Mikado - spinning na szczupaka
utworzono: 2013/08/30 16:29
Witam, zaczynam swoją przygodę ze spinningiem chciałbym zakupić jakiś kijaszek z firmy Mikado dł. 270 CW.10,35G znajomi polecają tą firmę i na forach też.(Przepraszam za zaśmiecanie forum) ale nie mogłem znaleść nic dla siebie jak to dł. zła ciężar wyrzutowy a to to a to to. Dzięki za pomoc.! [2013-08-30 16:29]
Wiem, coś o tym. Sam wole kupować wędziska w sklepie, czy na bazarku. Bo tam bo pomacasz i obejrzysz. Bo inaczej to nie wiesz czy jest to to co chcesz...
Dlatego nie polecam zakupów przez internet. Bo mimo że pisze jaki to ma cw i niby jaki materiał użyty czy waga. Ale nie wiesz jak czuły i jak w dłoni leży.
Mikado mam kijaszek, ale ja używam teleskopowy. cw 10-45. dobry pod grubsza rybkę i dzierkowamnie. Naprawdę dynamiczny kij...i czuły choć jak wskazuje cw. nie pod mikro przynety.
Tak więc nie podpowiem ci, jaki kij. Tym bardziej że cw 35 nie jest równy cw 35 innej wedki. No i ja kocham akcje szczytową...
[2013-08-30 19:07]
Dzięki za odp., a mógłbyś podać mi jakiś znany model na szczupaka o takich parametrach jak wspomniałem na tym mi zależy dzięki. [2013-08-30 20:26]
Choćby Catana - shimano, Dynamiczna i dość solidna wędka. Teleskop jak i składana.
Prawie każdy producent ma spina o takim cw. Mam jeszce kongera o taki cw. Ale to już troszkę delikatny kijek, i jak dla mnie te dane są na nim zawyżone...
Dlatego nie odważam się komuś coś zaproponować jak nie wiem co lubi, jak tez nie znam kija (nie miałem do nad wodą). Tym bardziej że dla jednego ten sam kij jesz sztywny, dla innego delikatny, miękki. To jest osobiste odczucie i upodobanie...
[2013-08-30 20:46]
Może Jaxon Extera Spinn 10-35g , mimo to że Jaxon ma bardzo dużo przeciwników to i tak ja Ci moge ją polecić z czystym sumieniem , jak za swoja cene to bardzo dobra wędka , solidnie wykonana , bardzo czuła chociaż też nie na mikro przynęty . [2013-08-30 21:10]
Choćby Catana - shimano, Dynamiczna i dość solidna wędka. Teleskop jak i składana.
Prawie każdy producent ma spina o takim cw. Mam jeszce kongera o taki cw. Ale to już troszkę delikatny kijek, i jak dla mnie te dane są na nim zawyżone...
Dlatego nie odważam się komuś coś zaproponować jak nie wiem co lubi, jak tez nie znam kija (nie miałem do nad wodą). Tym bardziej że dla jednego ten sam kij jesz sztywny, dla innego delikatny, miękki. To jest osobiste odczucie i upodobanie...
Masz rację wybiorę się do kilku sklepów i wtedy będę mógł coś stwierdzić pomacham pomacam. [2013-08-31 09:55]
Może Jaxon Extera Spinn 10-35g , mimo to że Jaxon ma bardzo dużo przeciwników to i tak ja Ci moge ją polecić z czystym sumieniem , jak za swoja cene to bardzo dobra wędka , solidnie wykonana , bardzo czuła chociaż też nie na mikro przynęty .
Dzięki za radę ale zaufam Mikado. [2013-08-31 09:55]
No jeśli wolisz z mikado to może Mikado Tsubame 5-25 ? Mój tata ma i też się sprawuje bardzo dobrze . [2013-08-31 14:13]
Polecam Mikado Desire Sandre 270 5-25g wspaniały kij.
Posiadam w/w kij i naprawdę jest super.W stosunku do ceny super jakość.Co jak co ale Mikado robi naprawdę dobre wędki.
[2013-10-05 21:19]
Jak wyżej polecam sprzęt Mikado, choć łowię na chyba jeden z tańszych spinów a dokładnie mikado golden lion medium spin 10-30 jestem zadowolony! [2013-11-28 21:48]
jestem w posiaaniu ARCHER TOP SPIN280,cw25,dł.tra143,masa143,brzytwa.
Również posiadam tego kijaszka, używam czasem na rzece, całkiem spoko. [2013-11-29 15:03]