Mistrzostwa Spławikowe Kobiet 2012

Mistrzostwa Polski Kobiet według komunikatów PZW mają się odbyć w Radomiu,tymczasem  kiedy chciałam zamówić tam nocleg przypadkowo zostałam poinformowana prze Panią mającą ośrodek nad samym Radomskim Domaniowem,że zawody zostały odwołane. Po telefonach w kilka miejsc udało mi się dowiedzieć,że zawody zostały przeniesione i odbędą się w Kędzierzyn-Koźle. No więc idąc dalej,próbując wynająć nocleg w miejscu w którym końcem końców zawody mają się odbyć okazało się,że jeden ośrodek jest już zarezerwowany cały przez organizatorów. To ciekawe,że oni już dawno cieszą się rezerwacją miejsc a na stronie PZW w terminarzu przy mistrzostwach kobiet nadal jako miasto w którym mają się odbyć figuruje Radom. Udało mi się zarezerwować domek po długich staraniach,bo okazuje się ,że akurat tam nie jest to wcale takie łatwe. Uważam jednak,że PZW postępuje nazwijmy to ,,nie fair,, w stosunku do zawodniczek. Wiadomo,że każdy załatwia noclegi wcześniej,więc zarezerwuje sobie nocleg w Radomiu i będzie spał spokojnie,aż nagle nie wiadomo kiedy dowie się,że zawody jednak tam się nie odbędą...Bo przecież nie każdy zadzwoni w to samo miejsce co ja i dowie się,że mistrzostwa w Radomiu zostały odwołane. PZW zawiodło tutaj na całej linii.Skoro sami już dawno zarezerwowali sobie cały ośrodek,czyli wiedzą o zmianie miasta od dawna, to chyba powinni również już dawno zmienić informację na stronie i nie wprowadzać zawodniczek w błąd.