Makaron - jaki na leszcza?
utworzono: 2011/07/07 22:56
Mam pytanko dużo osób pyta mnie jaki jest najlepszy makaron na leszcza a ja nie wiem co powiedzieć ? Słyszałem coś o kolankach tylko nie wiem jak je ugotować czy coś:)
[2011-07-07 22:56]
Zdecydowanie polecam kolanka. Makaron aby dobrze trzymał się haczyka należy ugotować na pół miękko. Najprościej sprawdzić czas gotowania na opakowaniu i gotować 3/4 czasu. Podczas gotowania sprawdzać makaron. W tym celu po połowie czasu wyjąć pojedyńcze kolanko przekroić nożem. Po przekrojeniu w niedogotowanym makaronie będzie biały środek. Z chwilą jak zniknie wyłączyć makaron, zahartować zalewając zimną wodą, odcedzić i gotowe. Można spokojnie makaran zakładać na haczyki. Myślę, że numery 4-9 będą odpowiednie. [2011-07-07 23:11]
Kolanka najmniejsze jakie sie da, kup w Lidlu, zielone opakowanie idealne. Nie gotuj tak, jak byś miał je dodać sobie do zupy czy do jakiegoś dania i je miałbyś zjeść :), mają być lekko zmiękczone i można dodać je na haczyk nawet, a jak takie mocno ugniesz w kulkę to jest czym rzucić :) Ugotuj potem na noc do lodówy i GIT :) [2011-07-07 23:13]
Kolanka są też dobre ale "na włosa".
"na włosa" chodziło mi o metodę połowu a nie coś tam a jeżeli chodzi o zakładanie na hak to jednak wybrał bym gwiazdki
[2011-07-07 23:32]