Maltretowanie ryb w sklepach - co możemy zrobić ?

/ 58 odpowiedzi
Piotr 100574

Zboczony Animals ?- gościu zwolnij - jeżeli to jest normalna sprawa to ok- to społeczeństwo się nie zmieni- nie wiem tylko po kut tyle w tych dialogach , złości i nienawiści?-czas stąd zwijać żagle-zły przykład-klata dla ryb w której ryba nie jest w stanie swobodnie się poruszyć?-tłumaczenie , że bardziej meczą kobiety zwierzęta na wsi- no ekstra. Nie analizuję tego , że inne zwierzęta są bardziej, lub mniej męczone. Myślałem, że na nasze ryby patrzymy, nie tylko jak na mięso armatnie,tylko w jakiś sposób czujemy się za nie odpowiedzialni. Nie rozumiem - Ja o dupie, ktoś pisze o zupie. Po co pisać , żeby tylko z kimś prowadzić słowne utarczki- żałuję rozpoczętego wątku-proszę o nim zapomnieć-PRZEPRASZAM-i komentarzy na swój temat sobie wypraszam. Tak łowię na żywca i bardzo to lubię - co nie znaczy , że zdobyczy nie wypuszczam i je męczę w siatce. THE END

mi się też nie chce z tobą gadać ,pa (2015/08/11 19:21)

zbynio 33

Szkoda, że u mnie na wsi nie widać tego bogactwa społeczeństwa:))))

Problem w tym , ze każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii w jakimkolwiek temacie...

Oczywiście, że tak. Masz prawo wypowiedzieć się i mieć swoje zdanie. Co do bogactwa to weź Jakubie porównaj społeczeństwo na zachodzie, a u na 25 lat wstecz i teraz. Oczywiście, że nam jeszcze sporo brakuje, ale nie zarabiamy 30 razy miej, tylko kilka np... Albo znajdź kogoś do pracy fizycznej. U mnie to graniczy z cudem, a niby bida....  (2015/08/11 21:23)

zbynio 33

Zboczony Animals ?- gościu zwolnij - jeżeli to jest normalna sprawa to ok- to społeczeństwo się nie zmieni- nie wiem tylko po kut tyle w tych dialogach , złości i nienawiści?-czas stąd zwijać żagle-zły przykład-klata dla ryb w której ryba nie jest w stanie swobodnie się poruszyć?-tłumaczenie , że bardziej meczą kobiety zwierzęta na wsi- no ekstra. Nie analizuję tego , że inne zwierzęta są bardziej, lub mniej męczone. Myślałem, że na nasze ryby patrzymy, nie tylko jak na mięso armatnie,tylko w jakiś sposób czujemy się za nie odpowiedzialni. Nie rozumiem - Ja o dupie, ktoś pisze o zupie. Po co pisać , żeby tylko z kimś prowadzić słowne utarczki- żałuję rozpoczętego wątku-proszę o nim zapomnieć-PRZEPRASZAM-i komentarzy na swój temat sobie wypraszam. Tak łowię na żywca i bardzo to lubię - co nie znaczy , że zdobyczy nie wypuszczam i je męczę w siatce. THE END

Czego się spodziewałeś, że uwolnimy te ryby, że bedziemy płakać nad ich losem? Weź się chłopie w garść i nie bądź piz.a. Napisałem, że wolałbym widzieć te rybki na kiju niż w akwarium. Nawet jak robaka zakładam na hak, to robię to tak, żeby sprawić mu jak najmniej bólu. Ryby złowione wypuszczam w dobrej kondycji, to czego jeszcze chcesz, żebym po sklepach latał i reanimować ryby w zamrażarce?! The end!  (2015/08/11 21:38)

pstrag222

Szkoda, że u mnie na wsi nie widać tego bogactwa społeczeństwa:))))

Problem w tym , ze każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii w jakimkolwiek temacie...

Oczywiście, że tak. Masz prawo wypowiedzieć się i mieć swoje zdanie. Co do bogactwa to weź Jakubie porównaj społeczeństwo na zachodzie, a u na 25 lat wstecz i teraz. Oczywiście, że nam jeszcze sporo brakuje, ale nie zarabiamy 30 razy miej, tylko kilka np... Albo znajdź kogoś do pracy fizycznej. U mnie to graniczy z cudem, a niby bida....

A żebyś wiedział , że nie ma kogo wziąć do roboty, sam to przerabiam:)
Chetni są tylko menele z pod sklepu , a takich mi nie trzeba
(2015/08/12 15:44)

Piotr 100574

ryb nima,ludzi do roboty nima,kraj sie kuńczy :) (2015/08/12 17:53)

zbynio 33

ryb nima,ludzi do roboty nima,kraj sie kuńczy :)

Kończy się świat :)))). Ryby są. Ja przynajmniej nie narzekam, tylko czasu nima :(. Chyba przestawię się na spina :) (2015/08/12 18:21)

Piotr 100574

ja zbynio będąc w Polsce też nie narzekam na wędkowanie,ryb jest dość (2015/08/12 20:18)

kedzio

Chłopie! Jak chcesz być obrońcą uciemiężonych zwierząt, to powtarzam, pokaż przykład który poruszy ludzi, który jest prawdziwie poruszający, a nie publikuj zdjęcia pięciu jesiotrów w luksusowym zbiorniku z filtrowana wodą i napowietrzaniem! Nie rób z siebie idioty! Zrób coś sensownego, bo to co tu zaprezentowałeś, to przykład wyjątkowo nietrafiony. Brak ci wyobraźni? Nie kapujesz o co mi chodzi?! Obraza majestatu?! Jedź do tego sklepu i przykuj się do tego zbiornika łańcuchami jak te dekle z Doliny Rospudy. Oni też protestowali z powodu kawałka kałuży! Byłem, widziałem! Powiadam ci, jak chcesz o cos walczyć, to pokazuj prawdziwe problemy, a nie obrazki wyrwane z kontekstu i w dodatku nie mające żadnego sensu, nie zawierające żadnego przekazu!

(2015/08/12 21:26)