Dlaczego mapa porozumień jest nie aktualna, po co wedkrzy wprowadza sie w błąd.
Może po to aby "wymusić" by zainteresowany zadzwonił sam do okręgu i się spytał ,a nie czekał na gotowe.......
Może po to aby "wymusić" by zainteresowany zadzwonił sam do okręgu i się spytał ,a nie czekał na gotowe.......
Mapa porozumień to jedno wielkie nieporozumienie, stawki składek ustalane są już na jesieni. A na porozumienia trzeba czekać nie wiadomo ile i do tego wymuszać informacje. Ja mam dzwonić? Za swoje grosze aby się dowiedzieć? To w zasranym interesie okręgu powinno być informowanie wędkarzy o porozumieniach.
A kto napisał że mają zawierać porozumienia? Ale jak już jakieś zawierają to mają wędkarzy ze swojego okręgu o tym poinformować, choćby w formie mapy porozumień.
Zasrany obowiązek to ma karzdy wędkarz zainteresować sie ,są strony internetowe okręgów gdzie są wszelkie info.podane a zresztą co to za problem spytać podczas kupowania znaczków?
Piszecie że to "ich psi obowiązek" -nie. oni nie mają obowiążku zawierać żannych zasranych porozumień.Wy myślicie że oni to robią dla siebie???nie ,te porozumienia są dla nas wędkarzy .Więc jeśli ktoś "zadał se trud" zawiera dla nas porozumienia to chyba my wędkarze możemy wykazać sie choć odrobiną incjatywy.
Nie dla siebie robią to dla kasy bo za to mają płacone więc w sumie dla siebie.:) Robi to w sumie jedyne PZW jakie ma sens istnieć czyli ZO.
Nie mają wiele obowiązków.
-przygotować zezwolenia i inne dokumenty do opłat - raz w roku ( u mnie w tym roku nie zdążyli :))
-zrobić pozorację zarybień
-podpisać porozumienia
I to by było na tyle.:)
(2014/01/08 09:44)Może nie jest obowiązkiem, zgoda ale okręgi prowadzą z sobą jakieś rozmowy to i czasem powinni się dogadać. Wiadomo okręg bogaty i obfity w rybne wody nie podpisze porozumienia z okręgiem biedny. Zresztą jeśli okręg jest ubogi w łowiska i ryby to nikt z nim nie podpisze.
Jednak sąsiedzi o podobnym stanie wód nie powinni mieć z tym żadnego problemu tym bardziej że i tak w ramach porozumień oddają do dyspozycji rzeki które ich nic nie kosztują a wody stojące które są zarybiane są z tych porozumień wyłączone.
(2014/01/08 10:29)A kto napisał że mają zawierać porozumienia? Ale jak już jakieś zawierają to mają wędkarzy ze swojego okręgu o tym poinformować, choćby w formie mapy porozumień.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Powiem wam Panowie ,że ja dziś dzwoniłem do rzecznika okregu skierniewickiego numer na stronie pzw skierniewice i w odpowiedzi na porozumienia powiedział ,że jeszcze z nikim nie podpisali ,żadnych porozumień ,wiec to co ludzie piszą nie bardzo jest prawdą
Powiem wam Panowie ,że ja dziś dzwoniłem do rzecznika okregu skierniewickiego numer na stronie pzw skierniewice i w odpowiedzi na porozumienia powiedział ,że jeszcze z nikim nie podpisali ,żadnych porozumień ,wiec to co ludzie piszą nie bardzo jest prawdą
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.