Malutki quiz na wedkuje.pl

/ 18 odpowiedzi / 2 zdjęć
Znajdź 3 różnice między wędkarzem a strażnikiem SSR.

Zaznaczam że nie chodzi o różnice w ubiorze czy dokumentach w kieszeni. Ale o różnice w uprawnieniach i obowiązkach. Dodam że znalazłem tylko trzy różnice.

Jako pomoc może Wam się przydać mój ostatni wpis z bloga

http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,ssr-widziana-moim-okiem,45093

Proszę o kulturalne wypowiedzi. Wpis zamieszczam w grupie do której nikomu nie odmawiam dostępu ale chce mieć możliwość natychmiastowego usuwania wpisów łamiących regulamin forum.
Bernard51

Troche wody uplynelo ale jest nadal aktualny Quiz;
Moze sprubuje znalesc tj znalazlem tez 3 roznice.
Straznik od wedkarza rozni sie tm ze:
1 -Nie moze byc karany
2 -Korzysta z ochrony prawnej podczas wyk. swoich obowiazkow przyslugujace funkcjunariuszowi publicznemu
3 -Nosi odznake S. S. R. w miejscu widocznym

Niewiem czy podobnie jak i Ty znalazles te różnice.
Pozdrawiam: (2012/04/10 17:25)

Pitbul

1  wędkarz może być "po piwku" - strażnik nie (powinien "wydmuchać" 0,00)
2. wędkarzem może zostać praktycznie każdy - strażnikiem nie każdy powinien móc zostać
3. wędkarz może mieć "gorszy dzień" - strażnik bez względu na okoliczności powinien pozostać "oazą spokoju" (patrz pkt 2)
4. wędkarz może podawać na forach www dane swoje i będących na służbie kontrolujących - strażnik nie
itd, itp.... (2012/04/10 23:06)

Mietusik

"""Znajdź 3 różnice między wędkarzem a strażnikiem SSR."""

Ja bym nie szukał różnic, bo te każdy może „pokazać”.
Ja bym proponował poszukać wspólnego „języka ponad podziałami”.
Wiem, że nie w temacie i mój post zostanie usunięty, ale „wspólnego języka” życzę i jednym i drugim…

(2012/04/10 23:48)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Bernard51

Niewiem dlaczego wnioskujesz ze Twoj post zostanie usuniety
 przecierz b.trafne spostrzezenie nic wiecej, ale to jest" quiz "
o ruznicach i nikt tego jak sam widzisz nie wykorzystuje
dla poruznienia sie nawzajem? (2012/04/11 06:02)

kargul

ulga do składki

może wjechać nad wodę

(przynajmniej u mnie) biorą rybe przy  zarybieniu

(2012/04/11 08:26)

Roxola

Trudny ten quiz, albo wszystkie różnice już zostały znalezione...
Trzeba było zaznaczyć w regulaminie, że na jednego zawodnika przypada tylko jedna różnica.
Wtedy pewnie bym się nie spóźniła i coś dodała :) (2012/04/11 21:03)

Diablo

Jak na razie pojawiła się jedna odpowiedź zgodna z moimi trzema:

"2 -Korzysta z ochrony prawnej podczas wyk. swoich obowiazkow przyslugujace funkcjonariuszowi publicznemu"

Odpowiedzi bardzo ciekawe, na niektóre pomysły nie wpadłem :) Czekam na kolejne odpowiedzi. Co może strażnik SSR a nie może tego zwykły wędkarz? (2012/04/12 19:45)

ryukon1975

Jedyna rozsądna rzecz jaka mi przychodzi do głowy to że strażnik SSR ma prawo kontroli dokumentów,wędkarz nie.

Tak zwane "obowiązki służbowe" trochę naciągane,przecież to strażnik to społecznik.Ma czas i ochotę to coś zrobi ale przede wszystkim ma pracę zawodową,rodzinę itd..Więc nie wiem czy ktoś mu ma prawo narzucać "obowiązki służbowe".

(2012/04/12 20:07)

Diablo

Jedyna rozsądna rzecz jaka mi przychodzi do głowy to że strażnik SSR ma prawo kontroli dokumentów,wędkarz nie.

Tak zwane "obowiązki służbowe" trochę naciągane,przecież to strażnik to społecznik.Ma czas i ochotę to coś zrobi ale przede wszystkim ma pracę zawodową,rodzinę itd..Więc nie wiem czy ktoś mu ma prawo narzucać "obowiązki służbowe".

Z tą kontrolą dokumentów to nie jest taka prosta sprawa.  Każdy ma chyba prawo zapytać czy wędkarz nie okazałby mu swojej karty. Ja, ty a nawet 5 letnie dziecko. Problem w tym że wędkarz może nie wyrazić takiej woli. Ale jeśli nie wyrazi woli to SSR też moze swoich dokumentów nie pokazać i co nam pozostaje? To samo co SSR odwrócić sie  i odejść. (2012/04/12 20:38)

ryukon1975

Więc niestety muszę się poddać bo innych różnic nie widzę a nie mam siły myśleć bo wróciłem znad wody wiało,lało i nie brało.:)Jestem zmęczony tym połowem. (2012/04/12 20:52)

bluehornet

ulga do składki

może wjechać nad wodę

(przynajmniej u mnie) biorą rybe przy  zarybieniu

Dla mnie baaardzo ciekawe ? W jakim to Okręgu takowe przywileje mają strażnicy ?

(2012/04/12 21:10)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Zander51

Miałem inną odpowiedź, ale drzwi były zamknięte i zapomniałem, co miałem napisać. Ale mam takie skojarzenie :

- Jasiu, powiedz panu, co oni mogą mnie zrobić...

- Oni mogą Pana majstra w dupę pocałowaqć !

-Tak jest !

(2012/04/12 21:13)

Pitbul

Miałem inną odpowiedź, ale drzwi były zamknięte i zapomniałem, co miałem napisać. Ale mam takie skojarzenie :

- Jasiu, powiedz panu, co oni mogą mnie zrobić...

- Oni mogą Pana majstra w dupę pocałowaqć !

-Tak jest !

Mirek wiesz jak Cię szanuję, ale jakbyś swego księżyca dumnie napinał to kopa a nie buziaka z mojej nie tylko SSR-owskiej ale i prywatnej dolnej kopyści zaznasz....No nie bydzie to lajcik :))))))))Wiem, że nie w każdym poście chce się wspominać o sensownych strażnikach SSR a łatwiej tę resztę sekować, ale zauważcie Koledzy,że tu też bydujemy emocje i podejście. Jak ktoś chce oprócz wędkowania pochronić wodę to jak poczyta, że z definicyjii  jest "be" to do dupy z taką mobilizacją ludzką....No Miras kopa masz x 2 (służbowo & prywatnie) :))))  !!!!T.P.S. A teraz ktoś dopisze, że SSR kopy "sprzedaje" ;) (2012/04/13 00:02)

u?ytkownik99254

to, co dotyczy strażnika SSR, a nie dotyczy wędkarza... proszę bardzo Kol. Diablo.

Strażnik SSR:

1. musi być obywatelem polskim
2. musi być pełnoletni
3. musi posiadać całkowitą zdolność do czynności prawnych
4. musi korzystać z pełni praw publicznych
5. musi posiadać wykształcenie przynajmniej zasadniczo-zawodowe
6. nie może być karany sądownie lub administracyjnie
7. musi posiadać rekomendacje okręgu PZW
8. jego stan zdrowia nie może kolidować z możliwością wykonywania funkcji oraz czynności z tym związanych
9. nie może bez zgody kontrolowanego rejestrować przebiegu kontroli za pomocą urządzeń do nagrywania obrazu lub dźwięku.

(2012/04/15 15:01)

u?ytkownik99254

Diable. Znalazłem aż 9! Będzie nagroda?  (2012/04/15 16:54)

Diablo

Diable. Znalazłem aż 9! Będzie nagroda? 

No cóż nagrody nie będzie:( Znalazłeś aż 9 ale warunków jakie musi spełniać strażnik. A ja pytałem o różnicę w uprawnieniach.

Jedną z nich jest to że strażnik może posprzątać "śmieci" po kłusownikach typu żaki, sieci i inne narzędzia po kłusowniku, który je zapomni:) A Tobie nie wolno... Ciekawe jak to się ma do sprzątania stanowiska... (2012/06/02 00:22)

u?ytkownik99254

Ależ Diable - te wymogi musi spełniać strażnik ( choć nie dotyczy to ponoć tych z naszego portalu, znam przykłady) ale wymogów tych nie musi spełniać wędkarz, więc są to różnice w moim mniemaniu.

Natomiast sprawa śmieci o których piszesz - owszem, masz całkowitą rację.

Szkoda że nagrody nie będzie.  :)

(2012/06/02 14:06)

ryukon1975

Diable. Znalazłem aż 9! Będzie nagroda? 

No cóż nagrody nie będzie:( Znalazłeś aż 9 ale warunków jakie musi spełniać strażnik. A ja pytałem o różnicę w uprawnieniach.

Jedną z nich jest to że strażnik może posprzątać "śmieci" po kłusownikach typu żaki, sieci i inne narzędzia po kłusowniku, który je zapomni:) A Tobie nie wolno... Ciekawe jak to się ma do sprzątania stanowiska...

Czyli tak naprawdę nic.
Tak samo jak "oni" piszą - "nie dotykaj siatek zadzwoń po nas my dzięki temu zapunktujemy i podniesiemy sobie statystyki" mogę napisać ja.

Na przykład:

Znalazłeś na ulicy 100 zł? Nie podnoś może to tylko właściciel odłożył na chwilę i obserwuje je?Biorąc je narażasz się na oskarżenie o kradzież.Zadzwoń po mnie nr.tel XXXXX ja podniosę i się nimi zajmę.
:)
Teoria to piękna sprawa. (2012/06/06 07:44)