Mandat za brak wpisu do rejestru

/ 88 odpowiedzi
u?ytkownik37148

Pod tym linkiem jest rozporządzenie Ministra Obrony Narodowej mówiące o zakazie noszenie wymienionych mundurów. Jest ono w miarę świeże bo z 2005 roku i odnosi się do mundurów aktualnie noszonych:

http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2005/1827.htm

Owszem można bez obaw nosić mundury z tzw. demobilu czyli takie które nie obowiązują już w naszej armii a można je kupić m.in. poprzez Agencję Mienia Wojskowego.

razem z flagą Polski tak? I tak juz mam ze szczupakiem.... (2011/07/11 20:28)

u?ytkownik57785

No i temacik nam "lekko" zjechał z wątku................ (2011/07/11 20:35)

u?ytkownik37148

No i temacik nam "lekko" zjechał z wątku................

:) ale jakich rzeczy się dowiedziałem !!! :O  (2011/07/11 20:46)

slawomir66

Do kolegi jamesbond. Jak napisałem mundury z demobilu czyli takie które nie obowiązują w naszej armii. Czyli nie te które teraz wielu nosi na rybach. Te są zabronione rozporządzeniem i czy maja flagę czy nie. Możesz chodzić w starym moro lub w mundurze wz 89 (wzór podobny do strażackiego). Obecnie obowiązujący to wz 93 (tzw. puma, pantera).  (2011/07/11 21:21)

u?ytkownik37148

Do kolegi jamesbond. Jak napisałem mundury z demobilu czyli takie które nie obowiązują w naszej armii. Czyli nie te które teraz wielu nosi na rybach. Te są zabronione rozporządzeniem i czy maja flagę czy nie. Możesz chodzić w starym moro lub w mundurze wz 89 (wzór podobny do strażackiego). Obecnie obowiązujący to wz 93 (tzw. puma, pantera). 

ok a flage w IR moge miec?? (2011/07/11 21:45)

FranceCola

A orientuje się ktoś, ile może kosztowac spodnie i bluza moro? :) (2011/07/11 22:39)

rurekk44444

A orientuje się ktoś, ile może kosztowac spodnie i bluza moro? :)

no znalazłem ci na Promocji.
http://allegro.pl/promocja-bluza-moro-swiss-b922-r-s-1b-i1668062830.html (2011/07/12 00:17)

FranceCola

A orientuje się ktoś, ile może kosztowac spodnie i bluza moro? :)

no znalazłem ci na Promocji.
http://allegro.pl/promocja-bluza-moro-swiss-b922-r-s-1b-i1668062830.html

wiesz, niezupełnie mi o to chodziło :D <facepalm> :D

(2011/07/12 00:25)

cierpliwy1

Nawiązując do tematu i pytania mandat za brak wpisu wynosi 50,00 złotych. Na tyle wycenili kolegę, który takowego wpisu nie dokonał. Co do nakładania mandatów przez SSR tak jak opisywał jeden z kolegów. SSR nie jest uprawniona do karania wędkarzy.
Maru napisał: "Jesteś naiwny że liczą wpisy złowionych ryb i zarybiają na tej zasadzie"
Otóż nie wiem na jakiej podstawie tak piszesz. Chyba tylko ze swojej niewiedzy. Wyobraź sobie, że w moim okręgu po zebraniu rejestrów Okręg przeprowadza analizy rejestrów, przelicza złowione gatunki ryb, presję wędkarską na danych zbiornikach etc. Na tej podstawie powstają dokumenty formatu A-4 w których to wszystko jest opisane, powyliczane i zblindowane w format książki. Takie dokumenty wpływają do kół, które mogą się z tym zapoznać. I rzeczywiście na podstawie tych wyników są przeprowadzane zarybienia.
Jeden z takich rocznych sprawozdań przesłałem nawet koledze z tego portalu bo również nie wierzył. Dlatego proszę jeśli nie wiesz lub jeśli w twoim Okręgu takich rzeczy nie robią to nie siej fermentu na forum.
A jeszcze jedno po co m.in. jest to robione. A po to aby pokazać RZGW od którego mój Okręg dzierżawi wody że ryby się odławia. Sprawia to że już od bardzo wielu lat nie prowadzimy gospodarki rybackiej, bo wędkarze wypełniając rejestry sprawiają, że są one zbyteczne.
Pozdrawiam.

Kolego Sławomirze Wybacz ,ale Maru ma rację i to Ty jesteś naiwny .Zarybiania przeprowadzane są na podstawie wcześniej opracowanego operatu i uprawniony do rybactwa musi się wywiązać .Zmiana operatu jest bardzo trudna,ale możliwa .Dobrze że w Twoim okręgu zrobiono dokument z rejestrów ,bo rzeczywiście może się przydać właśnie do zmian ale to daleka przyszłość.Pozdrawiam kolego (2011/07/13 18:49)

cierpliwy1

Moim zdaniem Mastiff ma racje odnośnie mundurów a poza tym  ja takich super nowych to nie widzę ,tylko raczej starocie i na pewno  to nikomu nie przeszkadza.Najważniejsze to szacunek do symboli państwowych. (2011/07/13 19:00)

u?ytkownik57785

Nie żadna daleka przyszłość, bo w moim okręgu również bierze się pod uwagę przy zarybieniach dane na podstawie szacunków z wypełnionych rejestrów. (2011/07/13 19:01)

cierpliwy1

Nie żadna daleka przyszłość, bo w moim okręgu również bierze się pod uwagę przy zarybieniach dane na podstawie szacunków z wypełnionych rejestrów.

Kolego jeżeli tak jest ,to nie mów tego głośno ,bo może być to podstawą do zerwania umowy pomiędzy PZW a przedstawicielem skarbu państwa (2011/07/13 19:22)

cierpliwy1

Przepraszam ,zapomniałem zapytać mówimy o wodach skarbu państwa? (2011/07/13 19:23)