie dzielić radości z tego typu "wędkarzami ", którzy piszą "   "   mam wymagającą żone jak nie zobaczy to nie uwierzy i powie że na darmo wydaje kase " . Szlg by to trafił , nawet w święta można się natknąć na tę "polską etykę " inaczej . Chwalmy się nią na cały świat , rozpropagujmy ją jak chwytliwy towar . Wyślijmy innym wizytówki polskich : "wędkarzy " , zarybiaczy , działaczy , hydrotechników od regulacji rzek a nawet kłusowników. Naprawdę mamy się czym pochwalić . Tytułem końca podkreślę rz jeszcze powód , dla którego ów wpis mnie tak zbulwersował : "   mam wymagającą żone jak nie zobaczy to nie uwierzy i powie że na darmo wydaje kase " .Rodzi się w tym momencie pytanie : czy wędkowanie , zawsze musi przynosić wymierne korzyści ? Czy każde wędkowanie musi skutkować eksplozją brań i kończyć się spektakularnym sukcesem ? I wreszcie : czy wędkuje się po to dla rekompensaty zezwoleń i wydatków na sprzęt ?              

________________________________________________________________________________

Nie wszystkie Twoje posty czytam, co jest naturalne, a w tym przypadku "muszę" się dodatkowo z Tobą zgodzić Sturio :)
Prawda jest taka, że ani Ty, ani ja i nawet jeszcze kilku... nie zmienimy Świata, ludzkiej bezmyślności też nie wyeliminujemy.
Możemy tylko zwrócić delikatnie uwagę, że coś nam się nie podoba, bo ma mało wspólnego z etyką.
A i tak w wielu przypadkach to nam się "oberwie" :)
Ponieważ nadal mało ludzi dziwi widok martwej ryby jako trofeum lub zwłok w trawie czy łazience.
Ale jeżeli jest to portal wędkarski to miejmy szacunek do tych co walkę przegrali mimo tego, że to tylko ryby...
Czy ta fotka jest rzeczywiście taka ważna? Żona już pewnie rybkę zobaczyła w kuchni, to po co jeszcze łazienka i my?
Wielu brak odwagi napisać prawdę lub inny jest powód takiego ataku na piszących prawdę...
I tutaj nasuwa mi się cytat... z głowy, autora nie pamiętam...
"Gdzie wielu głupców klaszcze, tam nawet mądry przyklaśnie"
Nie zmieniajmy "wedkuje.pl" w "rzeźnia.pl" a młodzi ludzie również będą mieli dobre wzorce do naśladowania.
Pozdrawiam zarówno tych za jak i przeciw...

[2012-04-08 19:34]