"wyłącznie pod opieką i w ramach uprawnień i dziennego limitu połowu, osoby pełnoletniej, posiadającej kartę wędkarską, metodą spinningową i muchową. Przekazanie uprawnień nie wyklucza wędkowania opiekuna na jedna wędkę."
Czyli ja mogę łowić na jedną wędkę spinningową i mój opiekun też na drugą wędkę spinningową ?
opiekun musi posiadac karte wedkarska poniewaĹź dla nich to jest gwarancja wiedzy o okresach ochronnych, wymiarach i limitu. napisaleme to co mi powiedziala osoba z psr.I oni to powaznie mowili ? :)
To nie od ludzi wybranych w wyborach zależy Kolego Artur.Ustawa o rybactwie jasno określa kto ma prawo łowić ryby na wędkę na polskich wodach śródlądowych.
"wyłącznie pod opieką i w ramach uprawnień i dziennego limitu połowu, osoby pełnoletniej, posiadającej kartę wędkarską, metodą spinningową i muchową. Przekazanie uprawnień nie wyklucza wędkowania opiekuna na jedna wędkę."
Czyli ja mogę łowić na jedną wędkę spinningową i mój opiekun też na drugą wędkę spinningową ?
ostatnio pytalem o to psr odpowiedzial mi ze moge miec pod opieka dziecko lub zone z tego co mi powiedzial to w gre wchodzi tylko najblizsza rodzina.Nie powielaj bzdur wygłaszanych przez przygłupów, bo wprowadzasz ludzi w błąd. To nie chłoptaś z PSR czy SSR określają zasady. Normują to przepisy, a one są jasne. Wyłuszczyli je dokładnie i jednoznacznie @Osa12 i Artur.