Mięso chorej ryby

/ 5 odpowiedzi
Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda zepsute chore mięso ryby. Spotkałem się z dużym karasiem gdzie mieso było czarne i w środku miał zielone cos co wyglądalo jak "szpinak". Nie jestem obeznany w wyglądzie mięsa rybiego bo w ogole nie jem ryb ani nie zabieram ich do domu. Łowie rekreacyjnie dla wyciszenia ;))
Zielan


Mi się wydaje, że słabo wyczyściłeś bebechy :) (2014/06/07 08:59)

dayton


Od narzeczonej dziadek jest wedkarzem od x lat, więc sądze ze zrobil to idealnie. Rybę skonsumował ale nie chciałem się wtrącać czy ta ryba jest w ogole świeża, na moje oko karas nie powinnien miec czarnego mięsa :)) (2014/06/07 11:15)

matip52


Czarny kolor w mięsie karasia to otrzewna. jest bo błona Oddzielająca wnętrzności od mięśni. Nie jest to trujące ani nawet szkodliwe i daje się łatwo usunąć. (2014/06/07 13:42)

kaban


Z tego co wiem to "kolor otrzewnej" pasuje tylko świnki. Post bez jakiegokolwiek sensu jak dla mnie. (2014/06/09 15:59)

matip52


Przykro mi kolego, ale wiem co mówię, bio-chem edukuje również w kierunku rybek :) (2014/07/09 23:41)