Chciałbym wiedzieć, co myślą o tym mikro pontonie użytkownicy pontonów.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Chciałbym wiedzieć, co myślą o tym mikro pontonie użytkownicy pontonów.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podsumowałem wasze rady: To jest na pewno ponton dla 1 osoby i bardziej nadaje się do wywózki jak wędkowania, ale mam dodatkowe pytanie ile czasu może zając jego rozłożenie z napompowaniem nożną pompką, która jest na jego wyposażeniu i ile minut może zając złożenie go.
(2012/11/11 18:25)Podsumowałem wasze rady: To jest na pewno ponton dla 1 osoby i bardziej nadaje się do wywózki jak wędkowania, ale mam dodatkowe pytanie ile czasu może zając jego rozłożenie z napompowaniem nożną pompką, która jest na jego wyposażeniu i ile minut może zając złożenie go.
To lipa, wychodzi na to, że jeśli mam kupić przyczepkę do pontonu i na dodatek tak małego to lepiej jak kupię przyczepkę do swojej łódki Armada 250. Po zmianie samochodu, na którym woziłem Armadę na bagażniku to do nowego muszę kupić małą przyczepkę towarową, hak już założyłem parę dni temu.
(2012/11/11 19:41)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
(2012/11/11 22:09)Podsumowałem wasze rady: To jest na pewno ponton dla 1 osoby i bardziej nadaje się do wywózki jak wędkowania, ale mam dodatkowe pytanie ile czasu może zając jego rozłożenie z napompowaniem nożną pompką, która jest na jego wyposażeniu i ile minut może zając złożenie go.
Witam. Postaram się odpowiedzieć na Twoje zapytanie. Może nie jest to łatwe bo nigdy nie rozkładałem takiego pontonu ale zakładając , że mojego suzumara 3,60 z podłogą rozkładam i pompuje jakieś pół godziny można by założyć , że tego maluszka da się przygotować w 15 minut. Zależy też od wydajności pompki ale tyle czasu powinno wystarczyć. Co do składania to zależy. Mi składanie zajmuje ok 50 minut bo staram się zawsze dokładnie powycierać sprzęt aby go nie zapuścić a do tego dochodzi zmęczenie po kilkunastu godzinach wędkowania. Nie polecam jednak tego pontonu choćby ze względu na jego rozmiar. Poadrawiam
Podsumowałem wasze rady: To jest na pewno ponton dla 1 osoby i bardziej nadaje się do wywózki jak wędkowania, ale mam dodatkowe pytanie ile czasu może zając jego rozłożenie z napompowaniem nożną pompką, która jest na jego wyposażeniu i ile minut może zając złożenie go.
wędkuję z łodzi i jak widzę ludzi w "czymś takim" przy wietrze 5m/s wiejącym "pod prąd" to zastanawiam się czy ludziom jest życie miłe
Masz na myśli ten pontonik czy łódkę Armadę 250?
Zapomniałem o jeszcze 2 rzeczach ale już kolega Jarek napisał. Ponton musi mieć stałą pawęż i listwę odbojową. A z czego dokładnie jest wykonany ten maluszek, nie wiem. Waga niby OK ale jeśli ma listwową podłogę to ona sama będzie ważyć z 4-5 kg a więc materiał jak to się mówi "szału nie robi" :)
Ponton ma stałą pawęż i listwę odbojową a co ma w podłodze na to nie zwróciłem uwagi, ale przy okazji jak będę w tym sklepie to sprawdzę, może jutro.
(2012/11/12 19:07)