Majówka wędkarska
utworzono: 2013/03/13 11:26
Witam Macie juz panowie jakies plany na wyprawy majowkowe ?Jezeli tak to gdzie chetnie poslucham gdyz sam zastanawiam sie z grupa kolegow wedkarzy nad wyjazdem tylko niemamy pomyslu gdzie.Jak macie jakies propozycje gdzie sa dobre warunki do wedkowania z wmiare tania i dobra baza noclegowa to pomozcie :)dodam ze najlepiej jezeli byl by to slask (okregi katowice czestochowa bielsko ew. malopolska lub nowy sacz)
z gory dziekuje za pomoc ! :) [2013-03-13 11:26]
4 maja pierwsze zawody grand prix okręgu katowickiego. :)
Jeśli chcesz z noclegiem, to może próbuj w Tresnej, jezioro żywieckie ...
[2013-03-13 11:47]
od 1 do 5 maja organizujemy zawody karpiowe z naszego klubu Crazy Carp Team Tarnów. Prawdopodobnie będzie to łowisko Kobylany, ewentualnie myślimy zrobić u nas na stawach koło Tarnowa, a dokładnie Brzeznica:) jeszcze się zobaczy. Musimy jeszcze wszystko przemyśleć.
Pozdrawiam
[2013-03-13 16:28]
mozesz podać więcej info na temat tych zawodów albo jakis link do informacji o zawodach ??
[2013-03-13 16:39]
Ja wybieram się na V Zawody o Puchar Jeziora Woświn 2013 w zachodniopomorskim, musisz mieć tylko własną łódkę, ewentualny nocleg musisz wykupić, domki kempingowe na miejscu, zawody i wyżerka na koszt organizatora, świetna atmosfera i w ogóle warto.
[2013-03-13 17:18]Majówka (cały maj), to w moim przypadku czas odrzańskiego bolenia.Ewentualnie, w razie iście nie boleniowej pogody, będzie ganianie za szczupakiem, bądź siedzenie z feederami.
Połamania. [2013-03-14 07:43]
Widze wszyscy na zawody sie wybieraja :) nie jedzie nikt na dluzszy wypad ? [2013-03-14 09:59]
Widze wszyscy na zawody sie wybieraja :) nie jedzie nikt na dluzszy wypad ?
Nie wszyscy.Ja żadnych zawodów nie chcę widzieć.Będę łowił sam tam gdzie nie będzie nikogo lub prawie nikogo. Mam nadzieje że tylko duże ryby.:)
[2013-03-14 12:02]
Ja tradycyjnie jak co roku w tym okresie zaczynam dłuższe posiedzenia na wodą. W tym roku zaczynam od 26 kwietnia do 5 maja. Taki mini urlopik.
Kierunek- Jezioro Żywieckie, cel-miły wypoczynek,dobra atmosfera.
Pobyt dla mnie,żony,i dzieciaków opłacony tak że odwrotu niema, a pogoda mnie nie interesuje dla mnie jest zawsze dobra.
Tak więc zaczynam co roczną majóweczkę.
Tyle w temacie pozdrawiam.
[2013-03-14 15:17]
Wybieram się z tatą, wujkiem, jego synem i jeszcze ze znajomym nad zalew Sulejowski. Nasz znajomy był tam już 2 razy i oto efekty :
- leszcze, średnio 35-50 cm ok 1 kg i więcej,
- szczupaki, nie trafił się ani jeden wymiarowy lecz było blisko, - okonie, największy wyprawy 40 cm,- podobno padła jedna brzana ale nie wiem dokładnie jaka,- no i najliczniejsza ryba zalewu czyli sandacz ;) trafiały się ponoć takie od 40 cm w górę i największy 79 cm,
Jadę tam w tym roku po raz pierwszy. Wyniki na górze to wyniki wujka i znajomego. Bardzo nas to zachęciło o postanowiliśmy się tam wybrać. Jestem z okręgu Częstochowskiego dlatego mamy porozumienie z Piotrkowem Trybunalskim i ten wspaniały zbiornik jest za darmo ;)
Na majówce przetestuje i na pewno napiszę nie jeden opis wyprawy ! :) [2013-03-14 16:20]
O zawodach takze nie mysle. Tez bysmy chcieli jakies spokojnie miejsce ale wydaje mi sie ze w majowke szanse na to sa martne :) [2013-03-14 17:23]
Witam,mam zamiar na majówkę wybrać się nad wisłe tak pare dni,nocleg pod gołym niebem(namiot) ,cisza i spokój prawie bez żywej duszy w koło. Mam tam bardzo fajna miejscówke z dobrym dojazdem pod sama wode .Jak wiadomo wszystko zależy od stanu rzeki, i pogody .Rybki spore leszcze brązowo/złote dochodzące do 70 cm i wagi 2,5 kg i wiecej! świetna zabawa ,mój rekord tam to 78cm:)trafia się karaś, lin i sporo drapieżnika pozdrawiam:) [2013-03-24 15:50]