Zaloguj się do konta

Mięso chorej ryby

utworzono: 2014/06/07 02:24
dayton

Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda zepsute chore mięso ryby. Spotkałem się z dużym karasiem gdzie mieso było czarne i w środku miał zielone cos co wyglądalo jak "szpinak". Nie jestem obeznany w wyglądzie mięsa rybiego bo w ogole nie jem ryb ani nie zabieram ich do domu. Łowie rekreacyjnie dla wyciszenia ;)) [2014-06-07 02:24]

Zielan

Mi się wydaje, że słabo wyczyściłeś bebechy :) [2014-06-07 08:59]

dayton

Od narzeczonej dziadek jest wedkarzem od x lat, więc sądze ze zrobil to idealnie. Rybę skonsumował ale nie chciałem się wtrącać czy ta ryba jest w ogole świeża, na moje oko karas nie powinnien miec czarnego mięsa :))
[2014-06-07 11:15]

matip52

Czarny kolor w mięsie karasia to otrzewna. jest bo błona Oddzielająca wnętrzności od mięśni. Nie jest to trujące ani nawet szkodliwe i daje się łatwo usunąć. [2014-06-07 13:42]

kaban

Z tego co wiem to "kolor otrzewnej" pasuje tylko świnki. Post bez jakiegokolwiek sensu jak dla mnie. [2014-06-09 15:59]

matip52

Przykro mi kolego, ale wiem co mówię, bio-chem edukuje również w kierunku rybek :) [2014-07-09 23:41]