Miejscówki jak szukać dobrej?

/ 3 odpowiedzi
Bardzo proszę o podzielenie się z uzytkownikami tego wątku informacji o łowisku
u?ytkownik11447

Swoich miejscówek szukam powoli, dokładnie rozpatrując wiele czynników. Pierwszym i chyba najważniejszym czynnikiem jest okolica. Najlepiej, spokojna mało uczęszczana, wtedy należy znaleźć jakąś zatoczkę wśród zarośli lub zrobić taką w przybrzeżnym paśmie trzczcin. Osobiście proferuje spławik na głębokości 1-1,5m. Przy odrobinie spokoju i odpowiednim dnie będą przypływać liny, karpie, karasie a nawet amury ale to już zależne od łowiska. Życzę powodzenia i doradzam odradzanie używania zanęty, chyba że poprzedniego dnia i w małych ilościach. Jak wiesz zanęta potrafi zwabić ryby ale za to szkodzi wodzie. (2009/04/23 12:39)

micjoz

Szukajcie a znajdziecie ja znalazlem. Moja miejscowka jes kanal Zeranski,rozciga si z poludnia na pólnoc lczy jezioro zegrzynskie z Wisla.Znajduja sie tam 3 nieczynne porty. Ja preferuje ten srodkowy na lewym brzegu.Niemal kazdego dnia mozna spotkac amatorów mocnych wrazen liczacych na okazy sumow sandaczy karpi jazi i leszczy a takze wegorzy.Metoda dominujaca jest metoda gruntowa i splawikowa, aczkolwiek lowisko nie nalezy do najlatwiejszych.Zreszta na calej dlugosci kanalu wedkarze maja swoje ulubione miejsca ktore potrafia obdarzyc ladnymi okazami. Polecam wszystkim to lowisko bo jest warte nie jednej nocnej zasiadki.:):):):) (2009/06/24 12:17)

chris061

Ja wypatruje równie miejsca np. w okularach polaryzacyjnych chodze i patrze gdzie stoi ryba potem ruszam za nia i sa efekty :) Zawady lubi ryba . (2009/06/24 13:52)