Martwa Wisła Gdańsk

/ 11 odpowiedzi

witam szanownych wedkarzy szczególnie z GDAŃSKA  czy  ''ruszyła'' sie ryba na MARTWEJ WISLE pozdrawiam

minus

z tego co wiem to "rybak" rusza od maja na MW i będzie czesał sieciami - brak słów (2011/04/13 14:14)

szpifa

PZW to jest k-wa banda złodzieji,jak tylko pokaże się mnogo rybostanu,to najlepiej wypier-olic sieciami,a co tam. A my jak te barany moczymy kije,rzucamy kilogramy zanęty po to żeby jakiś cymbał wytrzepał dorodne sztuki.Ogromne pieniądze płacimy za nasze przyjemności,a te pasibrzuchy wydzierżawią dobrą wodę i H. Mało tego to ci jeszcze jakiś pier. rejestr każą robic,a za jakiś czas będą kazac się rozliczac z fiskusem.Piredolone Półgłówki . Przepraszam ,ale musiałem się odstresowac. Pozdrawiam wszystkich wędkarzy. (2011/04/15 21:14)

stubek

Niestety masz racje i mimo niecenzuralnych slów z pełna stanowczościa się pod tym podpisze. My łowimy po kilka miernych sztuk żadko zdarzy sie jeśli już wiekszy okaz, a Ci wala tonami i jest wszystko ok. Przygladałem sie kiedys takiemu odławianiu, biora wszystko, nawet drobnice. Oczywiscie kiedy oficjalnie zapytasz, to odławianie wiekszych sztuk i zarybianie narybkiem... He he he te zarybianie to tez niezła ściema. Powiem tak 100.000 :1 tak to wyglada w rzeczywistości. Pozdrawiam wszystkich odpowiedzialnych za polityke odłowów, dzierżaw wód PZW (2011/04/17 10:12)

szpifa

Byłem 22-04 na MW i muszę powiedziec ,że byłem miło zaskoczony w porównaniu z kanałami. Na kanałach to naprawdę kanał!!!. Obieżdziłem ich trochę i muszę powiedziec ,że szkoda czasu,albo nic,albo śledz rzeczny lub krąp trochę większy od paznokcia.Jeżeli chodzi o mw to ładny krąp 30 cm,czasami się trafi ładna płotka,podleszczaki jeszcze nie podchodzą. Na pierwszym kanale jest kontakt z ładną krasnopiórą. Na MW - koszyk zero kontaktu,Polecam spławik. (2011/04/24 20:48)

ix40

a ja z tego co wiem i z tego co widzialem ze zdjec to pewien rybak z sobieszewa wyplywa co wieczor z siatkami i kosi wszystko co podejdzie  chwalił sie ze wiosna od jednego podejscia miał 160 kg sandacza ktorego sprzedaje w skupie za 20 zł/kg    mozna sobie policzyc ile sqrwiel zarobi  coz ja go nie podpierdole bo sprzedawczykiem nie jestem ale powaznej ryby na mw zlowic nie moge i nie zlowie nawet juz przestałem chodzic na ryby chociaz mieszkam w sobieszewie (2011/10/07 15:45)

baloonstyle

No to pięknie q**a. Ja też tam jeżdżę bardzo często i o tym nie wiedziałem a to że jest coraz mniej dużej ryby to nawet ślepi już zauważyli. (2011/10/07 17:18)

-Junior-

a ja z tego co wiem i z tego co widzialem ze zdjec to pewien rybak z sobieszewa wyplywa co wieczor z siatkami i kosi wszystko co podejdzie  chwalił sie ze wiosna od jednego podejscia miał 160 kg sandacza ktorego sprzedaje w skupie za 20 zł/kg    mozna sobie policzyc ile sqrwiel zarobi  coz ja go nie podpierdole bo sprzedawczykiem nie jestem ale powaznej ryby na mw zlowic nie moge i nie zlowie nawet juz przestałem chodzic na ryby chociaz mieszkam w sobieszewie

I robisz wielki błąd kolego! W takiej sytuacji nie ma mowy o nazywaniu cie ''konfidentem''. (2011/10/09 20:26)

szpifa

Witam.Wystarczy,że zapiszesz sobie nr łodzi i powiadomisz odpowiednie wladze.Warunek ,że gośc musi byc na wodzie.Nie wiadomo czy odłów jest legalny czy nie,zawsze można sprawdzic.Ty jak nie będziesz miał wpisany w rejestr nr łowiska to przywalą ci 100 lub 200 pln zależy czy będziesz dyskutował czy nie.Jeżeli chodzi o mnie to bym się nie zastanawiał,bo ja też korzystam z tego łowiska.
A tak na marginesie,co słychac na martwej,bo na szkarpawę wszedł okoń zalewowy 25-35 cm. (2011/10/10 21:46)

gregorgda

witam szanownych wedkarzy szczególnie z GDAŃSKA  czy  ''ruszyła'' sie ryba na MARTWEJ WISLE pozdrawiam

Siemka Łukasz byłem w Niedzielę  na kanałach drobnica chwilowo nic ciekawego 

(2013/04/22 21:46)

tobiasz-szczepanski

Walić PZW. Nie zrobię karty wędkarskiej nigdy. Mam opłacone 40 pare zł na wody morskie. Ryb dużo. (2019/05/09 00:50)

Sith

Też chciałbym mieszkać nad morzem... ;(( (2019/05/10 07:57)