Skupiliście się na tym, że młoda osoba może łowić na dwie wędki,
natomiast jest jeszcze jedna ważna kwestia przy wyróżnieniu odznaką wzorowego młodego wędkarza.
Może sam wędkować.., może zabrać pod pachę bacika i iść nad wodę bez opieki osoby dorosłej.
Nie może nadal łowić sam w nocy bez opieki.
Może wypłynąć łodzią i z niej samemu łowić (warunek... karta pływacka i nałożony kapok)
My tutaj piszemy o odznakach dla młodych wędkarzy.., myślałam, że powróciły.Koleżanko Olu,o ile tak mogę.Nie wiem czy dobrze rozumię zdanie ;w 2011 roku były wycofane.Jeżeli zostały wycofane to co robi artykuł na głównej stronie portalu kol.okonek,właśnie na temat omawianej odznaki.Reasumując jeżeli ta odznaka została wycofana to informacja zawarta w tym artykule jest nieaktualna... (2012/04/14 21:24)
W 2011 roku były wycofane.
Jeżeli ktoś z Was ma stary RAPR np. z 2010r był tam zapis o prawach takiego młodego człowieka.
Google niestety nie poradziły sobie z zapytaniem o RAPR 2010.
W tej chwili uważam, że nasza dyskusja jest nad tematem nieaktualnym.
Oczywiście wiele spraw należy traktować z dystansem, to rodzice zawsze odpowiadają za swoje dzieci.
Jak wy lubicie się spierać...O cokolwiek.
Czas iść spać.:)
(2012/04/14 23:37)ja mam 14 lat i chciałbym dac kolegowi 1 wędke poniewaz posiadam WZOROWY MŁODY WĘDKARZ czy moge ????
ja mam 14 lat i chciałbym dac kolegowi 1 wędke poniewaz posiadam WZOROWY MŁODY WĘDKARZ czy moge ????