Zaloguj się do konta

Mięso do hodowli białych robaków

utworzono: 2014/02/27 10:39
kuba234p

Jakie mięso do hodowli białych robaków ?

*Czy można urzyć mięsa białego czyli np. Piersi z kurczaka ?
(chodzi o to czy muchy złożą na nim jaja ).

[2014-02-27 10:39]

SZUWARdragon2

Wszystko co z miesa sie nadaje. [2014-02-27 11:15]

Najlepiej  przejść się do masarni i poprosić o gnaty z resztkami mięsakosztują grosze (niekiedy można dostać nawet za friko) Robaki "mięsno-kostne" są większe,bardziej ruchliwe. [2014-02-27 11:25]

Ja polecam głowy ryb, to że ryba ma dużo białka to chyba każdy wie, co za tym idzie najszybciej się rozkłada i szybko mamy białe ;) [2014-02-27 17:12]

xemit

Piersi z kurczaka są zbyt pospolitym gatunkiem mięsa by rozkapryszone dzisiejszym dobrobytem muchy złożyły na nim odpowiednia  ilość jaj.
Ja stosuje jagnięcinę lub cielęcinę . Zwracam również uwagę by pochodziło ono z ubojni mającej aktualne zaświadczenie o prawie eksportu na rynek rosyjski .


[2014-02-27 18:02]

CZzesio

Bez muszki bzykuszki     to nawet na kocich polędwiczkach nie wyhodujesz robali ;)

Ja hodowałem na rybich resztkach (smrodek bardziej znośny ) No ale bez much to kicha .
[2014-02-27 20:30]

89krzysztof

Piersi z kurczaka są zbyt pospolitym gatunkiem mięsa by rozkapryszone dzisiejszym dobrobytem muchy złożyły na nim odpowiednia  ilość jaj.
Ja stosuje jagnięcinę lub cielęcinę . Zwracam również uwagę by pochodziło ono z ubojni mającej aktualne zaświadczenie o prawie eksportu na rynek rosyjski .



Oczywiście prosisz o certyfikaty i wyniki badań weterynaryjnych, prawda ?
Ps. Dziwię się, że nie używasz do tego mięsa z bizona...
[2014-02-27 20:31]

lynx

Piersi z kurczaka są zbyt pospolitym gatunkiem mięsa by rozkapryszone dzisiejszym dobrobytem muchy złożyły na nim odpowiednia  ilość jaj.
Ja stosuje jagnięcinę lub cielęcinę . Zwracam również uwagę by pochodziło ono z ubojni mającej aktualne zaświadczenie o prawie eksportu na rynek rosyjski .



Otoż to. Czym droższe mieso to robaki będą szlachetniejsze.
[2014-02-27 20:45]

SVT

Najlepszym mięsem do rozmożenia, jest mięso wołowe. Robaki nie śmierdzą tak, jak robaki rybne czy z innych mięs. No i są bardziej twarde (żywotniejsze), duże jak MUTANT Y . Aby uzyskać takie robaki, trzeba pozyskać muchę PLUJKĘ . Takie muchy ciężko złapać na dworze, czyli w naświetlonych lokacjach. Ale znajdziemy je w oborach, piwnicach, strychach.
Mucha Plujka

Larwy Muchy Plujki
[2014-02-27 21:05]

TrickOrTreat

Kiedyś zapomniałem zabrać mięsa z piersi kurczaka  i wyjechałem z żoną na Weekend do Chodcza :):):)... jak wróciłem to oprócz smrodu w kuchni i OPR od żony miałem spoooro białasków. Dobrze że nie zdążyły się rozleźć po kuchni bo garnek był dość wysoki...Uważam jednak że było warto hehehe
[2014-02-28 05:33]

marciano

ja białe hodowałem na resztkach ryb albo na słonince
[2014-02-28 23:55]

lynx

Kiedyś zapomniałem zabrać mięsa z piersi kurczaka  i wyjechałem z żoną na Weekend do Chodcza :):):)... jak wróciłem to oprócz smrodu w kuchni i OPR od żony miałem spoooro białasków. Dobrze że nie zdążyły się rozleźć po kuchni bo garnek był dość wysoki...Uważam jednak że było warto hehehe

Mnie sie rozlazła pinka w lodówce a z lodowki zaczeła wypadać i łazić po kuchni. Musiałem sie mocno kajać, byłem taki malutki jak krasnoludek. Cały dzień minął zanim z powrotem urosłem do normalnego rozmiaru.
[2014-03-01 17:12]