Mikołajkowe zarybianie stawu

/ 24 odpowiedzi
Witam tym razem dla nas wszystkich postanowiłem wpuścić ładnego karpia (1,5kg)królewskiego do naszego znanego Łódzkiego stawu przy ul.Liściastej.Konkurs polega na tym ze kto go złowi i prześle filmik lub zdjęcie ze go wpuszcza z powrotem do wody spowoduje ze dostanie ode mnie mojego woblera jerka model ''Bad Boy'' oraz że wpuszczę do tego zbiornika kolejne dwa karpie.Także zapraszam do połowu :-)

Pozdrawiam Mariusz Mfishing
Zielan

Mi to lata koło nosa, ale to co robisz jest nielegalne według naszego nie całkiem dobrego prawa :) (2013/12/06 21:44)

ryukon1975

Nie miałem o czym zrobić filmu ale zrobiłem bo nie zdzierżyłem. Wyszło jak zawsze gdy się coś robi na siłę.:)

(2013/12/06 21:56)

damiano89

Karp z marketu;D świetny pomysł, ciekawe ile wirusów z nim powędrowało do wody. (2013/12/07 14:23)

MFISHING

oj żałosne Poloczki.Szkoda słów.Sami nic w życiu pożytecznego nie zrobią a negują innych. (2013/12/08 16:17)

JKarp

"oj żałosne Poloczki.Szkoda słów.Sami nic w życiu pożytecznego nie zrobią a negują innych."
Łamiesz prawo - takie wpuszczanie karpi z marketu nie jest niczym pożytecznym.Jeśli jeszcze raz napiszeszc coś o " żłosnych Poloczkach " osobiście zgłoszę, że łamiesz prawo.JK (2013/12/08 16:22)

ryukon1975

oj żałosne Poloczki.Szkoda słów.Sami nic w życiu pożytecznego nie zrobią a negują innych.

Żałosny "wędkarzu", że złamałeś prawo mnie nie interesuje. Wykazałeś jednak totalny brak wiedzy wędkarskiej łudząc się że ktoś rozpozna tego karpia po jego barwach. Nikt go nie rozpozna bo dostosuje się on do kolorów otoczenia i wiosną nawet jak Ty go złowisz nie będziesz o tym wiedział, do tego jest to ryba młoda która szybko rośnie a w związku z tym się zmienia. To jest film o niczym. Na co liczyłeś ? Na poprawność internetową i nieszczere pochwały ?

(2013/12/08 16:35)

u?ytkownik158065

Brawo za postawę ;) też tak zrobiłem w tamtym roku, w tym tez jedna lub dwie sztuki odzyska wolność ;)

http://forum.wedkuje.pl/f,ryba-na-swieta-kupic-czy-zlowic,705683,50.html

Pozdro ;) (2013/12/08 16:48)

Pajan

Popieram inicjatywę! Coś ciekawego naprawdę, panów negujących olej kolego!

POZDRAWIAM (2013/12/08 16:58)

Jakub Woś

oj żałosne Poloczki.Szkoda słów.Sami nic w życiu pożytecznego nie zrobią a negują innych.

A Ty co? Anglik czy Niemiec? Mamy w Polsce różne prawa. Powinniśmy albo je zmieniać albo się do nich stosować. Ty nie dość że złamałeś prawo to jeszcze wykazałeś się ogromną niewiedzą i być może wybiłeś dziesiątki lub setki ryb przenosząc jakieś choroby. (2013/12/08 17:08)

Arcymisiek

Niby to z jednej strony szlachetne kierować się takimi pobudkami jak darowanie życia. Ja osobiście może jakiś dziki "kaczy" staw (do nikogo nie należący, gdzieś za wioską), bym w ten sposób  też próbował zarybiać, ale na wodach PZW, gdzie żyje zdrowa populacja ryb, hmmmm... Raczej bym się bał. Taka ryba może ma jakiegoś pasożyta, a co za tym idzie każdy wie. (2013/12/08 17:11)

Jędrula

Ja kolego jestem dość skuteczny w poławianiu ryb , w tym sezonie złowiłem ich kilkaset kilogramów a może więcej ? Do domu zabrałem może jeden procent.. ? Tak więc czuje się dotknięty tym komentarzem .

Wracając do tematu , to co prezentujesz jest karygodne ale rozumiem motywy Twojego działania . Rozumiem , że chcesz dobrze , jednak nie każda słuszna idea jest pożyteczna i nie zwalnia Cię z logicznego myślenia .

(2013/12/08 17:49)

u?ytkownik146431

Coś dużo się ostatnio tych filmowców porobiło. (2013/12/08 18:08)

MFISHING

Ok macie rację jestem Bardzo ZŁYM człowiekiem już nigdy nie wpuszcze ryby do wody.Przepraszam wszystkich. A propo karpia przejezyczenie to nie przebarwnie tylko blizna także.nieznajacy się na niczym wędkarz (czyli ja) sądze ze na wiosne pozna sie go po bliźnie.Pozdrawiam (2013/12/08 18:12)

Diablo

Ok macie rację jestem Bardzo ZŁYM człowiekiem już nigdy nie wpuszcze ryby do wody.Przepraszam wszystkich. A propo karpia przejezyczenie to nie przebarwnie tylko blizna także.nieznajacy się na niczym wędkarz (czyli ja) sądze ze na wiosne pozna sie go po bliźnie.Pozdrawiam

Oooo... Dzidzia się obraziła :) (2013/12/08 18:19)

Iras1975

Witam tym razem dla nas wszystkich postanowiłem wpuścić ładnego karpia (1,5kg)królewskiego do naszego znanego Łódzkiego stawu przy ul.Liściastej.Konkurs polega na tym ze kto go złowi i prześle filmik lub zdjęcie ze go wpuszcza z powrotem do wody spowoduje ze dostanie ode mnie mojego woblera jerka model ''Bad Boy'' oraz że wpuszczę do tego zbiornika kolejne dwa karpie.Także zapraszam do połowu :-)

Pozdrawiam Mariusz Mfishing

Kolego, większy pożytek by był z tej ryby, gdybyś ją "uwalił" i zjadł z korzyścią dla pracy swojego rozumku. Następnym razem pomyśl o sobie i swoim zdrowiu, a nie o jakimś zamulonym stawku.

Jeszcze interesuje mnie "ładność" tego karpika? Z jednej strony ma ubytki łusek i o urodzie tutaj raczej nie ma co pisać. Rozmiarowo to zwykły kurdupel, więc co w nim ładnego?

(2013/12/08 18:27)

Robson666

gdybyś nie wiedział to akurat karpie "z marketu" są badane i ma możliwości aby były sprzedawane chore choćby dlatego że są przeznaczone do konsumpcji przez ludzi. Po drugie to na co miałyby przenieść te wirusy??? na kilka 10 cm okonków jakie w tym stawie zostały... Prawda jest taka że gdyby liczyć na nasze "kochane" PZW a nie na społeczne akcje wędkarzy którzy za własne pieniądze zrzucają się na narybek i ryby które później wpuszczają, to w tych stawach już by kompletnie nic nie pływało. Dlatego pomimo że autor filmu złamał prawo, to akurat w tym przypadku jestem w stanie zrozumieć jego ideę. A koledzy których tak bardzo oburzyło to zdarzenie, proponuję wziąć się za dziadów którzy ładują każdą, nawet kilkucentymetrową płotkę czy linka do torby!!!! (2013/12/08 22:11)

Jakub Woś

gdybyś nie wiedział to akurat karpie "z marketu" są badane i ma możliwości aby były sprzedawane chore choćby dlatego że są przeznaczone do konsumpcji przez ludzi. Po drugie to na co miałyby przenieść te wirusy??? na kilka 10 cm okonków jakie w tym stawie zostały... Prawda jest taka że gdyby liczyć na nasze "kochane" PZW a nie na społeczne akcje wędkarzy którzy za własne pieniądze zrzucają się na narybek i ryby które później wpuszczają, to w tych stawach już by kompletnie nic nie pływało. Dlatego pomimo że autor filmu złamał prawo, to akurat w tym przypadku jestem w stanie zrozumieć jego ideę. A koledzy których tak bardzo oburzyło to zdarzenie, proponuję wziąć się za dziadów którzy ładują każdą, nawet kilkucentymetrową płotkę czy linka do torby!!!!

Może trzeba było pomysł z braniem się  za "dziadów" podrzucić autorowi filmu, może wtedy zrobiłby coś pożytecznego i zgodnego z prawem. (2013/12/08 22:48)

damiano89

Nie mam nic przeciwko ratowaniu karpii, tylko jak chcemy ratować to kupmy je prosto od chodowcy niech nam okaże certyfikat weterynaryjny itd Ja przez takie ratowanie raz już karpie w stawie zaraziłem Bóg wie czym od karpia z Marketu. Karp świeżo wpuszczony poznaje się z tymi co już tam pływają przez ocieranie i przez śluz może zainfekować inne ryby bynajmniej tak mi tłumaczył człowiek który ryby hoduje od X lat, przed wpuszczeniem powinnio sie go porządnie zdezynfekować itd jeśli już gdzieś go mamy wpuścić. Poza tym widzicie jak te karpie w tych marketach wyglądają? często jak staruszek w hospicjum, ledwo żywe z plamami ranami itd.
Oczywiście każdy postępuje zgodnie ze swoim sumieniem (2013/12/09 17:49)

damiano89

gdybyś nie wiedział to akurat karpie "z marketu" są badane i ma możliwości aby były sprzedawane chore choćby dlatego że są przeznaczone do konsumpcji przez ludzi. Po drugie to na co miałyby przenieść te wirusy??? na kilka 10 cm okonków jakie w tym stawie zostały... Prawda jest taka że gdyby liczyć na nasze "kochane" PZW a nie na społeczne akcje wędkarzy którzy za własne pieniądze zrzucają się na narybek i ryby które później wpuszczają, to w tych stawach już by kompletnie nic nie pływało. Dlatego pomimo że autor filmu złamał prawo, to akurat w tym przypadku jestem w stanie zrozumieć jego ideę. A koledzy których tak bardzo oburzyło to zdarzenie, proponuję wziąć się za dziadów którzy ładują każdą, nawet kilkucentymetrową płotkę czy linka do torby!!!!

W te zdrowe karpie z marketu to wierz e bo muszę, ale pewnie z tym też jest przekręt nie raz na pewno;)
Jeśli chcecie brać sprawy w swoje ręce nie czekając na pzw to kupcie karpie prosto od sprawdzonego hodowcy, ze znajomymi mieliśmy problem z kupnem karpia w tym roku z hodowli bo sam właściciel powiedział że te co teraz oferuje są z "przerzutu" i swoim stałym klientom on ich nie sprzeda, trzeba było czekać do lipca. A z towarem na sklepy się z pewnością tak nie patyczkują byle by opchnąć (2013/12/09 17:57)

Helajnen

Brawo za postawę ;) też tak zrobiłem w tamtym roku, w tym tez jedna lub dwie sztuki odzyska wolność ;)

Pozdro ;)

tez jestem z Łodzi, popieram inicjatywę wypuszczenia karpika, zlewka na trolujących temat!

A tak przy okazji wiesz coś co mają robić na przędzalce?? bo w nocy nawet koparki chodzą:)

pozdrawiam i do wiosny:)

Helajnen:) (2013/12/16 14:48)

u?ytkownik158065

Pozdro ;)

tez jestem z Łodzi, popieram inicjatywę wypuszczenia karpika, zlewka na trolujących temat!

A tak przy okazji wiesz coś co mają robić na przędzalce?? bo w nocy nawet koparki chodzą:)

pozdrawiam i do wiosny:)

Helajnen:)

kolego ja nie jestem z Łodzi więc Ci nie pomogę, pozdro (2013/12/16 18:15)

Helajnen

a nie to pytanie ogólnie do łodziaków do Mfishera:)

pozdrawiam (2013/12/16 20:59)

MFISHING

Siemanko słuchaj myślę że w sobotę lub niedziele na moim kanale YT ukaże się materiał o przędzalnianej także już zapraszam do oglądania.Pozdrawiam (2013/12/18 23:04)