Maj 2012 - sposób na szczupaka - nowy sezon na szc

/ 8 odpowiedzi
Juz za niecałe 2tygodnie wybiorę sie na szczupaka jednak nie za bardzo jestem zorjentowany w połowie szczupaczków. Możcie mi powiedziec co założyc jako przynete np (blacha guma) w jakich godzinach,porach dnia najlepiej ję łowić no i jak sie zachowac przy cholowaniu szczupaka i samej przynety.Był bym bardzo wdzieczny.
Jack14

Bardzo dobry jest "prąd" taki wysoki:-( (2012/04/22 17:44)

xerinus

Było bardzo wiele postó o tej tematyce.... (2012/04/22 17:47)

bodekk66

Jack14
Bardzo dobry jest "prąd" taki wysoki:-(

kolego jeżeli nie chcesz udzielić informacji,to nie namawiaj też do kłusownictwa,bo chyba to nie przystoi ,nawet jeżeli ma być odczytane jako żatr ,to z twojej strony to bardzo głupi żart,usuń to abyś nie popadł sam w swoje sidła głupoty (2012/04/22 19:14)

matis1994

Ja szczupaka u siebie łowie na rzece górskiej(zobaczcie na zdjęcia w mojej galerii) jest cięzko z roku an rok jest coraz płycej i coraz mniej miejsc na szczupaka ale jakoś daje rade i szukam jakiś jam.Łowie na tradycyjny zestaw na żywca.Jako żywiec kiełbik lub płotka (2012/04/22 19:40)

egzekutor

Juz za niecałe 2tygodnie wybiorę sie na szczupaka jednak nie za bardzo jestem zorjentowany w połowie szczupaczków. Możcie mi powiedziec co założyc jako przynete np (blacha guma) w jakich godzinach,porach dnia najlepiej ję łowić no i jak sie zachowac przy cholowaniu szczupaka i samej przynety.Był bym bardzo wdzieczny.

w maju uderzaja na wszystko choc ja stosuje 'blaszki" oraz woblery. sam zobaczysz gdzie gania za rybami i tam staraj się rzucic. nie ma okreslonych godzin choc większośc twierdzi, ze najlepiej biora rano i wieczorem. popros starszego kolege aby wytlumaczył ci zasady połowu a dodatkowo od starszych wędkarzy możesz nauczyć się etycznego postepowania. jeżeli jesteś z okolic Pily polecam sie jestem prawie codziennie na rybach (2012/04/22 20:13)

Rybczan

Witam.

Ja w maju szukam na łowisku gdzie wedkuję szczupaka blisko trzcin, blisko brzegu, nawet na bardzo płytkiej wodzie. Łowię najczęściej na gumy, staram się prowadzić gume w opadzie ale nie tylko, trzeba eksperymentować. Pamiętaj o przyponie ( stalka,wolfram oraz o szczypcach do wypinania i rozwieraku).

Pozdrawiam

(2012/04/23 08:31)

Jack14

@Bodekk66 jak widzę to zostałeś wprowadzony przez kogoś w błąd.

Owszem Twoim zdaniem miał to być żart?

Na końcu mojego wpisu :-(

To znaczy śmiech?

To nie był śmiech tylko odpowiedz na to co działo i dzieję się do dzisiaj na naszych wodach.

Żartować to można oczywiście z kimś kto to rozumie i kończy zazwyczaj :-)

ps

Usunąć wpis?

Bardzo proszę o podpowiedzieć jak "usunąć własny wpis lub jak zmienić jego treść po upływie wyznaczonego czasu ???

(2012/04/24 16:16)

bodekk66

Na końcu mojego wpisu :-(

To znaczy śmiech?

pozdr Bodekk,zwróć się do moderatora jak ci twój wpis przeszkadza  (2012/04/24 17:39)