Jest taki film "DVD KARP POD WOD¡", w tym filmie wêdkarze stosuj± ro¿ne przypony w³osowe i pokazuj± zachowanie Karpi pod wod±, jak bior± i siê zacinaj±, co mnie bardzo zdziwi³o to to ¿e bardzo czêsto przynêta by³a pobierana razem z haczykiem i wypluwana, a Karpie siê nie zacina³y...
Polecam filmik, trwa prawie 2,5godz. i w wiêkszo¶ci pokazywane jest ¿erowanie Karpi, przy tym Wojciech Marmuz i Bartosz Wiatrowski omawiaj± przypony i zaistnia³e sytuacje pod wod±
Jakie ryby bior± ? Widzia³em jak kolega wyci±gn±³ na poka¼n± kulkê Leszcza ok 30cm.
(2012/07/25 13:04)No raczej przed zaciêciem nale¿y zamkn±æ wolny bieg bo zaciêcie bêdzie zbyt s³abe i spadnie ¿y³ka ze szpuli, ¿y³eczka siê zapl±ta i rybki nie wyholujesz.
Zapomnia³em kiedy¶ o w³±czonym wolnym biegu, i przy zaciêciu powsta³ wielki pêk przy ko³owrotku.
(2012/07/25 16:16)marcin4321 to dziwne ko³owrotki masz bo ja mam 3 i mia³em kiedy¶ jeszcze jeden i przy ¿adnym wolny bieg nie zamyka siê przy zaciêciu :(
No chyba ¿e moje ko³owrotki s± dziwne i mam tak wielk± lukê w wiedzy o sprzêcie :(
Moje ko³owrotki zamykaj± bieg podczas przekrêcenia korbk±, mo¿e o to Ci chodzi.
(2012/07/25 16:26)(2012/07/25 22:32)marcin4321 to dziwne ko³owrotki masz bo ja mam 3 i mia³em kiedy¶ jeszcze jeden i przy ¿adnym wolny bieg nie zamyka siê przy zaciêciu :(
No chyba ¿e moje ko³owrotki s± dziwne i mam tak wielk± lukê w wiedzy o sprzêcie :(
Moje ko³owrotki zamykaj± bieg podczas przekrêcenia korbk±, mo¿e o to Ci chodzi.
a mo¿e i tak. :D sorry, ja tak napisa³em bo kumpel ³owi karpie i moze ja s³ysza³em dobrze tylko przekrêci³em :D