"""Znajdź 3 różnice między wędkarzem a strażnikiem SSR."""
Ja bym nie szukał różnic, bo te każdy może „pokazać”.
Ja bym proponował poszukać wspólnego „języka ponad podziałami”.
Wiem, że nie w temacie i mój post zostanie usunięty, ale „wspólnego języka” życzę i jednym i drugim…
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
ulga do składki
może wjechać nad wodę
(przynajmniej u mnie) biorą rybe przy zarybieniu
(2012/04/11 08:26)Jedyna rozsądna rzecz jaka mi przychodzi do głowy to że strażnik SSR ma prawo kontroli dokumentów,wędkarz nie.
Tak zwane "obowiązki służbowe" trochę naciągane,przecież to strażnik to społecznik.Ma czas i ochotę to coś zrobi ale przede wszystkim ma pracę zawodową,rodzinę itd..Więc nie wiem czy ktoś mu ma prawo narzucać "obowiązki służbowe".
(2012/04/12 21:10)ulga do składki
może wjechać nad wodę
(przynajmniej u mnie) biorą rybe przy zarybieniu
Dla mnie baaardzo ciekawe ? W jakim to Okręgu takowe przywileje mają strażnicy ?
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Miałem inną odpowiedź, ale drzwi były zamknięte i zapomniałem, co miałem napisać. Ale mam takie skojarzenie :
- Jasiu, powiedz panu, co oni mogą mnie zrobić...
- Oni mogą Pana majstra w dupę pocałowaqć !
-Tak jest !
(2012/04/12 21:13)Miałem inną odpowiedź, ale drzwi były zamknięte i zapomniałem, co miałem napisać. Ale mam takie skojarzenie :
- Jasiu, powiedz panu, co oni mogą mnie zrobić...
- Oni mogą Pana majstra w dupę pocałowaqć !
-Tak jest !
to, co dotyczy strażnika SSR, a nie dotyczy wędkarza... proszę bardzo Kol. Diablo.
Strażnik SSR:
1. musi być obywatelem polskim
2. musi być pełnoletni
3. musi posiadać całkowitą zdolność do czynności prawnych
4. musi korzystać z pełni praw publicznych
5. musi posiadać wykształcenie przynajmniej zasadniczo-zawodowe
6. nie może być karany sądownie lub administracyjnie
7. musi posiadać rekomendacje okręgu PZW
8. jego stan zdrowia nie może kolidować z możliwością wykonywania funkcji oraz czynności z tym związanych
9. nie może bez zgody kontrolowanego rejestrować przebiegu kontroli za pomocą urządzeń do nagrywania obrazu lub dźwięku.
Diable. Znalazłem aż 9! Będzie nagroda?
Ależ Diable - te wymogi musi spełniać strażnik ( choć nie dotyczy to ponoć tych z naszego portalu, znam przykłady) ale wymogów tych nie musi spełniać wędkarz, więc są to różnice w moim mniemaniu.
Natomiast sprawa śmieci o których piszesz - owszem, masz całkowitą rację.
Szkoda że nagrody nie będzie. :)
(2012/06/02 14:06)Diable. Znalazłem aż 9! Będzie nagroda?
No cóż nagrody nie będzie:( Znalazłeś aż 9 ale warunków jakie musi spełniać strażnik. A ja pytałem o różnicę w uprawnieniach.
Jedną z nich jest to że strażnik może posprzątać "śmieci" po kłusownikach typu żaki, sieci i inne narzędzia po kłusowniku, który je zapomni:) A Tobie nie wolno... Ciekawe jak to się ma do sprzątania stanowiska...