Łowisko Pilce
utworzono: 2010/11/02 18:01
Zbiór Akwenów PILCE...
Łowiska te znajdują się w województwie dolnośląskim , wody należą do PZW Wałbrzych. W łowiskach tych mamy prawie wszystkie gatunki ryb. Wszystko byłoby ok gdyby można było do tych stawów dojechać. Drogi dojazdowe do stawów są w opłakanym stanie lub przestały istnieć. jak namówić związek do ich naprawy? [2010-11-02 18:01]
Trebor dla kogo chcesz naprawiac ?! przecierz tam cigle jakies rajdy terenowe robia ... byloby to doslownie wyrzucanie pieniedzy w bloto. [2010-11-02 18:41]
Tu masz racje. Rajdy terenowe, kłady przykładają się do dewastacji. Ale w tej chwili do dalszych stawów nie ma możliwości dojechać chyba że autem terenowym... [2010-11-02 18:48]
najprosciej byloby pogadac z kims z kopalni i zasypac te dziury... przecierz maja od groma odpadu.. [2010-11-02 18:55]
Tu masz racje. Rajdy terenowe, kłady przykładają się do dewastacji. Ale w tej chwili do dalszych stawów nie ma możliwości dojechać chyba że autem terenowym...
Witam !!! Tam już jak popada to ciężko i terenówką się na niektóre stanowiska przedrzeć .
trzy tygodnie temu to jak chodziłem ze spinningiem to stało auto terenowe bez kierowcy po drzwi w błocie :)
[2010-11-02 19:43]
przynajmniej nikt nie ukradnie.. :) dlatego lowie tylko na "cmentarnym" i na rzece. [2010-11-02 19:51]
hehe Panowie nie ma to jak spokojna wędrówka z miejsca na miejsce dziurawą drogą podczas spinningowania a żeby się nie nudziło chodzimy po kałużach przy okazji gumofilce się troszkę wyczyszcząwszystkie kałuże po kostki a niespodziewanie trafi się jedna po kolana i jest nie zbyt fajnie i przyjemniedlatego teraz na Pilcach bardzo uważam gdy chodzę tamtymi drogami bo jakoś nie ciągnie mnie do następnej takiej przygody z dziurami na tych drogach
morał tego wpisu jest prosty i wszystkim bardzo dobrze znany dobre drogi mamy gdy zrobimy je sami
haha
nie no ale te drogi no naprawdę porażka [2010-11-02 21:33]
droga jak droga ... a mi tam rzeke ukradli.. :)) podjechalem do lasku od suszki , zmontowalem spinner, przedarlem sie przez krzaczory.... patrze a tu rzeki niema..he,he [2010-11-02 21:45]
Wydaje mi się,że bez współpracy kół i kopalni nic z remontu dróg nie wyjdzie.Muszą to być drogi utwardzone wtedy ich żywotność będzie dłuższa i wytrzymają nawet quady.Wystarczy trochę kamieni i już będzie znacznie lepiej.
[2010-11-03 12:23]
wlasnie o tym myslalem.. Nawet jakby spychacz tam przejechal to juz by bylo dobrze
[2010-11-03 12:44]Ale to już chyba powinno zainteresować związek. Podobno teraz opiekunem tych łowisk jest koło PZW Bardo. To oni powinni zacząć działać. Może jest ktoś z tamtego koła? [2010-11-03 19:33]
Witam ! Droga , drogą , jak już tak sobie marzymy :) to jeszcze mostki by się przydały w miejscach gdzie z jednego zbiornika na drugi woda przepływa :)
[2010-11-03 19:37]
No to kolego poniosło Cię...:-) Najpierw dojedźmy do tych przepływów... [2010-11-03 19:43]
Pewnie że można...To tak jak ryba rośnie w oczach i opowiadaniach wędkarza tak my wyobrażajmy sobie te drogi...:-) [2010-11-03 19:50]
Odnoszę wrażenie,że wszyscy oczekujemy ,że problem się jakoś rozwiąże.Problem w tym ,że bez nacisków większej grupy wędkarzy na władze kół nic z tego poza obietnicami nie będzie.Coś z tym fantem trzeba zrobić.Może jakieś propozycje?
[2010-11-03 20:03]
Odnoszę wrażenie,że wszyscy oczekujemy ,że problem się jakoś rozwiąże.Problem w tym ,że bez nacisków większej grupy wędkarzy na władze kół nic z tego poza obietnicami nie będzie.Coś z tym fantem trzeba zrobić.Może jakieś propozycje?
Trudne pytanie o propozycje . Do tych dróg to trzeba dużo materiału i ciężkiego sprzętu co wiąże się dużymi kosztami , PZW , koła są niby biedne : ) Może by taką dodatkową opłatę wnieść jak jest na Kozielnie i Topoli 2zł , tylko tu nap. 10zł na naprawę dróg na łowiska . Wiem że wszelkie dopłaty są źle odbierane przez społeczeństwo ale jak niema innego sposobu i te pieniądze nie ulotniły by się po drodze tylko rzetelnie wydane ! Nic mi więcej nie przychodzi do głowy :)
[2010-11-03 20:36]
Trudne pytanie o propozycje . Do tych dróg to trzeba dużo materiału i ciężkiego sprzętu co wiąże się dużymi kosztami , PZW , koła są niby biedne : ) Może by taką dodatkową opłatę wnieść jak jest na Kozielnie i Topoli 2zł , tylko tu nap. 10zł na naprawę dróg na łowiska . Wiem że wszelkie dopłaty są źle odbierane przez społeczeństwo ale jak niema innego sposobu i te pieniądze nie ulotniły by się po drodze tylko rzetelnie wydane ! Nic mi więcej nie przychodzi do głowy :)
Jest to jakieś rozwiązanie.Gdyby w koszty udało się zaangażować jak najwięcej kół z naszego okręgu to byłoby już super.Może warto by było zainteresować problemem władze okręgowe?
[2010-11-03 20:55]
Myślę że to jest dobra rada. Zamiast biegać z pismami które i tak wiele nie wskórają można to zgłosić w związkach. Im więcej osób to zrobi tym większe szanse na jakąś reakcje od strony władz związków [2010-11-04 06:33]
Myślę że to jest dobra rada. Zamiast biegać z pismami które i tak wiele nie wskórają można to zgłosić w związkach. Im więcej osób to zrobi tym większe szanse na jakąś reakcje od strony władz związków
To da się zrobić.Patrząc tylko na osoby z tego posta to mamy przedstawicieli Szczytnej,Ziębic,Kamieńca,Ząbkowic.Trzeba zmobilizować jak największa liczbę osób,które jezdżą na Pilce aby ruszyły temat w swoich kołach.
[2010-11-04 09:20]
a ja mysle ze najpierw trzeba pogadac z wlascicielem kopalni. Podania i petycje z reguly laduja w koszu.. [2010-11-04 10:25]
a ja mysle ze najpierw trzeba pogadac z wlascicielem kopalni. Podania i petycje z reguly laduja w koszu..
Zgadza się z właścicielem kopalni trzeba gadać,ale to właśnie muszą zrobić koła a nie pojedyńcze osoby Pojedyńczo nic się tu nie wskóra.
[2010-11-04 13:07]
Kolega axelgx ma racje. Do właściciela żwirowni niech się fatygują władze. A na nas spoczywa obowiązek by w związkach zrobiło się głośno o drodze. W końcu to nasze auta się łamią [2010-11-04 18:43]