Zaloguj się do konta

Miętus w Dunajcu .

utworzono: 2010/03/02 16:01
jacko_2005

Panowie wędkarze chciałbym sie wybrać w marcu na miętusa.
Chciałbym jechać na dunajec i mam pytanko jaka płynie woda wysoka,niska,śniegowa?
dzieki
narka
[2010-03-02 16:01]

greguar82

kol.Jacko nie wiem jaka woda na Dunajcu ,ale przy tak szybkim topnieniu śniegu to myślę że narazie nie ma szans ,aby stanąć nad brzegiem rzeki .wnioskuję po Wisłoce ,którą codziennie widzę a na niej jest stan alarmowy,informacje o stanie wód znajdziesz na stronie POGODYNKA. jak woda opadnie sam myślę wybrać się w poszukiwaniu miętusa na Wisłoce.Powodzenia [2010-03-02 20:35]

Preston

Witaj Jacko.
Nie polecam w tej chwili Dunajca. Byliśmy z kolegą na "wizji lokalnej" w okolicy Korczyna i później w okolicy Opatowca (ujście jezuickie) gdzie Wisła wpada do Dunajca i niestety stany są bardzo wysokie.
[2010-03-05 11:37]

tstaros

A to Wisła wpada do Dunajca? Myślałem że odwrotnie... ;-)

Co do Miętusa, to pozwólcie że podczepię się po temat: co poradzicie koledzy odnośnie zestawu, przynęty itp. W życiu tą rybkę złowiłem raz i to jako przyłów, ale może w tym roku by się udało wybrać się nad wodę i zapolować konkretnie na ten gatunek. Z góry dzięki

[2010-03-05 12:11]

jacko_2005

Dzięki Preston
Będzie trzeba na razie odpuścić miętka.
Panie kolego tstaros ;ja zazwyczaj łowie na rybke i rosówy.Jeśli chcesz łapać większe okazy to proponuje rybkę.
ja kroje rybke na pół np.karasia i zakładam część ogonową na hak min 1.0
przypon 0k 50 centów;na żyłce czy plecionce to raczej niema znaczenia.
pozdrawiam

[2010-03-05 16:16]

zawer

Mam pytanko do kolegów mianowicie łowi ktoś może miętusy na dunajcu poniżej zapory w Czchowie?? bo wlaśnie się tam wybieram tylko niestety woda jest podobno wysoka i mętna trzeba czekać. Ja najczęściej łowię na pęk rosówek ponieważ jest najwiecej brań:) na martwą rybkę jest mniej ale za to biorą większe miętusy. Pzdr
[2010-03-05 16:46]

jujus5

kolego,jezeli woda  jest metna to sa wspaniale efekty,pamietaj ze mietowy jest wechowcem i mu to nie przeszkadza,ja sie tez chce wybrac na Dunajczyk bo warto na te rybe jechac,pozdrawiam i zycze sukcesów
[2010-03-05 17:01]